Още една Калинка излетя

Цветанов уволни говорителката на варненското МВР заради "селския глупак"
Обновена: 29 окт 2012 18:03 | 29 окт 2012 18:03,
174
Още една Калинка излетя
Калинка Пенчева Снимка: Facebook

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа днес заповедта за уволнение на говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева заради уронване на престижа на службата.

Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че Пенчева е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

За подобно нарушаване на служебната дисциплина по смисъла на чл. 227, ал. 1, т. 10 от ЗМВР във връзка с чл. 230, ал. 2, т. 4 от ППЗМВР – деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, е предвидено налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение в МВР, се уточнява в съобщение на вътрешното ведомство.

Срещу Калинка Пенчева на 25 октомври беше образувано дисциплинарно производство заради това, че нарече „селски глупак“ Боян Боозов, който снима спящите в патрулка полицаи, след което беше привикван на разпит в районното управление да дава обяснения защо е направил фотографията.

Още по темата
"Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!", бяха точните думи на говорителката на полицията във Варна пред bTV в коментар по казуса.

Още обаче преди да бъде започната проверката по случая от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е наредил Пенчева да бъде уволнена.

След приключилата проверка комисия предложи на министъра да уволни говорителката.

Вчера стана ясно, че Цветанов е приел становището на дисциплинарно разследващия орган и се е запознал с обясненията и възраженията на служителката.

Съгласно чл. 213, ал. 2 от Закона за МВР обаче Пенчева се ползва от специалната закрила по Кодекса на труда, тъй като е майка на дете до 6-годишна възраст. В тази връзка до Дирекция „Инспекция по труда” към Министерството на труда и социалната политика са изпратени заверени копия от материалите, събрани от проведеното дисциплинарното производство.

Днес Инспекцията по труда е дала предварително разрешение за уволнението на Пенчева, уточниха от социалното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO GERB !!!
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво. Това изказване наистина беше отвратително. Може ли да нарича момчето "селски ***" по централните новини на най-гледаните медии. То бива, бива, ама това изказване прекрачи всякакви граници. Особено от длъжностно лице.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако знаете по изборно време какъв летеж на Тикви и физкултурници ще има....
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За говорителка на някой катун да става разбирам но за полицията???
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това за "пред хората" ... След около 6 месеца тихомълком ще бъде върната от съда на старата си службица. :D
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха излетяла ама пак ще кацне -само че нито Цветанов нито Борисов ще и плащат обезщетенията като я върне съда на работа -а вие данъкоплатците! Голия популизъм го оприличавам на един гол г*з -такъв какъвто е и онзи селския *** автор на въпросната снимка !!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато един човек е етичен и одухотворен, колкото и некрасив да е, не е грозен. Тази жена на снимката, обаче, с нейния стил на говорене и излъчването си не е никаква симпатична "калинка", а е "*** селски" .......... (изтрито поради автоцензура - да не ме осъди ;) "калинката")
40
1
 
16
 
! Отговори
ПИСАНКА преди 11 години
ЕХ БОЖЕ, БОЖЕ, АМАН ОТ БОЖИИ ВЕРЕСИИ! УФ, МОЖЕ ЛИ ТЪКВЪЗИ СЕЛКА МУЦУНЕСКТА ТЕТКА ДА Е ГОВОРИТЕЛКА!!?? Ъ МИ КАЖЕТЕ СЕГА ...ПЪК И СЪС САМОЧУВСТВИЕ - ОБИЖДА КАТ НА СЕЛСКИ СЪБОР...ГАДОСТ
39
2
 
8
 
! Отговори
dsa преди 11 години
Защо ли ми се струва, че съвсем скоро ще намерят подходяща работа за тая бойкова помазаница? Но както и да е, поне замазаха резила от родното Милиционерство.Но! Интересно ми е, какво става с трите спящи прелести, дето сънуваха сладко в патрулката? За тях ни вопъл, ни стон... Нали знаете, че няма държава в никой от съществуващите светове, в която тези хубавци да продължават да са служители на Полицията?
38
2
 
10
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Много скоро съдът ще я върне, дори обезщетение ще и платят.
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба ,че тая само заради физиономията е трябвало отдавна да бъде уволнена и да мете улиците.Въпреки, че тогава какво правим с министъра?Ами премиера?Не е лесно, не е никак лесно.
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GAME OVER за прасето с голямото самочувствие
35
4
 
10
 
! Отговори
stef преди 11 години
г-н Цветанов,не става въпрос за "недопустими квалификации като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството" ,а за арогантноста и липсата на морал от страна на спящите полицай.Г-н Цветанов не проверки и беседи за установяване на обективната истина по случая- тя е ясна, спят. срам и за МВР и за пагона.спящите ще продължават ЗДРАВО ДА ТОРМОЗЯТ ЧОВЕКА,ако сте морален и честен Г-н ЦВЕТАНОВ трябва уволнения на самозабравилите.Дано доверието бъде възтановено.
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе народе, като я гледам тази Калинка - от нея ПО-ПРОСТА НЯМА и тя работи в МВР пази боже България от такива калинки.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че екипа на Тиквата в цялата страна са парашутисти ! Крадат като за световно , онзи в Монтана , обласнтния на Варна и много други които не са изгърмяли като бушони все още . Лъчо "мозъка в тоалетната " стана за смях преди време , сега тая ...За какъв нов морал ми говореше Боко , като той е по-зле и от тройната ламя ?
32
2
 
19
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
А какво стана с юнаците спещи в колата !!! Какво пак ,с уволнението на една *** , прикривате други трима негодници и нехранимайковци , та да ги издържаме и тях !!! Писнало ми е да храня МВР , и да гледам как се държат като господари на вселената ....жалка ,комунистическа ,необразована пасмина !!! Цветанов ....тиси следващия !!!
31
1
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Аз нещо не припомням такива издънки тогава. Мое да са били всякакви, но поне калинките бяха дефицит.
30
7
 
10
 
! Отговори
калинки на мушката преди 11 години
Калинки нон-стоп - гарантирано от ГЕРБ :) --Лошо няма, но ГЕРБ ги отстрелва калинките, докато ДПС и БСП си ги къткаха червените *** и никой нищо не смееше да им направи.
29
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Таа ли вика на хората селяни
28
2
 
23
 
! Отговори
Братя Грим преди 11 години
Прасе-аташето отлетя, остават трите спящи прасенца.