По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!

Часовникът беше съблазън не за хората, а за медиите, рече дядо Николай
Обновена: 5 мар 2013 15:23 | 5 мар 2013 11:58,
152
По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!
Митрополит Николай Снимка: арвхи, Булфото

"По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник - в ада". Това подчерта пред журналисти преди заседанието на Светия синод Пловдивският митрополит Николай.

В края на февруари дядо Николай дари "Ролекс"-а си на храма "Св. Марина" в Пловдив, а поводът беше високата сметка за ток на храма - 2940 лева за януари. 

„В Светото евангелие е казано: "Ако ръката ви изкушава, по-добре я отсечете, за да влезете в рая без една ръка, отколкото - в ада, с две ръце", посочи Пловдивският митрополит.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, отколкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира той.

Още по темата
„И реших да постъпя по този начин с него - да преодолея тази съблазън, това изкушение у някои от вас и пак ще кажа, че темата за часовника, преди всичко интересуваше медиите, а не толкова православните християни“, допълни дядо Николай.

Той разясни, че няма да продава "Ролекс“-а, а го е дарил на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", а то е отделно юридическо лице и е обявило дата за открит търг, за да бъде продаден часовникът и със средствата да се покрият следващите сметки за ток. Ако пък нещо остане, да бъде похарчено за благотворителност. 

Продължава пълноценният духовен живот в църквата "Св. Марина", защото трудната ситуация се преодоля с Божията помощ,  със съдействието на благочестивите християни и с EVN в Пловдив, които проявиха снизхождение и не спряха електричеството в храма, каза митрополит Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
0
 
! Отговори
darkn elite преди 11 години
ot4e koi ti vqrva?
131
1
 
0
 
! Отговори
западна християнка преди 11 години
Митрополит Николай- какво да кажем за някои които с изкушения в сравнение с Вашето трябва да ги върнем в Стария свят защото космически отдавна се отървахме от Ада!Ударът по изкушението Ви бе по-силен от този на Тигърът на 7-те морета ако някога сте прочели за него?Сега по същество:някои не медии притежават шпионски средства от които всеизвестния Петко Сортов само ще се чуди от кое бъдеще са дошли!Искам да предупредя"медиите" че Бонапарт няма да ви помогне Есеи неграмотни с убийства и отвличания
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баща му на Николайчо е бел *** милиционер.После работи като командир на взвод за борба с тероризма към шесто отд.на държавна сигурност.Николайчо от малък си бил мекотело,та затова баща му ченгето полагал усилия да го вкара в правия път,като го биел като тъпан ежедневно.Нищо не ставало.Само дето Николайчо влязъл в психиатрия,за което си има документ човека и после станал поп.За сексуалната му ориентация и оргиите с малки момченца всички знаят.За връзките с престъпния свят също.Пази Боже!
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички митрополити са си заслужили ада, Антихристът ще ви разкаже играта догодина.
128
2
 
4
 
! Отговори
Бейтука преди 11 години
Абе отче целият ти кариеристичен *** е лъснал, а ти продължаваш да ни поучавш. Ти си срам за църквата. Едва ле ще отидеш в рая и без ролекс.
127
2
 
4
 
! Отговори
Ана преди 11 години
Ех, Отче, аз се питам за какво ти е изобщо Ролекс.... Малко четеш Библията, предполагам.
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато имаш "Ролекс" пътища много.Въпросът е когато гонямаш тогава какво правиш?
125
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ада са Джими Хендрикс, Рей Чарлз, Джим Морисън, Елвис Пресли и Дженис Джоплин....както и купища *** и купонджии.В рая са разни религиозни мухльовци, грозни и глупави баби и плесенясали мозъци.Аз предпочитам купона в ада.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво толкова се чепите за тоя ад? Може пък там да е хубаво? Ето това е ограничеността на християнството. Тази дихотомия...
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е за Белене, без право на помилване.
122
1
 
2
 
! Отговори
Черен ПиаР преди 11 години
Сега да видим с какво ще го плюят журналистите !Сигурно друго ще намерят . Получили са поръчка вече .
121
4
 
7
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Искал да преодолее тази съблазън у, цитирам, "някои ОТ ВАС"? Ама че нагъл ***!
120
1
 
10
 
! Отговори
ined преди 11 години
По добре с Ролекс в ада отколкото без Ролекс в ада, Николайчо ако си мисли че вече не му е затоплен казана в пъкъла и го чака да дойде - много греши.
119
1
 
7
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Отче недей да подценяваш рая
118
1
 
0
 
! Отговори
АМАН преди 11 години
До Християнски пророкпак язе... ама тоя път АМАН от ***, човек не може да се ориентира вече...
117
7
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
Попитайте Дедо поп,защо пускат бради ! За да приличат на дървения си господ-идол,на който се кланят.А Господ Исус каза съвсем друго нещо и то е описано в Новия завет,не в завета на православно-католическия звяр."Чудотворно,но Факт ! Дървени катини обират бабички-Масово !
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахахахах Абе Ники,ти вярваш ли си,като говориш простотии?
115
2
 
6
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Повечето християнизирани фанатици не могат да разберат тънката ирония на потребителя Пророка. Извинете, но има и свободни хора, които не са обвързани с оковите на дадена религия и смятат, че всичко зависи само и единствено от тяхната воля. Радвам се да бъда част от тях. За Ролекса няма да коментирам- поредното хвърляне на прах в очите на миряните.
114
7
 
7
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 11 години
Аз силно вярвам в Господа Бога всесилен и като съм в жакузито и поря мадамите като риби и ги пълня кат ягнета Господ винаги е в мислите ми и по неговата воля ги поря още по-силно, че чак си удрят главите в ръбовете на жакузито и пада във водата шампанското и карамфилити. Кръстен съм и най-редовно дарявам фафли, кибапчита, ягнета и пари на църквите и поповете ме опрощават, че чукам извънбрачно жиничкити-миничкити и ги поря с голямия питон по силата на Божията милост.
113
3
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
Аз вярвам в Бога и затуй когато направя някой зулум - турям по един кръст,..за всеки случай!