Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

Моите доходи са си моя работа, отсече Левон Хампарцумян
Обновена: 3 апр 2013 15:02 | 3 апр 2013 10:52,
508
Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

„Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян.
Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

Още по темата
„Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода“, посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

„Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата“, отсече той.

„Лошите кредити у нас почти са замръзнали – има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж“, коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.

Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оу Хампи, ;)ама той е неповторимо умен да прибавя
354
10
 
4
 
! Отговори
до с. преди 11 години
Защо всеки не се докопа до такова постче? Защо всеки химик не става банкер и всеки пожарникар премиер, а всички филкултурници не са министри? То и затова се искат някакви качества сигурно. Може да имаш 10 докторантури в 1 сфера и пак да не можеш да да си вършиш работата. Акълът не се налива, или го имаш, или го нямаш. Не му знам на Хампи биографията, нито ми дреме за заплатата му, но факт е, че е успял. Ако е толкова лесно нека всеки последва примера му.
353
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще бъдат заплатите им и по-многоцифрени, като продължаваме да търпим грабежите им.Само този месец Първа инвестиционна банка вдигна комисионните си и таксите си с 20%.
352
0
 
11
 
! Отговори
жена преди 11 години
Говорим за мярката. До къде може да се стигне със самохвалство и кое обществото приема за нормално. И изобщо мисля, че отделихме прекалено голямо внимание на този наглец!
351
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тоя е един от най-големите *** в държавата. Неговата запалта си била негова работа. Е колко е ? 99999? колко средни запалти са това? За да не покажат колко забогатяват ето тези работодатели напуснаха тристранката. Да я напускат и да не с връщат повече. Работодатели - гадове. Няма солидарност. Ей за такива сум да ги отвличат и да им вземат всичко .........
350
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 379, QVNO, CHE TI SI S MUTRENSKI APETIT ZA DA IDEALIZIRASH EDIN NAGAL ***.
349
0
 
11
 
! Отговори
с.до 407 преди 11 години
Изказвания от типа имам не 6,а 5 цифрена заплата са си чисто парадиране!Също така бих отбелязал появявания на въпросната личност в разни телевизионни предавания,където се готвеха едни интересни нещица на стойност средногодишен доход на средностатистически човечец!Нямам какво да добавя!
348
0
 
26
 
! Отговори
с.до 406 преди 11 години
За какъв комплекс за малоценност става въпрос!?Хампарцумян беше шеф на Агенцията по Приватизация по времето на Костов и чрез игрички и далавери там си уреди това сладко постче с заплата,която няма нищо общо с реалностите в България!Ако според теб такъв човек е критерий за каквото и да било значи си ***!И нека леко да те светна,че той дори няма образование в сферата на финансите и ако не бяха някои тайни договорки никога нямаше да е на тази позиция най-малкото поради неподходяща квалификация!
347
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не случайно първи тези въведоха близо 1лв за теглене от банкомат. 3 млн пенсионери всеки задължително си взима пенсиите в карта, така държавата осигурява на пребогатите банки поне 3 млн! Абсолютно безобразие!
346
0
 
22
 
! Отговори
Методи преди 11 години
По времето на Костов господина беше шеф на агенцията за приватизация. Продаде Булбанк на италианската Уни Кредити след това стана директор на тази банка. Колко прозрабно и в същото време и нагло !?! Надали има такъв случай в световната практика. Представети си колко е загубила държавата от тази сделка, а сега господинчото казва, че изкарва доходите си честно, но честно ли беше назначаването му за директор. И никой досега и не отвори дума за тази класическа за господин Костов сделка.
345
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До с.че дори не си траят и парадират с заплати! Че в случая тоя не иска да си е каже?! Как така парадира?
344
3
 
2
 
! Отговори
преброяване преди 11 години
Който има комплекси за малоценност да цъкне -Който често завижда на по - успелите да цъкне пак -Който живее, за да е зле Вуте, също да се отбележи с -
343
0
 
15
 
! Отговори
с. преди 11 години
Нагло арогантно коп*ле!Има една народна мъдрост,че въшката като се напие до пръсване с кръв и изпълзява на челото за да я видят всички!Точно такъв е и случаят тук!Купиха си поръчково законодателство за да си правят каквото поискат!Банките имат правото да определят лихвите възоснова на тяхна си вътрешна методика!Изтегли някой човечец кредит и го съсипят после с лихви!И са толкова нагли,че дори не си траят и парадират с заплати!
342
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До женаМного ясно, че банките ще искат те да спечелят максимално от дейността си. Никой обаче не те кара с нож в гърба да теглиш кредит. А що се отнася до Черешката на тортата, вярвам, че и ти да имаше толкова кинти и ти нямаше да караш на хляб и сол. Защо тая злоба?
341
5
 
1
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 11 години
ДО 394 ТИ СИ КОМПЛЕКСАР,А КАКВО ВЪРТИШ СИ Е ТВОЯ РАБОТА.
340
1
 
12
 
! Отговори
работник преди 11 години
Не може никои гражданин на нашата "майка България" да се държи по този нагъл начин когато повечето от хората живеят под прага на мизерията. Та ако ще заплата да му е 7 цифрена сума този човек е *** които се държи като лорд в средновековието.........
339
0
 
17
 
! Отговори
жена преди 11 години
Знаете ли, лихвените проценти в България са 2-3 пъти по-високи от Западна Европа. Това е грабежът, а не че си решил да теглиш кредит. Да, трябва да го връщаш, но на мене 2 пъти ми вдигаха лихвата и когато се ядосах и го върнах /въпреки че имах още 10 години за изплащане/, ме разиграваха 6 месеца, докато ми вдигнат ипотеката. Това е прехвалената Булбанк. С дребен шрифт в договора си слагат разни условия в тяхна полза, такса годишно управление на сметката, ежемесечна такса и куп др.
338
4
 
1
 
! Отговори
черешката преди 11 години
До женаИма си кулинарни предавания, където се показват само рецепти. Черешката е развлекателно, където виждаме кой как се справя в кухнята, а е и състезателно. А ти под вола търсиш теле.
337
0
 
16
 
! Отговори
аааа преди 11 години
Този Левон продаде българската банка на УниКредит с договорката да е пожизнен изпълнителен директор с такава заплата!
336
0
 
6
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Абе твоето е работа за прокуратурата, ама няма да стане - щото и там снасяш 5-6 цифрени сумички.