Банскалии на протест срещу "100 % еколъжите"

Жителите на градчето готови да се пренесат на жълтите павета
Обновена: 17 яну 2013 19:22 | 17 яну 2013 19:22,
67
Банскалии на протест срещу "100 % еколъжите"
Снимка: БТА

Пореден протест с искане за разширяване на скизоната и изграждане на втора кабинкова линия блокира за 15-тина минути входа на Банско. Жители и гости на града излязоха да кажат "Пирин не е на зелените" и "100 % еколъжи".

Нашите послания са към правителството и към псевдоеколозите, които демонстират сега в столицата, заявиха организаторите. Днес в столицата и други градове на страна се очакват да се проведат нови протести срещу застрояването на Черноморието.

Бансаклии на няколко пъти отправяха провокативни послания към протестиращите в София, които с блокадите на Орлов мост спряха поправките в закона за горите, които предвиждаха по-лесно изграждане на скисъоръжения.

Според хората от курортния град за развитието на ски зона "Банско" не съществуват никакви законодателни или екологични проблеми.

Още по темата

"Ние сме благодарни на правителството, че се вслушаха в аргументите на населението в Пиринския край. Посрещнахме с голямо одобрение новината от Министерския съвет, с което се задвижва процедурата по развитие на нашата скизона. Но за пореден път сме свидетели как лица, които приватизират единствено за себе си "зелената" тема, се опитват да натрапят на правителството и обществото екологичния рекет", каза председателят на инициативния комитет в Банско Малин Бистрин.

Според изказалите се на митинга в Банско много от хората, които "се наричат еколози и патриоти, всъщност винаги са били против развитието на България" и това е защото са превърнали "призванието на еколога в свой занаят, в касичка за препитание", пише БТА.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов заяви, че подкрепя изграждането на втора кабинкова линия и мнението му се разминава с това на еколозите.

Привържениците на идеята за доизграждане на скизоната в Банско нарекоха лъжа твърденията на "зелените", че са изсечени горите, че ще се бетонира Пирин, че нямало нужда от втора кабина и нови писти. Затова те ги поканиха да дойдат тук и да се убедят, че това не е така.

Според организаторите на протеста в Банско българските "зелени" са "против всеки проект, всяка инвестиция за доброто на държавата и нехаят за нуждите на населението, за очакванията на туризма, икономиката и хилядите гости на страната"

От инициативния комитет се обърнаха към правителството и към ресорните министри да не се поддават на "зелен" рекет.

"Ние няма да отстъпим - ако е необходимо ще сме тук всеки ден, за да ви даваме рамо, заявиха те."Ако това е единственият начин да защитим народната воля, готови сме да пренесем протестите и на жълтите павета!"

Банско ще остане зимната столица на Балканите и гордост за цяла България само ако се развие адекватно и така продължава да дава препитание и бъдеще на стотици хиляди жители на няколко общини в района, заяви кметът на Банско Георги Икономов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
нека им изсекат планината и да им направят още много лифтове, да стане една гола скала.Тия *** у банско ле си това заслужават
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера с какво пречи един лифт? Миналата година, като нямаше лифтове на Витоша, планината се напълни с автомобили. Алеко приличаше на Цариградско. Какво по-добро от това да си оставиш колата и да се качиш с лифта, без коли, без пушек, без бръмчене?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПИРИН НЕ Е НА ЗЕЛЕНИТЕ ! ТЯ Е НА ЦЕКО !
64
0
 
0
 
! Отговори
До tod7 преди 11 години
Екозащитниците да на са полицаи ? Утре някои ще поискат и да пазят жените им от мръсни посегателства? Те затова искат добри закони и да се спазват. А когато държавността я няма, топ такава държава я наричат България!
63
0
 
0
 
! Отговори
tod79 преди 11 години
А защо екозащитниците не отидат на Дървеното пристанище във Варна и не протестират срещу заминаващите кораби с дърва за чужбина!Защото ще ги закотвят за дъното!
62
0
 
0
 
! Отговори
бате Мите преди 11 години
На вссички ни е ясно, че на хората в Банско изобщо не им пука за природа и планина-на тяхим идва даже е повече. Те си търсят келепира.НО, задайте си въпроса колко от нас ще отидат на планина - лято или зима, ще заведат децатаи приятелите си без да има удобства, като хотел, механа и тн.Колко от нас ходят в наистина дивата планина, правят преходи по 7-8 часа и спят на палатки.Нека не се заблуждаваме-колкото повече инв. в туризма-толково по-добре.
61
0
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Кака се строи писта в Австрия. Първо за около 4-5 години садиш специални треви и клекове и ниски храсти и ги чакаш да пораснат, после след още 3-4 години поетапно изсичаш просеката и залесяваш 3 пъти по-вече дървета на други места и чак тогава след около 8-10 години идват първите скиори. Кравите лятно време по пистите са задължителни защото сер*т и наторяват. Ако така се правят ски писти и в България Банскалии ще са в първите редици на протеста ПРОТИВ ски спорта
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си намалят броя на хотелите банскалии и да не разчитат, че за 2 зимни месеца ще изкарат пари за останалите десет. Туризмът не може да им бъде основно препитание.
59
0
 
