"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици

Най-много хора пак протестираха във Варна
Обновена: 25 фев 2013 20:05 | 25 фев 2013 20:01,
512
"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици
Протестът в София. Снимка: БТА

Повече от 1000 души излязоха днес на протест във Варна. Шествието е 16-о поред.

Множеството се събра, както обикновено пред сградата на Общината. Оттам пое към Катедралния храм, където беше отслужен молебен за Пламен Горанов, който преди няколко дни се самозапали с искане оставката на кмета Кирил Йорданов.

По пътя към храма варненци скандираха името на кмета и настояваха той да подаде оставка. Протестиращите стигнаха до Катедралата и много от тях влязоха вътре. Те се помолиха за младежа и запалиха свещи. Протестиращите отново призоваха всеки, който има възможност да даде кръв за Пламен.

Малко след 19 часа протестиращите варненци стигнаха отново пред Общината. Там започнаха да скандират "Киро в затвора” и "Оставка". Други пък започнаха да надуват вувузели и свирки, опитвайки се да заглушат виковете им.

Хората пък им отвърнаха "Убийци", сочейки към мястото, където се самозапали Пламен Горанов. Протестът завърши минути преди 20 часа с уговорката, че ще продължи утре по същото време, 18 часа, отново пред сградата на Община Варна.

Около двеста души излязоха на протестно шествие в София тази вечер. То започна от Орлов мост, премина по бул. "Цар Освободител" и стигна до Президентството. Протестиращите призоваха който може да помогне с даряване на кръв за самозапалилия се във Варна Пламен Горанов.

След това шествието се върна пред Народното събрание - със скандирания "Мафия". От там те отново се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Подписка в подкрепа на исканията си започнаха днес протестиращите в Търговище. Лицата на протеста спираха минувачите на централния площад "Свобода" и ги запознаваха с осемте пункта в документа.

Повишение на пенсии, заплати и майчински; разкриване на нови работни места; отнемане на лицензите и пълно разследване на дейността на ЕРП-та; държавен контрол върху постоянно растящите цени на стоките от първа необходимост са точките в икономическата част на обобщените протестни искания.

Недоволстващите от Търговище искат право на отзоваване и отнемане на имунитетите на депутатите, забрана на политическото номадство. Те настояват още за прочистване на съдебната система от корумпирани лица; за абсолютно преразглеждане на политиката в областта на здравеопазването, както и за реформи в министерството на отбраната и МВР.

Тази вечер протестиращите ще излъчат свои представители, които да заявят исканията им по време на кръглата маса в София. От утре до събота протестиращите са получили разрешение за израз на своето недоволство на централния площад в града, информира БТА.

Протестното шествие срещу монополите в Пловдив събра над 150 души, предаде "Фокус". Те се събраха пред сградата на ЕВН в града. Хората скандират: „ЕВН вън" и „Мафия". В началото някои от протестиращите призоваха да се изключи осветлението на сградата на дружеството за икономия. Има засилено полицейско присъствие и двоен кордон.

Имаше предложения протестът за 3 март да бъде по-мащабен и да се проведе на автомагистрала „Тракия", както и да има денонощно протестиращи със свещи пред централата на електроразпределителното дружество в Пловдив. Протестите през делничните дни ще започват вече от 18.00 часа.

След сградата на ЕВН шествието се отправи към сградата на Община Пловдив, където хората скандираха: "Тотев вън" и поискаха оставката на пловдивкия кмет Иван Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: монополпротестиЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
1
 
1
 
! Отговори
АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
ПАК НАПОМНЯМ НА "ЛЮБИМАТА" ОЛИГАРХИЯ, ЧЕ РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛУДУЙ ВСЕ ОЩЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОТВОРЕНИ, РЕНОВИРАНИ ЗА ~ 1 000 000 000 $ И МОГАТ ДА СЛУЖАТ ОЩЕ 30-35г. КОЕТО ЩЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ТОКА С ОЩЕ 20-25% ИЛИ ОБЩО ~35%ДА ДОГОВОРА НА ПРЪМОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН ОТ РЕФЕРЕНДУМ - ПРЯКА ВОЛЯ НА НАРОДАГЕРМАНИЯ ОТВОРИ ОТНОВО СВОИТЕ ЗАТВОРЕНИ БЛОКОВЕ А ФРАНЦИЯ КОЯТО ИМА ~400 ОТКАЗА ДА ЗАТВОРИ ДОРИ И 1бр.НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА *** г-да ОЛИГАРСИ???????????????????
395
0
 
0
 
! Отговори
хуморист-реалист преди 11 години
ЗА 460А ДАНО, А ДАНО ДЕ.... АМА НАДАЛИ...
394
0
 
5
 
! Отговори
ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! преди 11 години
До 434БСП внедри такива"ЕЛЕМЕНТИ"като тоя на снимката, за да накара хората да мислят като теб и да произвеждат такива коментари като твоя. Но сега ВЪЛКЪТ - БСП Е СИТ, АМА АГНЕТО НЕ Е ЦЯЛО....А И УТРЕ ВЪЛКЪТ ОТНОВО ЩЕ ОГЛАДНЕЕ...И ТОГАВА...???
393
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 472 БСП СТИГА ПРОВОКАЦИИТАКА Е, БСП СТИГА ОПОРОЧИХА ПРОТЕСТА И НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ ВСИЧКО ДА ТРЪГНЕ С ГЛАВАТА НА ДОЛУ, А ТЕ ДА МОГАТ ДА ПОСТИГНАТ ЦЕЛТА СИ - ТЕ ДА КОЛЯТ И ТЕ ДА БЕСЯТ "В ИМЕТО НА НАРОДА" И НА ГЪРБИНАТА НА НАРОДА!
392
1
 
