Хиляди чакали за лифта в Банско

От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение
Обновена: 31 дек 2012 19:56 | 31 дек 2012 19:50, Веселина Йорданова
206
Хиляди чакали за лифта в Банско
Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Банскокабинков лифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Местен преди 11 години
Вчера броих 60 до 65 скиори минават за минута на пистата под кабинковия лифт в Банско около 16:20 часа. Как ги качват нагоре ли? Има 15 микробуса "SnowBus" на които скиорите се качват с картите за лифта. Въпреки това лудницата е пълна. Чакащите наистина са хиляди! Ако питате хотелиерите "сезонът е слаб". Интересно е кои са протестиращите: служители и работници в една определена фирма и членове на семействата им доведени на пътя след проверка под строй като овце.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо никой не ги показа тези 6 000 чакащи? Защо нито една медия не показа броя протестиращи? Защо нямаше протестиращи туристи?Ако в основата на планината построят милионен град, и 20 лифта няма да стигат. Нека обръснат планината и ще пият вода от.../цензурирано/. Поредния изблик на алчност на монополистите! И накрая още един въпрос към продажните журналисти: Защо не направите анкета какви са цените на курорта и какъв процент българи могат да си позволят почивка на Банско?
160
4
 
8
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Аз съм запален скиор, но на Банско определено е много скъпо за мен и затова не посещавам този курорт. Защо обаче не оставите хората на мира и щом имат пари, спазват закона, да подобрят условията в курорта и да построят още един лифт. Щом на нас не ни харесва, това не означава, че на всички не им харесва. През почивните дни там е имало рекорден брой хора, и това е добре за и без това скапаната ни икономика.
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На абсолютно никой не му пука нито за курорта, нито за туризма, нито за природата. Всичко опира до там кой да си напълни джоба. Хората по протестите са използвани заблудени овци подкарани под строй. Просто за всеки нов кмет на банско трябва и нова кабинка. Предишния кмет се ояде - сега и за новия трябва да има. Тъжна история. А Банско беше хубаво....
158
0
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
........, ближете ли за.ника на милиционера и цеко а? ***, краченцето ми никога повече няма да стъпи в гнусният *** наречен банско - последно бях 2004г. и се зарекох, че никога повече няма да видите и една стотинка от мен!
157
1
 
10
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЦЕКОВАТА БАНДА АТАКУВА НА ЗИМНИ СПОРТОВЕ СЕ КЕФЯТ ЕДВА 0, 1% ОТ БЪЛГАРИТЕ... ДАЙТЕ СЕГА ДА УГОДИМ НА ЦЕКО, ЧЕ ВИДИШ ЛИ НАШ ЧОВЕК Е И Е ХВЪРЛИЛ МАСА ПАРИ И ЦЯЛАТА ВЛАСТ СЕГА СЕ Е ВПРЕГНАЛА ДА МУ ПРИГЛАСЯ... А НИЕ СИГУРНО СМЕ БАЛАМИ ТА НЕ ВИЖДАМЕ ОЧЕВАДНОТО...- БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗГРАБВА ОТ "ЦЕКОВЦИ"... ПО НАЙ-МАРОДЕРСКИ НАЧИН...!
156
4
 
13
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Ясно е, че ще се строи в Банско, да строят и презастрояват. По света се цени вече запазената природа, а ние искаме да я унищожим. Презастроените курорти са за бедняците, а у нас дал Господ, както българи, така и чужденци. Освен това ще има нужда от обслужващ персонал, а у нас това може да се окаже най-масовата професия. Обслужващ персонал с висше образование, колко добре звучи. Някои си въобразяват, че по този начин ще станем "Швейцария на Балканите". Да, ама не.
155
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с това печалбарство. Утре природата ще си отмъсти. Срам за тези хора които живеят там. За жълти стотинки да съсипят природата, която е на всички. Дърветата целогодишно са там, а скиорите са две-три месеца.
154
2
 
15
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ей, имало много прости хора! Банскалии са едни от тях. Да о*ерат най-красивата планина в България, щото - видиш ли, имало скиори и требе да се лапат пари. Горките скиори! Не стига, че ги скубят като бройлери, ами и служат за оправдание на поредните мутри, решили че са надушили голяма далавера. С тази политика единственото, което ще постигнат е да изгонят истинските планинари, които биха им носили приходи и в летния сезон. Ама кой да помисли за това, нали - лукови глави такива!
153
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЕФ ! НА ЗИМНИТЕ СПОРТОВЕ СЕ КЕФЯТ ЕДВА 3% ОТ БЪЛГАРИТЕ. ДАЙТЕ СЕГА ДА УГОДИМ НА ЦЕКО, ЧЕ ВИДИШ ЛИ НАШ ЧОВЕК Е И Е ХВЪРЛИЛ МАСА ПАРИ. И ЦЯЛАТА ВЛАСТ СЕГА СЕ Е ВПРЕГНАЛА ДА МУ ПРИГЛАСЯ. А НИЕ СИГУРНО СМЕ БАЛАМИ ТА НЕ ВИЖДАМЕ ОЧЕВАДНОТО.
152
1
 
23
 
! Отговори
от Варна преди 11 години
помня Банско какво беше, посетих го преди 1 година и вече го заобикалям.Станало е истински ***. За съжаление. Има и други зимни курорти.
151
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами кво чакат, да блокират пътя, после магистралата и накрая и Дунав да блокират.
150
1
 
4
 
! Отговори
Елизабет преди 11 години
Я ,каква бедност ! Последно място по доходи , забегнали зад граница и защо толковамного в Банско !?
149
1
 
29
 
! Отговори
Скиор отдавна преди 11 години
Смешно е да ходиш като теле и да се буташ в навалицата само за да кажеш че си бил в еБанско., Колеги скиори, писти в България дал господ, точно това помийно свърталище ли намерихте да посетите. В Банско ходят предимно комплексирани първенюта и ку.вета за да ги видят, а после теглят кредити за да покрият разходите.
148
0
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
МНОГО ЛЪЖАТ НЯМАШЕ 60 ЧОВЕКА.
147
1
 
14
 
! Отговори
Един турист преди 11 години
До do 171 i 176 Разбира се ,че няма да ти кажа името на заведението , защото ще навредя на хората там, ще спре да се посещава. Мога да ти кажа ,че преди време същите рекетьори са рекетирали друг собстеник на заведение и той е казал на полицаите , но то банско си е село и всички са брачеди там ,та и полицаите нищо не са направили , а рекетьорите са потрошили стъклата на автомобила на собственика! Това е прокобата на България , всички сме брачеди, сватове баджанаци и т.н.
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам на "кмето" на Баско да се наведе със северната си част по-височко, та да е удобен и за хората на инвалидни колички, и така да разкаже кой, кога и как го накара да се съгласи да унищожи природата и да затрие Банско и Банскалии в името на моментната печалба на хора, 90% от които не са банскалии.
145
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема не е в изсичането на няколко хиляди дървета - това е нищожно малко в сравнение с горския фонд който имаме, мисля 0.003%. Проблема е, че се задава втори Слънчев Бряг. Ама на Цеко Минев му дреме на онази работа
144
1
 
17
 
! Отговори
Кметеееее преди 11 години
Предлагам на кмета на Банско, да закупи рикши и да събере безработните да изнасят на ръце богаташите - туристи. Хем работни места ще създаде, хем удоволствие за скиорите ще има, хем хотелите ще печелят добре, хем ще станем световно известни.
143
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинският турист не се вози на лифт, а ходи пеша.Вместо да висят на опашката на лифта 3 часа, горките "туристи" да бяха се изкачили с мързеливите си крачета.