Самозапалилият се мъж от Радневo е в клинична смърт

Лекарите се борят за живота му от 26 февруари
4 мар 2013 15:16,
49
Самозапалилият се мъж от Радневo е в клинична смърт
Снимка: архив, Булфото

В изключително критично състояние е 53-годишният мъж, който миналата седмица се самозапали в Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където се борят за живота му от 26 февруари до момента.

Днес пациентът е трябвало да бъде опериран, но още при първите интервенции е изпаднал в клинична смърт. Това е наложило незабавна реанимация и сърдечната му дейност е била възстановена. В момента той се намира в Интензивния сектор на клиниката, където състоянието му е под непрекъснат лекарски контрол.

На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката.

Още по темата

Мъжът бе транспортиран в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния.

Впоследствие се оказа, че има и тежък токсичен шок и съмнения за вдишани топли пушечни газове. Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.
 

Припомняме, че 36-годишният Пламен Горанов, който също се самозапали във Варна, е починал вчера в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
3
 
! Отговори
БОГАТИС преди 11 години
Така е --бедняците се палят...а ние богатите си пием мартинито в големите си къщи.ЖИВОООТ !
37
2
 
9
 
! Отговори
УЖАААААААСССССС преди 11 години
НАГЛОСТ-КМЕТА НА ВАРНА НЕ ПОДАВА ОСТАВКА .......ТОВА КАКВО Е МИ КАЖЕТЕ
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 41.по 2 причини.защото здравеопазването е скъпо -това са консумативи,техника,стерилизация,медицински сестри,санитари.доскоро беше безплатно,но безплатни бяха и детските градини ,и спа-комплексите, и кината и спорта и почивките на море за трудещите се.колко струват сега 4 нощувки на хотел във велинград-1000 лева.значи някой трябв да го финансира,нали.им демографска криза.1300 000 внасят пари в държавата.значи няма пари.2.може би трябв да се отнемат помощите н *** -3 000 0000 0000 годишно
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един човек се самоуби във Варна днес.Наздраве на господата Ран и Ът и техните "партньори" от българска страна. И да им е сладко. Както и на целият "български" ""елит"".
34
0
 
6
 
! Отговори
ананимен преди 11 години
аз съм 35-до 40- така е, но искам да кажа, че дори и човек,който живее от една мижава заплата и няма деца и се разболее тежко както е сега положението няма изход освен да си сложи край на мъките. А парите от здравеопазването просто най-нагло се крадат и ако направиш справка през последните 3 правителства делът от БВП за здравеопазване намалява постоянно-защо ли?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 35.значи не бъркай понятията.категорично те подкрепям за това,че здравната каса не може да заплаща цялаата сума за лечение на хората и че националният бюджет също трябва да отделя поне 10 процента за здравеопазване.но,този човек с 5-те децаа не е бил болен,нали.какъв пример ще даде на майките с няколко деца,които отглеждат деца,ходят на работа,внасят си кръвта в тая държава и не се палят,ами работят и се стремят децата им да са облечени и обути.дай то по твойта логика да чакаме някой д ни дад
32
2
 
6
 
! Отговори
вово преди 11 години
Идвод: не се самозапалвайте.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BOLNI MOZACI
30
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Аз съм 35- и да даваш палец надолу или не в здравеопазването такива са реалностите, но простия български народ явно и с това не е наясно и затова ще се затрие, защото е ***.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А петте деца сега кучета ги яли. Нищо бе, баща им герой стана на шепа драскачи за половин ден.
28
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 33- за петте деца е така, но и сами хора без деца пак трудно свързват двата края. А пък ти май не си наясно какво означава да си тежко болен в България, а от нова година има страхотни лимити и за направление трябва да чакаш 3 месеца, ако ги доживееш, а вече касата не поема почти никакви изследвания, особено скъпите- скенери и ЯМР,имунологични и др. така, че ако си сериозно болен в България и нямаш пари, просто си копай гроба и свещ си запали, ама сега ти е широко покрай врата.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човекът е получил общинско жилище.и пак е недоволен.ами всички ние,които нямаме общинско жилище,а даже дотираме ткива ***,кво д вземем и ние да се палим.що за слбоумие е това.мързи го човекът да бачка.цел живот е чакал некой да му е длъжен за това,че има 5 деца.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе ,ко става с тоя народ.писнал им живота.що на другарите от драгалеци и симеоново не им е писнал жиота,които ограбих българия и сега обвиняат борисов,като подкокоросват нещастни народ.защо не потърсиха сметка по-рано, а точно сега.борисов ли продаде хладилния завод мраз набратя василеи,приближени до бкп-върхушкта,а.или така им е изгодно.
25
0
 
13
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Човекът е отгледал 5 деца в най-тежките години на "демокрацията".По данни от печата:През ноември миналата година му дали общинско жилище. После му се появили на вратата със сметка от 1800 лева вода и твърдението, че е навита от предишните наематели.Оспорили. Милистиво и справедливо им я намалили на 400 и нещо. Изчислете дали е вероятно тази сума да се изразходи за 3 месеци. Не можел да плати.Заплашили го със съд.Човекът отишъл пред общината и се запалил.
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашето магаре Пенчо се спомина. Ех, ако не беше Борисов на власт!!! Ако беше БСП, рози щеше да пасе Пенчо и масло да прокарва отзад. Розово. Пък ако и шистовия газ се добиваше, а ако и Беленския гьол се копаеше още.... Ех, щеше да е такъв живот!!!
23
2
 
22
 
! Отговори
коментар преди 11 години
През 1969 год. чешкият студент Ян Палах се самозапали , като протест, не толкова срещу нахлуването на "братските армии" в Чехия , а по скоро като протест , срещу примирението на чехите от този факт. И това събуди чехите отново .И точно заради тазин саможертвата , Чехия днес е европейска държав, а ние на мафии ,пожарникари ,на продажни медии и на прости хора, кто някои от този форум.
22
1
 
10
 
! Отговори
До номер 2 преди 11 години
Така е ама няма медия която да каже нещо против ***
21
2
 
9
 
! Отговори
: преди 11 години
Една кука беше застреляла 15 годишен докато е хвърлял камъни по полицията в дата , на която преди много година по времето на фашистката хунта в Гърция военните са влезни с танкове в един от факултетите и са загинали студенти. Ако това се беше случило в България,щяхте да кажете , че си го е заслужавал "малкия ***" и "да не е хвърлял камъни по полицията" , а в там запалиха цялата държава и продължават да протестират всяка година , за да не си позволяват да ги УБИВАТ БЕ ЕЙ РОБИ !!!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народа гори,гръбавите се канят да стават почтени
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 - ПРЕДАТЕЛ