"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици

Най-много хора пак протестираха във Варна
Обновена: 25 фев 2013 20:05 | 25 фев 2013 20:01,
512
"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици
Протестът в София. Снимка: БТА

Повече от 1000 души излязоха днес на протест във Варна. Шествието е 16-о поред.

Множеството се събра, както обикновено пред сградата на Общината. Оттам пое към Катедралния храм, където беше отслужен молебен за Пламен Горанов, който преди няколко дни се самозапали с искане оставката на кмета Кирил Йорданов.

По пътя към храма варненци скандираха името на кмета и настояваха той да подаде оставка. Протестиращите стигнаха до Катедралата и много от тях влязоха вътре. Те се помолиха за младежа и запалиха свещи. Протестиращите отново призоваха всеки, който има възможност да даде кръв за Пламен.

Малко след 19 часа протестиращите варненци стигнаха отново пред Общината. Там започнаха да скандират "Киро в затвора” и "Оставка". Други пък започнаха да надуват вувузели и свирки, опитвайки се да заглушат виковете им.

Хората пък им отвърнаха "Убийци", сочейки към мястото, където се самозапали Пламен Горанов. Протестът завърши минути преди 20 часа с уговорката, че ще продължи утре по същото време, 18 часа, отново пред сградата на Община Варна.

Около двеста души излязоха на протестно шествие в София тази вечер. То започна от Орлов мост, премина по бул. "Цар Освободител" и стигна до Президентството. Протестиращите призоваха който може да помогне с даряване на кръв за самозапалилия се във Варна Пламен Горанов.

След това шествието се върна пред Народното събрание - със скандирания "Мафия". От там те отново се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Подписка в подкрепа на исканията си започнаха днес протестиращите в Търговище. Лицата на протеста спираха минувачите на централния площад "Свобода" и ги запознаваха с осемте пункта в документа.

Повишение на пенсии, заплати и майчински; разкриване на нови работни места; отнемане на лицензите и пълно разследване на дейността на ЕРП-та; държавен контрол върху постоянно растящите цени на стоките от първа необходимост са точките в икономическата част на обобщените протестни искания.

Недоволстващите от Търговище искат право на отзоваване и отнемане на имунитетите на депутатите, забрана на политическото номадство. Те настояват още за прочистване на съдебната система от корумпирани лица; за абсолютно преразглеждане на политиката в областта на здравеопазването, както и за реформи в министерството на отбраната и МВР.

Тази вечер протестиращите ще излъчат свои представители, които да заявят исканията им по време на кръглата маса в София. От утре до събота протестиращите са получили разрешение за израз на своето недоволство на централния площад в града, информира БТА.

Протестното шествие срещу монополите в Пловдив събра над 150 души, предаде "Фокус". Те се събраха пред сградата на ЕВН в града. Хората скандират: „ЕВН вън" и „Мафия". В началото някои от протестиращите призоваха да се изключи осветлението на сградата на дружеството за икономия. Има засилено полицейско присъствие и двоен кордон.

Имаше предложения протестът за 3 март да бъде по-мащабен и да се проведе на автомагистрала „Тракия", както и да има денонощно протестиращи със свещи пред централата на електроразпределителното дружество в Пловдив. Протестите през делничните дни ще започват вече от 18.00 часа.

След сградата на ЕВН шествието се отправи към сградата на Община Пловдив, където хората скандираха: "Тотев вън" и поискаха оставката на пловдивкия кмет Иван Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: монополпротестиЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
3
 
0
 
! Отговори
Тодор Do 433 преди 11 години
Драги ми "гражданино", би ли ми обяснил защо говориш за нас в трето лице, ти не си част от тази страна ли? ти си ***, и то не за друго, а защото от думите ти излиза , че ти стоиш някъде в сянка , гледаш сеир и се подсмихваш, НО никога не ти стиска да изразиш мнението си, защото си .... ***. Гледаш на къде ще задуха вятъра и тогава ще излезеш от мишата си дупка. А между временно, ще даваш акъл на другите "граждани" разграничавайки се от тях!
355
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, това е Милен Гипса! Ходи на пазарчето за плодове и зеленчуци на "Граф Игнатиев" уж да работи по сергиите, ама крадеше зарзавата на хората! Много бързо го разбраха и вече не се е появаявал от 1 година. Ето къде бил! Срам! Такива хора не заслужават да живеят, а камо ли да се докосват до знамето ни! Няма по - голям позор!!!
354
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оооо, тия от снимката го познавам, казва се Милен и е от Люлин 8! Краде телефони и пари, а през останалото време се прави на сляп пред Св Недяля в центъра. Открадна телефона на най- добрата ми приятелка и оттогава не сме го виждали. Нито жена му работи, нито той! Ако знаехме, че ходи да стачкува щяхме и ние да излезем и да му натрошим каската. Мн хора го търсят!
353
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драги "граждани", ще ви кажа защо не сте прокопсали, а после се сърдете колкото искате и слагайте минуси! Докато сте завистливо племе и само гледате на комшията да му е зле, никога няма да сте добре. Тълпата няма да промени политическата обстановка в Бг, ще я променят младите хора, които учат и знаят начина, по който да дадат предложенията си. А вие какво направихте? Вас ви използваха и изманипулираха! И Господ да направи правителсто, все ще сте на това "дередже"!
352
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протеcтите не помагат , нема ЕФЕКТ , за съжаление СИК ВИС *** са в България и работат на 100%
351
0
 
