"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици

Най-много хора пак протестираха във Варна
Обновена: 25 фев 2013 20:05 | 25 фев 2013 20:01,
512
"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици
Протестът в София. Снимка: БТА

Повече от 1000 души излязоха днес на протест във Варна. Шествието е 16-о поред.

Множеството се събра, както обикновено пред сградата на Общината. Оттам пое към Катедралния храм, където беше отслужен молебен за Пламен Горанов, който преди няколко дни се самозапали с искане оставката на кмета Кирил Йорданов.

По пътя към храма варненци скандираха името на кмета и настояваха той да подаде оставка. Протестиращите стигнаха до Катедралата и много от тях влязоха вътре. Те се помолиха за младежа и запалиха свещи. Протестиращите отново призоваха всеки, който има възможност да даде кръв за Пламен.

Малко след 19 часа протестиращите варненци стигнаха отново пред Общината. Там започнаха да скандират "Киро в затвора” и "Оставка". Други пък започнаха да надуват вувузели и свирки, опитвайки се да заглушат виковете им.

Хората пък им отвърнаха "Убийци", сочейки към мястото, където се самозапали Пламен Горанов. Протестът завърши минути преди 20 часа с уговорката, че ще продължи утре по същото време, 18 часа, отново пред сградата на Община Варна.

Около двеста души излязоха на протестно шествие в София тази вечер. То започна от Орлов мост, премина по бул. "Цар Освободител" и стигна до Президентството. Протестиращите призоваха който може да помогне с даряване на кръв за самозапалилия се във Варна Пламен Горанов.

След това шествието се върна пред Народното събрание - със скандирания "Мафия". От там те отново се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Подписка в подкрепа на исканията си започнаха днес протестиращите в Търговище. Лицата на протеста спираха минувачите на централния площад "Свобода" и ги запознаваха с осемте пункта в документа.

Повишение на пенсии, заплати и майчински; разкриване на нови работни места; отнемане на лицензите и пълно разследване на дейността на ЕРП-та; държавен контрол върху постоянно растящите цени на стоките от първа необходимост са точките в икономическата част на обобщените протестни искания.

Недоволстващите от Търговище искат право на отзоваване и отнемане на имунитетите на депутатите, забрана на политическото номадство. Те настояват още за прочистване на съдебната система от корумпирани лица; за абсолютно преразглеждане на политиката в областта на здравеопазването, както и за реформи в министерството на отбраната и МВР.

Тази вечер протестиращите ще излъчат свои представители, които да заявят исканията им по време на кръглата маса в София. От утре до събота протестиращите са получили разрешение за израз на своето недоволство на централния площад в града, информира БТА.

Протестното шествие срещу монополите в Пловдив събра над 150 души, предаде "Фокус". Те се събраха пред сградата на ЕВН в града. Хората скандират: „ЕВН вън" и „Мафия". В началото някои от протестиращите призоваха да се изключи осветлението на сградата на дружеството за икономия. Има засилено полицейско присъствие и двоен кордон.

Имаше предложения протестът за 3 март да бъде по-мащабен и да се проведе на автомагистрала „Тракия", както и да има денонощно протестиращи със свещи пред централата на електроразпределителното дружество в Пловдив. Протестите през делничните дни ще започват вече от 18.00 часа.

След сградата на ЕВН шествието се отправи към сградата на Община Пловдив, където хората скандираха: "Тотев вън" и поискаха оставката на пловдивкия кмет Иван Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: монополпротестиЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пом*арът стачкува! Писнало му е да краде от хората, иска държавата да му дава!
375
3
 
3
 
! Отговори
хаахахах преди 11 години
Детето го е срам от родителите му и си крие лицето пред камерите!!!
374
0
 
3
 
! Отговори
Balgarin do #431 преди 11 години
Тогава какъв *** дири там такъв п*мияр?!!То си му личи по физиономията к'во нищожество е! Наистина ако го знаехме,че е такъв,да го бяхме сбарали да му натрошим скапаната физиономия!
373
0
 
3
 
! Отговори
Прости пръчки преди 11 години
Защо не протестирате срещу монополиста Лукойл? Да не би защото е руски? Представям си какви ''всенародни'' протести серу ''импирилизЪма'' щеше да има , ако беше американски , докато го овладеят правилните хора, демек мускалите................бедни сте щот сте прости:))
372
1
 
