"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици

Най-много хора пак протестираха във Варна
Обновена: 25 фев 2013 20:05 | 25 фев 2013 20:01,
512
"Мафия! Мафия!" огласява за пореден път българските улици
Протестът в София. Снимка: БТА

Повече от 1000 души излязоха днес на протест във Варна. Шествието е 16-о поред.

Множеството се събра, както обикновено пред сградата на Общината. Оттам пое към Катедралния храм, където беше отслужен молебен за Пламен Горанов, който преди няколко дни се самозапали с искане оставката на кмета Кирил Йорданов.

По пътя към храма варненци скандираха името на кмета и настояваха той да подаде оставка. Протестиращите стигнаха до Катедралата и много от тях влязоха вътре. Те се помолиха за младежа и запалиха свещи. Протестиращите отново призоваха всеки, който има възможност да даде кръв за Пламен.

Малко след 19 часа протестиращите варненци стигнаха отново пред Общината. Там започнаха да скандират "Киро в затвора” и "Оставка". Други пък започнаха да надуват вувузели и свирки, опитвайки се да заглушат виковете им.

Хората пък им отвърнаха "Убийци", сочейки към мястото, където се самозапали Пламен Горанов. Протестът завърши минути преди 20 часа с уговорката, че ще продължи утре по същото време, 18 часа, отново пред сградата на Община Варна.

Около двеста души излязоха на протестно шествие в София тази вечер. То започна от Орлов мост, премина по бул. "Цар Освободител" и стигна до Президентството. Протестиращите призоваха който може да помогне с даряване на кръв за самозапалилия се във Варна Пламен Горанов.

След това шествието се върна пред Народното събрание - със скандирания "Мафия". От там те отново се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Подписка в подкрепа на исканията си започнаха днес протестиращите в Търговище. Лицата на протеста спираха минувачите на централния площад "Свобода" и ги запознаваха с осемте пункта в документа.

Повишение на пенсии, заплати и майчински; разкриване на нови работни места; отнемане на лицензите и пълно разследване на дейността на ЕРП-та; държавен контрол върху постоянно растящите цени на стоките от първа необходимост са точките в икономическата част на обобщените протестни искания.

Недоволстващите от Търговище искат право на отзоваване и отнемане на имунитетите на депутатите, забрана на политическото номадство. Те настояват още за прочистване на съдебната система от корумпирани лица; за абсолютно преразглеждане на политиката в областта на здравеопазването, както и за реформи в министерството на отбраната и МВР.

Тази вечер протестиращите ще излъчат свои представители, които да заявят исканията им по време на кръглата маса в София. От утре до събота протестиращите са получили разрешение за израз на своето недоволство на централния площад в града, информира БТА.

Протестното шествие срещу монополите в Пловдив събра над 150 души, предаде "Фокус". Те се събраха пред сградата на ЕВН в града. Хората скандират: „ЕВН вън" и „Мафия". В началото някои от протестиращите призоваха да се изключи осветлението на сградата на дружеството за икономия. Има засилено полицейско присъствие и двоен кордон.

Имаше предложения протестът за 3 март да бъде по-мащабен и да се проведе на автомагистрала „Тракия", както и да има денонощно протестиращи със свещи пред централата на електроразпределителното дружество в Пловдив. Протестите през делничните дни ще започват вече от 18.00 часа.

След сградата на ЕВН шествието се отправи към сградата на Община Пловдив, където хората скандираха: "Тотев вън" и поискаха оставката на пловдивкия кмет Иван Тотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: монополпротестиЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
4
 
! Отговори
Стига с партии! преди 11 години
Стига с тези партии ве! Народът излезе заради непосилните сметки за парно и ток! Топлофикация като е общинска та какво? 100% увеличение на сметката ми за парно, само за една година. Ай сик*тир. Стига с тези ченгеджийски номера да подменяте исканията на простестите. Токът от Козлудуй най-евтиният, но поскъпва 400%, докато стигне до потребителят. Топлофикация същата работа. Хората няма кво да ядат вие ми се правите на русофоби и американофоби! Нещастници!
335
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ще повикат и поскачат а после :"Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия". ............прости провинциалисти.
334
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 404...Da sravnqva6 Germaniq s BG ne stava...nemcite moje da nqmat ikonomi4eski raztej v momenta,ma tqhnata ikonomika kade e...te ako postoqnno sa v raztej..moje6 da si predstavi6 kakvo stava.Nie nqmame raztej na nulata be prat4et...kakto i nas ikonimi4eska kriza ne ni lovi,kak 6te razboleemartvec...tova tvoito si e populizam ot nai-dolnoprobniq.
333
0
 
6
 
! Отговори
до 385 преди 11 години
Люба Кулезич-еврейка,журналист е т.в.Европа съсобственост на евреина на брата на П.Стоянов,т.ес една чисто еврейска телевизия-виж статиите "Две десетилетия чужда власт в България и "Пипалата на злото в България"Извода е,че те са навред.За това и плюят по Русия.Особено сега доста се оживиха.
332
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАТВОР ЗА КАБИНЕТА БОРИСОВ
331
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A be vie kakvo iskate ot BUDA....toi e po natura prestapnik,a prestapnicite grabqt i im prez dqdoviq kak e naroda...Ako nqkoi poiska dialog ili spravedlivost,mutrata go trepe ili iz4ezva...e BB nqma kak da utrepe polovinata Narod,zatova iz4ezna...vaob6te kak moje da sravnqvate Kostov s boko,ili GERB s BSP.....smqh.GERB kakva partiq e...ot 3 godini,bl na Mutrata,ako q nqma mutrata,nqma i GERB, egati i partiqta....a Kostov si e ikonomi4eski genii za BG usloviqta,a ne narkotrafikant...ludi ste
330
1
 