5
 
! Отговори
Не е error, a target преди 11 години
До 425Нали снимката трябва да им пасва на коментарите 365, 416. Прозрачни манипулатори!
350
0
 
3
 
! Отговори
0=);;;;:::::> преди 11 години
протест срещу протеста
349
1
 
3
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
много *** народ сте вие,заслужавате си го
348
0
 
2
 
! Отговори
гларус преди 11 години
Кире , ай да одиме, че се вядъхме и вмирисахме толкоз време на стола на кмета, бей
347
0
 
6
 
! Отговори
error преди 11 години
поне снимка от Варна слагайте... ..като планините на президента
346
0
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Много е ясно какво искат протестиращите - нормален европейски начин на живот. А политиците, които продължават да не слизат от медиите явно са глухи защото никой не отваря и дума относно основното скандиране - МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ. И нещо друго, само смяната на политическия модел в България няма да промени нищо без да се смени и икономическия такъв. Писал съм го много пъти - ние сме на това дередже защото имаме всякаква друга икономика, МОНОПОЛНА, КАРТЕЛНА, СИВА и т.н. но НЕ И ПАЗАРНА. Имаме всякакви политици- десни, леви, сини, червени, пембени .. но нямаме ДЪРЖАВНИЦИ.
345
6
 
3
 
! Отговори
AT преди 11 години
Боко тиквата в затвора!
344
3
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БСП=БКП преди 11 години
Омразата е страх от застрашено благополучие и причина за насилие.Станишев като баща си свали правителството с преврат и насилие. *** и наркоманите от безредиците постигнаха целта си България е в хаос Bижте ТАЗИ снимка: СEPE-ГEЙ,цар Киро И СЕМЕЙСТВО. Всичките ..***-НАРОДНИ КРЪВОПИЙЦИ ....КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВАextremecentrepoint/?p=12865
343
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da ,tribva da zalim niakoi neshta ,oshte
342
1
 
1
 
! Отговори
СССР преди 11 години
КапитализЪма има положителни елементи, но като цяло е досто по-несправедлив и по-НЕбалансиран строй, при който 90% от създаваните печалби, се концентрират в 10% от хората! Това, в дългосрочен план, създава вътрешно напрежение в системата, и както виждаме- цял вече 5-а година е в колапс, а у нас има протести, невиждани за последните 15 години! На капитализЪма, в сегашният му вид, му куца най-важното - преразпределението на благата! Ако погледнем най-стабилните капиталистически страни, ще видим, че това са страните в които има най-голямо преразпределяне: скандинавските страни и Швейцария!Прера
341
7
 
10
 
! Отговори
До 365,416 преди 11 години
ДОЛНИ, МРЪСНИ,МАЗНИ ПЛАТЕНИ КОМУНИСТИ-ПИСАРУШКИ! ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО КОКАЛА Е ВАШАТА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ.ПОКЛОН ПРЕД ХОРАТА НА СНИМКАТА, ЧЕ ОТКРИТО ИЗРАЗЯВАТ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ, А ВИЕ ГИ УНИЗИХТЕ, ИЗКАРАХТЕ ГИ ЛУДИ, ДОРИ НЕПРИЛИЧАЩИ НА ХОРА.КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ КОГАТО ПРОЧЕТАТ НЕЛЕПИТЕ ВИ ПИСАНИЯ, И СЛЕД ТОВА ОТИДАТ НА РАБОТА, КОГАТО СЕ СРЕЩНАТ С ТЕХНИ ПРИЯТЕЛИ,БЛИЗКИ,СЪСЕДИ, С УЧИТЕЛКАТА НА ДЕТЕТО.ЖАЛКИ ХИЩНИ МАНИПУЛАТОРИ!
340
5
 
7
 
! Отговори
батко ти преди 11 години
софииските комунисти изпратиха жените и децата си по селата при баби и дядовци още след референдума с думите 'ще съм зает следващите два месеца', всичко е предварително планирано
339
6
 
8
 
! Отговори
Ети преди 11 години
Браво на младите.на усета им за справедливост. Не знаят,но ще се научат.Не искам Борисов да им е пример за държавник,нито хората около него.
338
1
 
8
 
! Отговори
foggy преди 11 години
DA PREBORIM MAFIATA, NAPRED NARODE.
337
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баце У ПАНДЕЛАТА!!И да връща 3-те милиарда евро които взе от Г.Ганчевци,Миньо Стайковци,Ковачки,Огнян доневци и мн други.ДА ВРЪЩА ПАРАТА С ДОБРО!

Спонсорирани публикации