3
 
! Отговори
пак аз преди 11 години
Да, за жалост това е единствен изход за мн хора в Бг! Замисли се защо! Замисли се и какъв е ефекта от протестите и кой имаше полза от него?! Аз не мисля да заминавам, защото работя тук и горе-долу съм си добре! Свестен човек си, виждам, но трябва ли хора като Милен да са лицето на протестите? Те ли трябва да представляват държавата? И не беше ли всичко манипулация? А ефекта не е ли показателен?
371
2
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
най лесното нещо е , да седите отсттрани и да нареждате без да си мръднете пръста. М***нгалите колкото и да не ни се ще , се водят БГ граждани. Това че управляващите не могат да ги накарат да работят и да си плащат сметките, значи че не са си свършили работата. И вместо ад почнат да работят, някои хора, поставят под общ знаменател всичк. Дерзайтем, няма повече да пиша и да ви преча, просто ви лъснаха з***дниците!
370
0
 
2
 
! Отговори
Тодор до 447 преди 11 години
Щом мислиш че над 100000 човека от цялта страна са като Милен, жал ми е за теб. Горещо ти препоръчвам Т1 или Т2 , за такива като тб, явно място в тази мизерна държава, в която има само м***нгали и крадци, място няма. остави ни да си гниеме в гетото и ходи ставай президент на банка на Wall Street. Успех и дано намериш по евтини билети!
369
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И пак казвам, те и *** са български граждани, ама ти на 1 с тях ли се слагаш, Тоше? Колкото тях ли работиш, колкото тях ли кратеш? Тежко й на Родината, ако е така!
368
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тодор до 437 Тоше, неможе всички да сме като Милен! Някой трябва да работи и да плаща данъци в тая държава! Иначе БГ нямаше да я има!
367
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще ти кажа! Стачкаторите сега се питат къде са им телефоните и парите, а незнаят, че Милен е поработил по време на протестите!
366
0
 
1
 
! Отговори
Тодор до 437 преди 11 години
разграничаваш се казваш, като гледам пишеш тук, т.е се разграничаваш от всичките 440 които са писали коментари тук (все пак към нас се обръщаш). С една дума , ти казваш на ВСИЧКИ тук, че сме : "***, и мързеливи, и крадливи, и неспособни и продажни". помисли малко кога и как трябва да се пише в 3-то лице и да се разграничаваш от хората. Ти може да не протестираш никога, поради твои си причини (няма значение какви), но тогава нямаш моралното право да казваш кое и как трябва да се случи.
365
0
 
1
 
! Отговори
Айде преди 11 години
Ей, стачкаторите къде сте??? Кой ще си праизнае, аз бях на мегданя и развях байряка с Милен Гипса??? Срам ли ви е? И нас ни е срам!
364
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие са го оплювата Миленчо, но той и родата му са мушнали по 50лв в джобчето и разклатиха държавата, а нас турците ше ни оправят са!
363
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който работи в района около градинката на църквата "Св Седмочисленици" познава Милен Гипса. Всички знаят, че носеше тъмни очила за да се прави на сляп и да проси пред църквите! Въднъж открадна очилата на момичето от кафето, че си беше забравил неговите и после мн го биха.
362
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A KADE E AZIS ... DA POEME RAKOVOSTVOTO
361
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е ясно какво искат протестиращите - нормален европейски начин на животДа ама не става само с крадене, трябва и акъл!
360
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти може да си 1 към едно с патриота на снимката, но аз определено гледам да се разгранича! Заради такива като вас и него, НАРОДЪТ Е ***!
359
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛЕН ПРЕМИЕР!МИЛЕН ПРЕМИЕР!МИЛЕН ПРЕМИЕР!
358
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога няма да излезна рамо до рамо с подобен индивид на мегдана, да се тупам по гърдите и да крящя "***!". Да, говоря в 3то лице, защото се разграничавам от мързеливците, крадците, маргиналните образи! Нима нямам право да не съм от тях??? Като искам да получа нещо не излизам на мегдаНЯ, ами най - малкото работя! Не съм час от това и няма как да стане! Всички сме 1 народ, но сред нас има и ***, и мързеливи, и крадливи, и неспособни и продажни!
357
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво да кажа, освен представителна извадка от народа! Милен Премиер! Е, това искате! Няма да стане, но го заслужавате!

Спонсорирани публикации