Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки

КАТ снима с камери нарушителите, иска ограничение до 30 км/ч на зебрите
Обновена: 1 ное 2012 14:01 | 31 окт 2012 21:33,
179
Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки
Снимка: архив, Булфото

КАТ вече снима с камери с колко преминават шофьорите през пешеходните пътеки в София, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради шокиращите резултати от камерите столичната пътна полиция ще предложи в районите на пътеките за пешеходци скоростта да бъде ограничена до 30 км/ч.

Камерите на столичната пътна полиция са заснели шофьори, които дори нямат намерение да спрат на пешеходните пътеки или такива, които минават през пътеката със 107 км/ч.

„Това са камикадзета, няма как да реагират дори да има пешеходец. Тези мерки ще имат ефект”, прогнозира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата”-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор ”Престъпления по пътищата” установили и задържали шофьор на автобус с фалшива книжка. Около 11.10 часа на автомагистрала „Хемус” , при разклона за с. Яна бил спрян за проверка автобус, превозващ деца.  Оказало се, че водачът /44 г./ шофира с фалшива книжка.

Проверките ще продължат до  4 ноември. Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси.

Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на  пътни инциденти с превозващите ученици автобуси.

Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна  застраховка „Гражданска отговорност”, управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
До уменфакт - върщат работа. Но в случаи като моя, където колата ми е ниска, кой ще ми плати за нови брони, като си ожуля моите ?
78
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 11 години
Още от заглавието има грешки. ,,Камикадзета,, може да е интересна дума за някой. Те са и самоубийци, освен,че убиват други. Но в случая става дума просто за убийци. Освен да убият хора друго няма как да е. Просто внимавайте как пишете, за да е ИСТИНАТА.
77
4
 
3
 
! Отговори
Боко преди 11 години
КАТ трябва да се закрие!!!!!! Неефиктивна структура с дублиращи функции , единствено цоцащи пари! Времето му отдавна отмина след 89-та мисля!
76
2
 
2
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА преди 11 години
КОГАТО ТИЯ *** ОТ КАТ ХВАНАТ БЯСНО ПРЕПУСКАЩ *** НА ПЪТЯ ГО СПИРАТ, СВАЛЯТ МУ ГАЩЕТАТА И ПО 100 ПРЪЧКИ НА ГОЛ ГЪЗАГА, СЛЕД ТОВА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ГО ПУСКАТ ДА СИ ХОДИ С ПЕШОВИТЕ КОНЧЕТА.ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПРАВИЛО И ЗА ТЕЗИ КОЙТО КАРАТ СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ. САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕЗУЛТАТ.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тези мерки ще дадат определено резултат Боги *** ти да пълни джобове. Защо на всеки един катажия не туриш камера да видим колко зема?!
74
8
 
6
 
! Отговори
aza преди 11 години
ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ KUDE SA ili imat samo prawa?
73
1
 
16
 
! Отговори
умен преди 11 години
Новите пешеходни пътеки - лежащ полицай са много добри. Вече видях няколко джипа спрели 20-30 метра след такава пътека да сменят гуми :) Трябва навсякъде да наслагат такива пътеки, защото простия *** само от тояга разбира. Като му бръкнеш в джоба да сменя гуми на джипо, другия път ще минава през тях с 10 км/ч.
72
0
 
12
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Като чета коментарите, стигам до заключение, че мерките ще имат ефект за тези които и сега спазват правилника.Всички останали *** ще продължат по същия начин.За такова нарушение просто книжката трябва да се реже с ножица на място, а не да се ограничава скоростта.
71
0
 
