Протестиращи затварят пътя за Банско

Те настояват за втори кабинков лифт
59
Протестиращи затварят пътя за Банско
Снимка: БТА-архив

Протестиращи ще затварят поетапно пътя, водещ към Банско, с искане за изграждане на втора кабинкова линия, съобщиха от Инициативния комитет за развитие на скизоната над града.

В 16.00 ч. утре започват серия от протести под надслов „против зеления рекет и искане за втори кабинков лифт“.

На последното правителствено заседание на 19 декември кметът на града Георги Икономов внесе в Министерски съвет подписка за развитие на ски зоната и построяване на втора кабинка, подкрепена от над 8000 души. Днес протестиращите вече настояват за спешна среща на място с упълномощен представител на изпълнителната власт, с когото да обсъдят забавеното развитие на инфраструктурата на ски зона Банско.

Още по темата

Българската държава влага милиони лева за реклама на зимните ни курорти, а в същото време заради зелените рекетьори, скиори и туристи са принудени да чакат на опашки пред лифтовете и да ползват овехтяващи съоръжения, заявяват те.

Разширяването на ски зоната над градчето не е възможна и заради съпротивата на ЮНЕСКО, под чиято егида е природен парк „Пирин“, в границите на който попада и част от сегашната ски зона.

През юни организацията излезе с критичен доклад за състоянието на парка и предупреди, че изключването на ски зоните над Банско и Добринище от парка и обявяването им за буферни зони не може да бъде използвано като прецедент, за да се правят допълнителни промени на границите на парка.

През миналата година правителството се готвеше да промени Закона за концесиите, за да позволи да бъдат извършвани корекции в концесионните договори "в движение“ заради концесионера на ски зоната над Банско – Юлен. Екоминистерството констатира, че дружеството е нарушило концесионния договор и е използвало многократно повече площи от Пирин от заложеното в концесията.  В сряда кметът Икономов увери правителството, че няма да се излиза от концесията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: протестбанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано се построи втора кабинка щото иначе на нищо не прилича Банско
14
1
 
33
 
! Отговори
дядо Стефан 84г преди 11 години
Ами осрахте Черноморието, сега е ред на Пирин.
13
2
 
23
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Дее*а и селяните. Един Уго Чавес ни трябва на нас да национализира всичко и после нека му се молят да изсича гората за да могат западни банки да издоят икономиката ни.*** простаци! Никога няма да се цивилизоват.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак българската простотия.да свърши сезона пък тогава и барикади вдигайте.пък тия дето искат по 50 лв. за еднодневна карта да ,да им спретока на лифта за целия сезон
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цеко ,цака,яко !Ако знаях щях да отида да взама и аз тези 50 лв !!!
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за мутренското правителство на герб! Не остана нищо спрете се или ще последвате Кадафи!
9
16
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
да го строят и дано не пипат другите части на България, там положението вече е изпуснато
8
27
 
4
 
! Отговори
ОТВОРКО преди 11 години
залените тикви да обяснят как скиори и планинари да се радват на природните дадености. хем го имаме хем не може да го ползваме.. ами да си го гледаме тогава...не на зеления рекет!зелените са си ДИНИ, отвън зелен отвътре червен. лапат пари от швейцарско и австрийско лоби и се правят на загрижени за природата
7
1
 
28
 
! Отговори
ИДИОТИТЕ преди 11 години
ЗА ШЕПА ЖЪЛТИЦИ НАПРАВИХТА СТРАНАТА НИ -ПУСТИНЯ!!! ГОРИТЕ ИМАТ КРАЙ , КАКТО И ЖИВОТА НА ШЕПА ПЕЧАЛБАРИ!! ДА НАЛЕПЯТ КОВЧЕЗИТЕ СИ С ДОЛАРИ И ЕВРО!!!
6
2
 
18
 
! Отговори
съдия преди 11 години
Как така ще затварят пътя бе?????Да не е техен??? Не може всеки да затваря каквото му падне!! Има правила, по дяволите!!Малко се стреля в тая държава!!!Освободете Килърите!!!
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те всички ,,спонтанно'' са се качили на автобусите,осигурени от техните шефове и са отишли да ,,протестират''......съсипаха хубавия курорт,по почина на морските градове и не осъзнават,че те сами се забиват в момента-колко хотели по морето стояха празни това лято?...всъщност,човек ако се разрови ще установи ,че собствениците са почти едни и същи .Глупостта няма граници
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия искат само да цоцат. Абе вчерашни офчари-днескашни пишман-бизнесмени...кат ви тряя лифт събирате пари и си го строите. Нарича се дългосрочна инвестиция. После според акциите всеки печели процент от возията.
3
7
 
10
 
! Отговори
Пейо преди 11 години
това са софиянци (мамка им)!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакайте бе бански селяни...държавата ли ви е длъжна да ви строи лифт ?
1
0
 
40
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ей, ще ме накарат да отида на КОНТРА ПРОТЕСТ баш по празниците... *** прости!