Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Покушението е брутален акт срещу обществото, възмути се адвокатът му
Обновена: 30 яну 2013 09:20 | 30 яну 2013 09:05, Веселина Йорданова
251
Състоянието на Златко Баретата остава тежко
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на Златомир Иванов е тежко, той не е адекватен, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред Нова телевизия.

Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне 24 часа има реална опасност за живота му.

Още по темата

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.

Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мене не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата.

Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите.

Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя. На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него.

Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
6
 
! Отговори
neznam koi si преди 11 години
NEMA LI VECHE DA XVARLQ TOPA TOQ.EDIN BOKLYK PO MALKO.DA IDVA VECHE NOVATA VIP PERSONA. SAMO NERAZBRAX ZASHTO SE STRELQ V CENTARA NA SOFIQ. MOJE BI SEGA BOIKO SHTE OBQSNI. DA AMA YTRE NEGOVITE DECA SHTE MINAT ILI MOITE ILI NA NQKOI DRYG AMA NA KOI MY PYKA .VAJNO E SASTOQNIETO NA EDIN BOKLYK .
196
3
 
15
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
"Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. " Ерго: Баретата е олицетворение или събирателен образ на българското общество! Тодорова, ти, твоите колеги и мутренската *** сте общество, различно от това на почтенните хора в България! Живейте си в него, но не не го натрапвайте!
195
1
 
11
 
! Отговори
стефан преди 11 години
получил е най-гадния вид отмъщение,да му отнесат топките.....това е брутално за всеки мъж,и всеки би предпочел да умре вместо е едно вегитиращо нещо ,което не може да е.е
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А състоянието на българския народ няма ли да отразите в статийка!!!! Или то не трябва да се отразява щом се чувства и е в перманентно положение 23 години!!!
193
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 статий за един ден!!!!! VIP българска персона!!!!!
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде да не се кахърим много за баретата и да не занимаваме обществото нонстоп със състоянието му. Ще се оправи и още как, защото има пари и много хора ще се погрижат за него. Жалко ако такова нещо се случи на един обикновен човек от нас, тогава е страшно. Такива като този не се губят и ужасно щеше да е, ако заради него бяха уцелили някой случайно минаващ гражданин.
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е и?дарителска кампания с смс-и ли да му направим...много важно-един *** по малко,с малко пое4е късмет
190
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
201, ограмотяването трябва да почне от теб и от тези, които са ти нацвъкали плюсовете, щото ако това са тия, които се имат за грамотни...
189
2
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До ГаргамелАЗ СЪМ ЛУДИЯТ,ТРЯБВА МИ САМО ГОДИНА......И ПОСЛЕ И СЛЕД 13000 ГОДИНИ ВСИЧКИ ПОЛИТБАНДИТИ ЩЕ СЪНУВАТ КОШМАРИ И ЩЕ СЕ СЪБУЖДАТ МОКРИ ДО КОСТИТЕ!!!Сега,след повече от 1000 години си спомнят св.Борис 1,дето е изтребил предателите до 9-то коляно.....13000 ГОДИНИ,ГАРАНЦИЯ!!!АЗ СЪМ.....АМИН
188
1
 
4
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Илюминатии държавата ни клатии. На народа му трябва само един луд и още хиляда да го последват, за да има някакво бъдеще за народа.
187
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много семейсва на които Златко е доставял дрога на децата ИМ ,....НЯМАТ "СЪСТОЯНИЕ'!
186
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие, обясни адвокатът на Баретаталелята нагло лъже! ''Иззето е оръжието на другия прострелян при нападението охранителя на Баретата Атанас Станков, който е отговорил на стрелбата. 13 гилзи са били преброени от СДВР пред сградата на Съдебната палата. Вероятно те са от изстрелите, които е произвел Станков''
185
9
 
2
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Стани г*й БСП от както мина референдума започнаха интересна кампания и Б.Б. трябваше да реагира някък и Барета се оказа бушона. Луканов стартира плана за да покаже какво е демонкрация. Май Гроб няма да остави кокъла туко така, гответе се от сега за нов мандат на Гробарите. На народа му трябва само един луд и още хиляда да го последват, за да има някакво бъдеще за народа.
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има разкрития за крупен наркоканал в германската провинция Бавария, където Бойко Борисов е споменат от международен наркодилър, като Биг брадър на мафиотите. Разкритията показват, че "Големият брат" като главен секретар е държал чадър над канал за хероин преди 2004 г. когато още не е влязъл в политиката.
183
2
 
23
 
! Отговори
Мирослав преди 11 години
"Състоянието на Златко Баретата остава тежко"Дано и тежко да остане!
182
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако "имаше'' Бг-ъд.система ,нямаше да се случват такива неща !
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 200А тия ,които стреляха по Златко ,с какво се занимават -----НАЛИ СЪС СЪЩОТО ?
180
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кеца разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция",
179
1
 
2
 
! Отговори
miro преди 11 години
samo 6te kaja 4e durjavata umi6leno pozvolqva tova,a zlatko i vsi4ki ostanali sa postignali tova blagodarenie na milata ni vlast.
178
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уф! Абе да земем да им съберем малко волни пожертвования на тия пишман стрелци за обучение по стрелба, бе! Аман от некадърници - то ако не са халосни патрони ше му стреля в краката! Няма да вземат да свършат нещо като хората!