3
 
! Отговори
Ама аман преди 11 години
един *** кара със 100 и дай сега всички дето караме нормално да сме наказани и да караме с 30. Каква е идеята да имат още възможност да казват и сега какво правим ли ?
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждам доста хора са възмутени от отвесно повдигнатото ла*но (пешеходна пътека) срещу лидъл в Слатина. Там отделно липсва всякакъв жилищен квартал - от едната страна ти е гората на Редута, от другата Разпределителна гара. Аз написах жалба на първия ден от поставянето на тоя безумен монумент. Напишете и вие и ако не се реагира, събираме се и отиваме да го изкопаем. Не може най-бесните селяци, които идват от населени места без един светофар да ми се занимават с трафика в София!!!
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо за Бога да карам с 30 когато се вижда от 200 метра че на и около пешаходната пътека няма хора...?
68
0
 
2
 
! Отговори
Pff преди 11 години
Ама вие им дадохте книжки на тези ла*на бе, а сега всички ще го ядем от тия отвесните повдигнати пешеходни пътеки, дето ти разбиват колата и правят километрови тапи!!! Тези, които са минали да им се прегледат документите и вземете лицензите на фирмите дето са раздали книжки на ***!
67
0
 
18
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 11 години
"Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки"ЗАГЛАВИЕТО Е СБЪРКАНО!Не са КАМИКАДЗЕТА!УБИЙЦИ СА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
3
 
8
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
До сите джигити дето драскат проЗтотии!Не кат и пешеходците са ви виновни - балканския ви тъпигьозлък, ориенталщината ви, нахаканата ви проЗЗтотия, наглата ви мегаломания( щото купил голф), смръдливите ви души )и тела също)...па и за това и таа д-ва е такваа - уакана, смръдлива,попиляна. Не само че не давате предимство на пешеходците ами има и големи правораздавачи дето ги "целят" с бракмите си. ЧЕ ПОВЪРНЕМ
65
0
 
0
 
! Отговори
пострадал преди 11 години
Моля, ако има свидетел на ПТП настъпило на 25.10.2012г. на бул. Европа и ул. Антон Кецкаров гр София на пешеходна пътека на спирка "Дансинга" между л.а. такси Хюндай и тежко пострадал пешеходец с опасност за живота да уведоми най-близкото РПУ.
64
3
 
9
 
! Отговори
Ilina преди 11 години
Аз почти винаги си чакам да минат колите и чак тогава мога да пресека, няма значение, че съм на пешеходна пътека, само много рядко някой да спре и да ме изчака. Бързат си, минават си колите, изобщо не спират. Дано скоро да стане по-добре за нас, пешеходците.
63
3
 
19
 
! Отговори
2 преди 11 години
В последно време шофьорите започват лека по лека да се учат да спират на пътеки, да дават предимство и т.н. Но пешеходците са отвратителни. Вчера към 18 часа (най-голямата лудница) на Горнобански път една жена си вървеше между лентите до огратата в средата. Никаква видимост, кофти време, вали, мокро. Пълна идиотщина. Шофьорите и свирят, тя си ходи. Как нямаше кой да я глоби? Такива бастуни бол. Така че да престанат с акциите за шофьорите и да погнат яко *** като тези.
62
0
 
5
 
! Отговори
uzi преди 11 години
пешака навсякъде има предимство....нмавсякъде... но трябва да пазим и колоездачите и мотористите.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ да сложиш зебра на "на еднопосочен трилентов път"------------------ Защото по трилентовия път вървят по 100 коли в минута и като се наложи да мине един пешеходец, спират 10-15-20 коли, което е безумие. От какъв зор един пешеходец трябва да е с предимство пред 30 човека в коли? А от какъв зор един пешеходец трябва да е с предимство пред един тролей хора на пътеката пред английското посолство. А пред университета, където на всичко отгоре на 50 м има пешеходен светофар и подлез?
60
0
 
17
 
! Отговори
ccc преди 11 години
ъъ някой умник да се сети -що тия пешеходни пътечки са невидими за шофьорите боята с която е боядисват е от най евтинката заради далаверата ?? а инак ако някой реши да ви прибяга около пешеходната Бог да ви е на помощ! инак бавно и умната!!