Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

Моите доходи са си моя работа, отсече Левон Хампарцумян
Обновена: 3 апр 2013 15:02 | 3 апр 2013 10:52,
508
Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

„Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян.
Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

Още по темата
„Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода“, посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

„Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата“, отсече той.

„Лошите кредити у нас почти са замръзнали – има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж“, коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.

Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И 1 левче да му направят заплатата, рестото на вашите сметки ли ще се преведе?
374
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a valutata euro li e...........kolega,
373
0
 
2
 
! Отговори
друга преди 11 години
До ЖЕНАЗа жалост честичко се случва, при момченцата като няма парички и да не им става. От завист също хич го няма.
372
7
 
3
 
! Отговори
До 426 преди 11 години
1. Не всеки може да краде, и за това се иска акъл2. Заплатата, която получава сега, не я краде3. Можеш ли да обясниш какво е откраднал?
371
1
 
6
 
! Отговори
ЖЕНА преди 11 години
Е и какво от това, че заплатата ти е с пет цифри, да не би да си с два в гащите?
370
2
 
26
 
! Отговори
друга анкета преди 11 години
Предлагам друга анкетаЛевончо е крадец, цъкаш +Левончо е наглец, цъкаш +Левончо е и двете, цъкаш +
369
1
 
1
 
! Отговори
анкета преди 11 години
гласувай с:а) много завиждам на Левон, цъкаш минусб) яд ме е, че нямам пари, отново -в) искам поста на Левон, че да мога малко да покрада, пак -Нека преброяването започне сега!
368
1
 
14
 
! Отговори
Гадост преди 11 години
Този "БАНКЕР" и думата почтеност са два оксиморона !Повръща ми се само като му гледам мазната мутра !
367
1
 
3
 
! Отговори
BALGARIN преди 11 години
TO PREZ 1915,NE TRIABVASHE DA VI PUSKAME U NAS A DA VI OSTAVIM PRI KOMSHIETE
366
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНО ЗАГУБИ ВСИЧКО, КОЕТО ОТКРАДНА ОТ БЕДНИЯ НИ БЪЛГАРСКИ НАРОД!
365
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До владетеляОт коментарите под статията разбирам, че целокупния български народ си иска комунизма.Иска всички да са равни, независимо от образование, интелект и качества.Всеки да получава по равно възнаграждение, независимо от работата си.Май и затова ще гласуват повечето за БСП.И коментара ми да не се счита като подкрепа за ГЕРБ.
364
2
 
6
 
! Отговори
ФСБ преди 11 години
До Анонименспоко, не е по-богат от Боко, тиквата ограби държавата, има 2 милиярда в чужди банки. Гарантирано от ГЕРБ!
363
0
 
21
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
Абе този има прекалено много пари, и за какво ли ги харчи,а другите които също се трудят като този господин не могат да си вържат финансите и да се издържат,за да живеят нормално.Какъв е смисъла от всичко това-едни живеят прекалено добре и даже парите са им прекалено много,а другите изнемогват.С тази демокрация фразите ,думите,целите и намеренията въобще не се връзват и не отговарят на един нормален и стандартен живот.Изглежда ненормално -едни живеят добре,а други мизеруват,а животът е един .
362
5
 
2
 
! Отговори
До 423 преди 11 години
Какво искаш да кажеш? Да гласуваме за клошар тогава, че на богатите нали им се няма вяра! Защо си мислиш, че човек, който е неспособен да постигне собственото си благополучие, може да оправи държава?
361
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е велик, може да гласувате за него вместо за ББ, по- богат е, може да ви черпи с висящо кафе ! Тичайте с бюлетинки в ръце после плачете и се палете !
360
0
 
9
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Как умело замотава нещата , да са в посока на заплатата...Според мен проблема точно при г-н Хампарцумян не е в заплатата му сега,а проверка и публичност на доходи и имоти от 15 години назад.Сто процента ще излезне нещо, стига проверката да е истинска и независима.
359
1
 
13
 
! Отговори
sasa преди 11 години
Да се задавиш дано, арменски долап ненаяден.
358
11
 
2
 
! Отговори
до с. преди 11 години
До с.до 416Всеки почва от някъде. Стартът не е равен, много ясно. Но това само трябва да мотивира хората, които тръгват от нулата, вместо да ги озлобява. При всички положения всеки, който е успял заслужава уважение. Може да те спуснат с параушут на високия пост, но ако не се справяш ще те разкарат много бързо. Пак казвам трябва и акъл. Някой имат късмет, други не, но способните хора рядко са недооценени.
357
0
 
14
 
! Отговори
с.до 416 преди 11 години
Батенце,защо се излагаш с тия тъпотии!Я се пробвай да кандидатстваш за някаква позиция без подходящо образование и да видим как точно ще се получи!Говорим за висока позиция със стратегическо значение!Отделно в случая има и някои неща в миналото,които определено са натоварващи в автобиографията на този човек!В крайна сметка пласирал се е по някакъв начин!Но наглостта му е потресаваща!
356
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
точно така си представям един литературен герой, даже два