5
 
! Отговори
БСП СТИГА ПРОВОКАЦИИ преди 11 години
Хора, опомнете се. На БСП малко им беше, че ОПОРОЧИХА-ОКЪРВАВИХА ПРОТЕСТИТЕ, ПРЕВЪРНАХА ГИ В ПОЛИТИЧЕСКИ, а И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-ПОШЛИ МЕТОДИ ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ, ЗА ДА ОБЪРКВАТ И МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА, БОРЕЙКИ СЕ С ПОСЛЕДНИ СИЛИ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА. НО ТОЗИ ПЪТ НЯАМА ДА УСПЕЯТ ДА ПРЕ--БАТ НАРОДА, ЗАЩОТО ПОШЛИТЕ ИМ МЕТОДИ СА МНОГОБРОЙНИ,НО НОМЕРАТА ИМ СА ИЗТЪРКАНИ.
391
1
 
5
 
! Отговори
ДО 413 преди 11 години
1.ЗАГЛАВИЕТО на коментара е ГРЕШКА-ВМЕСТО БСП СТЕ НАПИСАЛИ ГЕРБ.2.ПОДМЕНИЛИ СТЕ СНИМКАТА - ВМЕСТО СНИМКА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЪВ ВАРНА, СТЕ ИЗПОЛЗВАЛИ "СЕМЕЙНА СНИМКА",НАПРАВЕНА В СОФИЯ.КАКВО ОТРАЗЯВА ТАЗИ СНИМКА?КОЛКО ХОРА СА УЧАСТВАЛИ? КАКВИ СА БИЛИ ТЕ?КЪДЕ СЕ Е СЪСТОЯЛ ПРОТЕСТЪТ? КАКВИ ИСКАНИЯ СА ИМАЛИ?КАКВИ ЛОЗУНГИ СА ИЗДИГАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТА?....ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, СНИМКАТА ОБСЛУЖВА ЕДИНСТВЕНО ВАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И... ПОРЪЧКИ...ТОВА ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ Е...ЛУКАВА, МАНИПУЛАЦИОННА СТЪКМИСТИКА
390
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и без това мишоците се скрили по дупките, гледам! Подкрепям! Сега само трябва хубавичко да се заринат!
389
0
 
2
 
! Отговори
Край! преди 11 години
Мисля че след последните няколко коментара, повече няма какво да се напише! Който може, да си направи изводите, който не - жалко! Жалко не за самия него разбира се, ами за всички останали, които все пак са част от "народа"!
388
0
 
2
 
! Отговори
анонимен? преди 11 години
Аз незнам зашо никои не се сети да предложи промяна на съдебната система защото тя е в основата и на всичко което произлиза сегашното положение Това е наи корумпираното съсловие от обществото Там наи несе прилагат законите Които има пари не влиза в затвора Ако е така както е в Америка да има и народни съдебни заседатели Които да определят присъдата дали няма да има присэди Ау нас делата се протакатзащото съдиите са продажни и всички мафиоти и наи големи престъпници са на свобода Няма закон без
387
1
 
2
 
! Отговори
...и да кажа преди 11 години
Може да ви се стори, че няма мн по темата, но аз си мисля, че има! Защото протестите с виканици и вандализъм, жалките ви революции, са само показност! Иначе в реалността сте кротки като агънцета и препочитате да гледате отстрани!!! Мишки! А сега по темата -> Промяната ще я направят умните хора, с преложения и по цивилизован начин, всичко останало са излишни панайри, които помогнаха на друг да се облагодетелства! Повече няма да напиша и 1 думичка, защото е безсмислено!
386
1
 
3
 
! Отговори
Момиче преди 11 години
Същият този патриот от снимката аз съм го гонила по пазарчето на Графа, защото ми открадна телефона. Бях се обадила на приятеля ми да дойде, защото работи в центъра. Хванах мизерника и се опитах се опитах да го задържа, успях да му набия само 1 шамар и се отскубна като ***. Всички хора от сергийте зяпаха, никой минувач не ми помогна, само сейр. После съвети ми даваха, по - бързо да съм тичала! Е това сте вие, само панайри да ви даде човек! Затова ще си останете на това положение!
385
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА КАКТО КАЗА НЯКОЙ ПО - ДОЛУ ВЪНЕТЕ СЕ КОФИТЕ И ЗАТВАРАЙТЕ КАПАЦИТЕ!!!
384
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото е по - лесно да ходиш на разходки по центъРУ и да поркаш бирица, отколкото да учиш или работиш!!!
383
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да нямат връзка със статията като баш Милен *** е на снимката и е развял трибагреника??? Въпроса е, че в момента той и родата му се разглеждат като национални герои, а мн хора си търсят парите, телефоните и др неща! Милен е представителна извадка в момента, а ти си направи сам сметката!!!
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Охооо, Миленчо как си??? Не съм забравила за телефона, така че това лято не се вясвай на Седмочисленици, беззъб ***!!!
381
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милене, кратуно празна! Още ли просиш пред св Петка, докато се правиш на сляп???
380
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ABV Затваряй капака на кофата от вътрешната страна!!!! Тушувай си вътре тихо и кротичко с Миленчето и повече не си показвайте грозните, беззъби мутри пред хората!!! А ТИ МЕЛЕНЕ НАИСТИНА ЩЕ УМРЕШ, МН ХОРА РАБОТЯТ ПО ВЪПРОСА!
379
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милене, *** в кофите, ****АФ!!!!!!
378
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужасно мн ме е срам от тази снимка! Долу ръцето от българското знаме!
377
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миленеее, ако те видим в Люлин ще те убием, ко*еленце мръсно! Все минаваш между капките, но ще те намеря и ще те оставя на място! Крадлив *род!!!!

Спонсорирани публикации