3
 
! Отговори
AHA преди 11 години
човекът е едиственото чудовище,което сече гори за да прави хартия на която да пише "Пазете горите"
329
5
 
7
 
! Отговори
Николай преди 11 години
26-27% безработица в Испания;Гърция едва не фалира,сега вече тия дългове не може да ги плати и през 3100 година;Франция и се дигна дълга до 97% от БВП;Взеха ААА рейтинга на Великобритания и вече е Аа1;Германия се мъчи вече трето тримесечие с това да вдигне растежа на икономиката си,защото не мърда от почти година.70% от нещата които произвеждаме ги изнасяме за Ервопа,е на каква база да вдигнем наще доходи,даже 1.7% растеж си е живо чудо,не защитавам Бойко ама извинявайте и Бог да дойде не може д
328
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ се провалиха защото са *** и алчни милиционери-бандити.Просто нямат потенциал , а оня *** Буда, няма равен по наглост и алчност.Сега будистите ще се върнат по дупките , а Буда ще стане отново шофьор на Пашата или В.Златев!
327
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така е комунистите са най големите предатели обаче в ГЕРБ до един са комунисти също.. Тия хора да не са паднали от луната.. Целите им семейства са били *** обаче от 2рата ръка шофьорчета, охрани, секретарки.. НЕ очаквам герберите да го разберат това те знаят да повтарят само като папагали това което им се поднася на тепсия не искат да разсъждават, вземайки пример от мутрата премиер
326
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Люба Кулезич казваше много верни неща, но Бареков е фурнаджийска лопата и няма никакво достойнство.
325
2
 
3
 
! Отговори
perko преди 11 години
ako vie iskate belene ,rusniaci,komunisti,sex s zivotni,golo horo i drugi izvrashtenia da sa cast ot zivota vi na mene ne mi preci ama samo u vas pred televizora i zenata srolkite i penioara.a vie dragi oligofrenceta precite da se pribera ot rabota kato stoite na ulicata i nasazdate i na men glupavite vi iskania(danak prostotia-danak calga) idrugi umnotii deto me e sram da gi pisha ne blagodaria az ot komunisti ne se interesuvam i ne gi podkrepiam.priberete se i rabotete i bez tova usrahte sicko
324
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Истината е една и много простичка. Моника Йосифова командва в момента БСП":))) Гусине, много сте ***, но с голямо самочувствие! :)))
323
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нарочно сметките бяха пуснати за по-дълъг срок, а не за 30 дена. Толкова плосък сценарий на БСП. Това не променя факта, че беше добре политиците да се постреснат малко. Стига протестите да не преминават в анархия, както им се иска на някои. Жалко, че правителството подаде оставка - тя в случая с нищо не помага нито за сметките за тока, нито за нищо. Доволни са само Станишев, Доган и Кунева.За съжаление пак ще си имаме тройна коалиция в парламента, която да ни управлява и тези тримата това чакат.
322
0
 
8
 
! Отговори
Lia преди 11 години
И да се изчисти съдебната система, за да няма повече " НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ, А ТЕ ГИ ПУСКАТ". КОГАТО СПРАТ ДА ГИ ПУСКАТ, ВСИЧКО ЩЕ СИ ВЛЕЗЕ В ПЪТЯ.НАКАЗАНИЕ ЗА ВСЯКО ПРEСТЪПЛЕНИЕ!!!
321
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ЖАЛКИЯ ГРИЗАЧ НЕ ВЗЕМЕ МАНДАТА И ДА ПОДГОТВИ "ЧЕСТНИ" ИЗБОРИ?МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ И КУНЕВИЦА ДА ИМ ПОМАГА
320
4
 
5
 
! Отговори
Истината за метежите преди 11 години
Истината е една и много простичка. Моника Йосифова командва в момента БСП. Тя казва на меката китка какво да прави - той изпълнява. Точно така, както изпълняваше догановите повели, когато бяха в Тройката. Та точно Моника предизвика селият този метеж. Вижда ви се невероятно? Просто следете внимателно новините. Тя, както се оказа работи в ЧЕЗ като ПР, така че нейно е решението да се пуснат в отпуск инкасаторите, за да може сметките да се натрупа за 90 дни. После като опитен ПР пусна партенката във
319
4
 
6
 
! Отговори
Истината за метежите преди 11 години
..във Фейсбук с поставени лица и ето как цяла България пламна, и то не заради завишените цени на тока, а защото никой в началото не разбра, че са за 90 дни. Гениален ход на червеният кардинал Моника! Успя да свали ГЕРБ от власт. А гея без нея е нищо.
318
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И БОКО Е В КЮПА СМАЗА НАРОДА СМАЧКА ГО О БЕДНОСТ БЕЗРАБОТИЦАТА Е ВИСОКА ЕМИГРАЦИЯТА СЪЩО 450ХИЛ.ФАЛИРАЛИ ФИРМИ ГОСПОДСТВО НА МОНОПОЛИТЕ Е КЪДЕ СПА 4 ГОДИНИ КАКВО НАПРАВИ СРЕЩУ ТОВА НИЩО ОПРАВДАВАШЕ СЕ СЪС СТАНИШЕВ И СЕ ПРАВЕШЕ НА ГОЛЕМ ПИЧ АЙДЕ ЧУПКАТА ТАМ ПРИ СДС И НДСВ
317
0
 
3
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 11 години
- Мафия! Мафия!

Спонсорирани публикации