„Ролекс”-ът на дядо Николай не се продаде

Оказа се много скъпа вещ
Обновена: 11 мар 2013 17:32 | 10 мар 2013 13:36,
119
 „Ролекс”-ът на дядо Николай не се продаде
Снимка: Булфото

Златният „Ролекс” на митрополит Николай остава негов засега. Скъпата вещ беше пусната на търг, за да може парите от продажбата да отидат за погасяването на сметката за ток от близо 3000 лева на църквата „Света Марина” в Пловдив.

Първоначалната цена от 11 600 лева обаче стресна кандидат-купувачите и на търга не се появиха желаещи да купят часовника на митрополита.

Църковното настоятелство реши в деня на Страшния съд – Месни заговезни „Ролекс”-ът на пловдивския владика да бъде продаден на търг. Независима оценка на експерт показва, че състоянието на часовника от неръждаема стомана, жълто злато и сапфирен диамант е отлична. Поддръжката обаче е скъпа, защото е необходима профилактика на всеки две години.

„Волята на дарителя е с парите да погасим задълженията за електроенергия на храм „Света Марина” и ако останат повече пари, те да отидат за благотворителност.”, разказа пред Dnes.bg Евелина Здравкова, която е член на църковното настоятелство на храма.

Още по темата

Според експерти, чисто нов „Ролекс” като този сега би струвал 17 хиляди лева, а митрополитът иска 11 600 лева за неговия 8-годишен часовник.

Близо един час една от малкото лични вещи на владиката беше изложена в залата на Историческия музей. В 12 часа и една минути търгът беше прекратен заради липса на кандидат-купувачи. Сега сметката за ток ще трябва да се плати от дарения.

„Събираме в касичката пред храма дарения за сметката, като сме разлепили фактурите за ток”, обясниха от митрополията.

По закон нов търг трябва да има след седмица, но от митрополията обявиха, че той няма да се проведе, защото тогава започва Великият пост.

„Трябваше да го даде на Евгени Минчев, поне той искаше да го купи за 5000 лева”, коментира един от гражданите пред Историческия музей, след като разбра за проваления търг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, щом не може да го продаде, да ходи на "Орлов мост"...там се приемат искания за погасяване на сметки от всякакъв род !
1
1
 
32
 
! Отговори
mahalaudi преди 11 години
скъпа или прокълната (обременена). Кой нормален човек иска да прилича на дядо Николай та да му носи часовника (дори да ми го подари бих го отказал, камо ли да го купя).