Хиляди чакали за лифта в Банско

От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение
Обновена: 31 дек 2012 19:56 | 31 дек 2012 19:50, Веселина Йорданова
206
Хиляди чакали за лифта в Банско
Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Банскокабинков лифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
10
 
! Отговори
Da ama... преди 11 години
" Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт." Da, no samo ako bade obshtinska (darjavna) sobstvenost. Ne mutrensko- mafiotska !!!!!
61
2
 
22
 
! Отговори
the jackal преди 11 години
Много чакали,много нещо.
60
3
 
10
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Ще чакат,ще чакат и накрая ще се на**рат от пиене...и ще забравят?
59
1
 
14
 
! Отговори
тиквичка преди 11 години
ми ша чакат , като е било БЕЗПЛАТНО
58
2
 
26
 
! Отговори
Балкантурист преди 11 години
Утре на 01.01 .2013г Всичко ще се изнесло обратни и опашки чак ....догодина.
57
3
 
30
 
! Отговори
ЦИРК ЦИРК ЦИРК преди 11 години
Краваров като говореше за втора кабинка неможеше гората е по важна ,сега кмета е ГЕРБЕР и го подкрепяме а ,ей нема такива лопати па и всички се изредихте за подкрепата гората вече не е важна ,Цеко яко плаща ААА !!! Много лобизъм много интересно ,Кмета да не ги е оземлил тези с някое постановление без да сме разбрали а.После да не даваме заден ход като скръцнат от ЮНЕСКО че до парка всичко е застроено ,а в парка как ли ще се застроява "законно" много ми е чудно !!!
56
3
 
37
 
! Отговори
От пистата! преди 11 години
6000 души чакали !!!Да верно, но само един ден в рамките на една година!!! а в останалите дни !!има дни когато има по 10 човека на час!!Стига манипулации!!!Ако Витоша ски отстъпи и рехабилитира лифтовете на Витоша, не е нужен втори лифт, Софиянци ще карат на Витоша !!Е скоро няма да стане докато не се изплати инвестицията на Цеко Минев/тоест *** в Банско.
55
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 21Естествено, че ще предпочитат Австрия.Да не би да е само заради лифта?! Всичко им е по-добро и хотелите , и обслужването и организацията...Австрия значи Култура!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
52 има къде, но така наречените ни бизнесмени ще трябва да се изръсят дългосрочно. Плюс това спокойно може да се мине към някой европейски проект. (това за гербера го забрави :) )Значи над определена надморска височина не растат дървета. До там може да се направят лифтове. Както се прави в Европа. И така нататъка и така нататъка и място има и склонове много... Няма държавници, а няма и народ, а няма и истински бизнесмени.
53
4
 
19
 
! Отговори
anon преди 11 години
Няма какво да се оплакват, като строяха хотелите никой ли не се сети,че пистите са малко?Сега да се оправят...защото след втори лифт ще дойде трети и така..докато уникалната гора там изчезне.
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, не се косете толкова. Нова Година е. В Банско има много хора точно сега. После скромно. Искат хората да изкарат някой лев. На това разчитат. Като искат нека направят още един лифт. На да му мислят, ако изсекат гората и чужденците престанат да идват. Всичко трябва с мярка да се прави.
51
2
 
14
 
! Отговори
в преди 11 години
Ако тоэи ден и час се иэнесе половин България там ще чакат в тоэи момент 10 ки хиляди хора,тогава ще трябват още 10 лифта в Банско
50
3
 
33
 
! Отговори
Ангел Александров преди 11 години
Хиляди чакали !!!!!-Стига бе- а хиени и кучета динго няма ли?
49
1
 
14
 
! Отговори
Луд Гидия преди 11 години
От кога чакали в Банско? В Пирин има ли чакали?
48
1
 
17
 
! Отговори
искам пририда преди 11 години
ах тази банска капама май само това ще остане от банско , след бетона и резачката
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говедата винаги се бутат. Днес в Банско е имало хиляди ***!
46
1
 
11
 
! Отговори
до 666 преди 11 години
Ти бил ли си там? В Дубай? Ако си бил, значи си видял, че това е така да се каже ... малко баирче :). Вътре се поддържа климат. Под стъклен похлупак. Като седнеш да изпиеш едно кафе в бара, уж така небрежно докоснеш стъклото - студено. Но екипировката я вземаш от офиса на хотела и струва тримесечната ми заплата. И е за два часа.Ако правим дубайски номера, ще ни трябва и трета атомна.
45
2
 
10
 
! Отговори
999 преди 11 години
До до 49 от 46 ами да ходят на Пампорово,там и без това е празно и хотелите им стоят затворени от 5 години,ама понеже не са на Герб и роднините им даи в Банско да осакатяваме гората
44
1
 
13
 
! Отговори
до 49 от 46 преди 11 години
Не съм гробар бе, братле. Просто казвам каквото мисля. Добре, де. Тогава ти посочи място, където да се вдигне още едно Пампорово. Вярвай НЯМА!!! Речеш ли да строиш в Балкана, трябва да сечеш. А на мен не ми се ще да има и други места като Банско. Предпочитам природата да остане девствена. А Банско вече е застроено и е свършен факт.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 42Eдин от атака има съвсем нов хотел там,с 200 легла.Дет се вика,със здраве да си го ползва!