0
 
! Отговори
бай Гън преди 11 години
Много правилно,аман от селски мутри,които требе да копат картофите,а не да се правят на хотелиери. Да се върнат към корените си,там има история ,занаяти и природа. Дори курорти във високите Алпи имат стратегия за целогодишен туризъм. През лятото единствените умения на местните са да пият кафе и бира. И ако мине случаен турист да го откажат с тарифите си.
58
0
 
0
 
! Отговори
ANO NIMEN преди 11 години
PREKALENO VNIMANIE SE OBRASTA NA TIQ MAFIOZKI PROTESTI .VREMEE DA SLQZAT OT NOVINITE .BANSKO NEE ALPIISKI KURORT I NIKOGA NQMA DA STANE TAKYV.CELTA E EDNO HISHTNO UPOTREBQVANE NA NACIONALNIQT REZERVAT PIRIN KOITO NEE SAMO NA MUTRITE I BANSKALIII A STIGA TOLKOVA MRANKANE SVALETE GI OT NOVINITE.PIRIN E NA VSICKI BALGARI REFERENDUM TRQBVA ZA VSQKO DARVO
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До дедо БожеДам за това миналата зима имаше повече сняг от колкото преди 20 години. Нали си гледал ледена епоха, там след глобалното затопляне пак захладня. А и тези апокалиптични филми са за да може повече да гледаш дискавъри отколкото за нещо друго
56
0
 
0
 
! Отговори
дедо Боже преди 11 години
Бих казал,че Господ вижда. Или ако няма Господ,природата си връща.Сегашните писти след 30 год.ще са обраснали с борове и хвойна. Всички ски-зони под 2500 м.ще останат без снежна покривка.В света има около 200 такива писти,и нито една от тях не е тук.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен ми писна от псевдо еколози, за които видиш ли по - добре нищо да не правим никъде. Заради тях и други заблудени тази зима караме на Витоша пак на същите лифтове от време оно. Само, че трябва да знаят, че има и доста хора, които не споделят тяхната позицияАко има повече лифтове повече хора ще имат бърз достъп до планината и ще могат да и се наслаждават, а точно това не искат, защото я искат само за себе си.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми гражданя от Бансколе си,Пирин планина не е на банскалии. Пирин планина е национален парк.Ако не сте разбрали, може да се разпореждате само с механите си и хотелчетата в които приютявате All Encl. управляващите.И това Вие многоА защо не протестиране за Беталовото което го взеха мутрите и нямате достъп до него...
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Банскалии ДГД! България има много по-качествени зимни курорти от техният! Аман от студени стаи, зеленчукова кавърма и *** оркестри! Пампорово, Боровец, Връх Ботев и Витоша са в пъти по престижни дестинации!
52
0
 
0
 
! Отговори
vrvм преди 11 години
Скоро четох анализ, че почти всички фирми подържащи ски писти в БГ са на загуба или малка печалба. Та след като документално тези фирми са за "загуба", логично е Дянков да попита защо им да си разширяват дейността след като проекта преди това на документи е губещ и се искат държавни активи, а дори не може да се разчита на "данък печалба" от т.н. проекти, които да отиват по други направления. Но тук няма цифри, а само протесиращи баби.
51
0
 
2
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Ми да дойдат. Май не са яли пердах скоро.Алчни селян.ури - г*з глава затрива.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наглите крадливи гербаджии очевидно ще надминат зулумите на Тройната крадлиция със заменките. А Борисов има наглостта хем да мрънка и да се оплаква от действията им по морето, хем да подкрепя извършването на още по-големи злоупотреби в Пирин, облагодетелстващи основно Цеко Минев и мафията му. Е, явно неговия дял не се губи......
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде го сега Веждито Пиянков да изкоментира на тия кой им плаща носиите и плакатите? А, министерска пияницо, защо сега мълчиш като бит *** и думица не продумваш за това организиране на платен протест?
48
1
 
1
 
! Отговори
hehe преди 11 години
В Банско не ни трябвате Българи. Чужденците са ни достатъчни.Най-накрая ще станем Град-Държава и ще ни ядете .я