Образуваха досъдебно производство за смъртта на Теди

"Ще ги съдя до дупка", категоричен е бащата Златко Желев
Обновена: 9 май 2013 16:44 | 9 май 2013 16:02, Красимир Ангелов
66
Образуваха досъдебно производство за смъртта на Теди
Снимка: Facebook

Досъдебно производство за убийство по непредпразливост е образувано срещу неизвестен извършител във връзка със смъртта на 11-годишния Теодор Желев. Разследването по случая може да трае между 2 и 6 месеца, съобщи бащата на починалото дете Златко Желев.

По-рано през деня родителите на момчето са разпитвани близо 3 часа в Седмо РПУ, в което са разяснили нещата от тяхна гледна точка за трагичния инцидент по часове и минути.

Изцяло от заключенията от съдебна медицина зависи дали ще се търси виновник за трагичния случай. Ако такъв бъде потърсен, родителите ще могат да заведат граждански иск срещу него.

След разпита в Седмо РПУ родителите на Теди са посетили училището, където децата са направили кът в памет на своя съученик.

Още по темата
Двамата родители са се срещнали и с учителя по физическо, в чийто час петокласникът е колабирал. Преподавателят бе категоричен, че линейката е дошла без никакъв дефибрилатор, въпреки твърденията на медиците, че е била оборудвана, разказа Златко Желев.

Родителите са говорили и с други учители в 81 СОУ "Виктор Юго", които също са потвърдили, че линейката е пристигнала със закъснение. Въпреки това според тях при пристигането на медицинския екип детето е имало все още жизнени показатели, противно на твърденията на медиците, че Теди е бил в клинична смърт.

"Ще ги съдя до дупка. Няма да оставя нещата по никакъв начин така", категоричен бе пред Dnes.bg покрусеният родител. Погребението на 11-годишното момче ще бъде в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
7
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Е как може да няма лекари в училищата? За това ли насилствено плащаме здравни осигуровки- услуга, която в повечето случаи не ползваме, а си плащаме на лекар допълнително като се наложи, за това да умират децата в училище. не ни стига мизерията, оскотяването, мутрите , ненаказаните пристъпници, необезпокояваните наркопласьори край училищата, ами и лекар няма там, думи нямам. Живеем в пещерната ера!
16
9
 
17
 
! Отговори
mariana.mitseva преди 11 години
МОИТЕ НАЙ-ИСКРЕННИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ! ПРАВ Е БАЩАТА НА ДЕТЕТО И ДАНО УСПЕЕ ДА НАМЕРИ ВИНОВНИКА ЗА ТАЗИ ТРАГЕДИЯ. ПОНЕ ЕДИН ДА ВЛЕЗЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ......НАЙ-НАКРАЯ
15
2
 
11
 
! Отговори
болния преди 11 години
няма операция каквато и да е да не те рекетират от 200 до 500 лева уж за избор на лекар
14
1
 
23
 
! Отговори
zver4etooo преди 11 години
До AuntПодкрепям те, в момента в спешна помощ София има линейки, но пък няма екипи, които да работят, няма и как да работят за 300-400 лв. самата истина е. Но има един много по-смущаващ проблем и той е в некомпетентността на операторите от 112, те нямат медицинско образование, не могат адекватно да отсяват важната информация и по дяволите да не могат да намерят на картата 81 СОУ за да го предадат на спешна помощ, много голяма спънка са за адекватно реагиране.
13
2
 
17
 
! Отговори
Abc преди 11 години
Та проблемът не е само в липса на персонал. То същото отношение е и като отидеш по спешност в болницата. И на крака да отидеш, държат се отвратително. Много неща трябва да се променят! Освирепява ме, затъпяваме, падаме морално...Моите съболезнования на родителите и успех в борбата!
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да така е.. В детските градини и в училищата няма лекари.. Едно време имаше. Сега няма!! И какво се случва? Логичното. Не се чудете. Ако имаше училищен лекар нещата може би щяха да са различни. Не е нормално дете със сърдечни проблеми да играе физическо. Едно време тези деца бяха освободени. В детските градини масово децата кашлят-демек са болни. Съответно заразяват всички останали и на практика боледуват непрекъснато и пият АБ-ци заради невежеството и простотията на всички-родители, учители!!
11
3
 
19
 
! Отговори
Aunt преди 11 години
Няма я вече лекарската професия, каквато я познавахме. Те са се превърнали в манипуланти. И колкото истински лекари са останали, ще изчезнат. Ако ще разчитаме на Бърза помощ, да я направим истинска, защото в момента не е такава. Дори и магьосници да са, без апаратура, обучение и Институция, няма как да помогнат. Познавам страхотни лекари, шапка им свалям, но познавам и търгаши. Всичко опира до собствената съвест на всеки един. Късмет с делото!
10
2
 
24
 
! Отговори
Aunt преди 11 години
Съболезнования на Родителите! Всичко опира до съвестта в крайна сметка. Аз самата съм ходила за един и същи проблем при няколко доктора и техния отговор беше, че всичко е нормално, докато не ми се наложи спешна операция. Не съдете така лесно,моля! Родителите, доколкото четох, са ходили на коснултации и преди. Въпросът е, че цялата система на здравеопазването е скапана. Няма доболнична помощ, няма профилактика. Колко от нас са чували изобщо обяснение от лекар. Аз лично не съм чувала такова
9
1
 
15
 
! Отговори
до ЛЛ и Кирил преди 11 години
Не знам коя версия е права. Аз пък четох, че детето било припадноло преди на пешеходна пътека и родителите му го водили на няколко различни лекаря и нито един не успял да го диагностицира и да каже какво и дали въобще има някакво заболяване. Това не би ме очудило след като мой познат обиколя всички болници няколко месеца докато не откриха най-накрая какво му.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съболезнования на родителите! Това е най-тежкото бреме-да загубиш детето си. Но не знам защо някак напира в мен един въпрос - Дете на 11 години със сърдечен проблем не е освободено от физическо. Доколкото разбрах е имало и други пристъпи. Аз чесно казано, ако детето ми има подобни пристъпи, лекарите обясняват, че му няма нищо, ще обърна света докато не разбера какво му е, ако трябва ще го водя всеки ден при различен доктор, докато не се уточни диагноза
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки шуробаджанащината в държавата ни, въпреки парада на мутрите и техните игрички, СЪДЕТЕ ГИ И НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! А всички, които мислят обратното - мислете, че това дете можеше да е вашето!!! И тогава пишете глупости! СЪДЕТЕ ГИ Г-Н ЖЕЛЕВ, ДО КРАЙ! НЕ Е ПРАВИЛНО РОДИТЕЛИТЕ ДА ПОГРЕБВАТ ДЕЦАТА СИ!!!
6
1
 
30
 
! Отговори
Bolt преди 11 години
За толкова години никой не разбра, че здравеопазване се прави с пари. Когато няма пари нито за техника нито за доктори стават тези ужасни неща. И ще продължават да стават докато не разберем, че сами трябва да се грижим за здравето си, а не да го оставяме на държавата, която само краде от парите ни.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toва може да стане само в мутренска и пропаднала България!!! Съболезнования на семейството и близките на горкото детенце...
4
10
 
8
 
! Отговори
pege преди 11 години
това ни оставиха в наследство министрите намирани по околовръстните и шуробаджанашки протежета правили се на реформатори в здравеопазването. Мир на праха на детето.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя тая скапана държава не си заслужава децата, дето и без другото ги няма...
2
7
 
19
 
! Отговори
SSED преди 11 години
И да ги съди и да не ги съди нищо няма да се промени...Нито ще се купят нови линейки нито ще има повече парамедици, нито ще се върне горкото дете...
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съболезнования на родителите.....не вярвам да се стигне до "виновен" за трагедията все пак в България към момента нещата се решават "на срещи м/у познати".....справка бъдещия премиер-обсъждащ как да се прекрие престъпления за да се оправдае "подкуп в особено големи размери"-разпределящ държавни поръчки-наричащ обикновения Българин-"мат"рял"-"касап" и т.н.още веднъж моите съболезнования за родителите....