БСП и ГЕРБ: Следващият МС ще бори олигархията

Дончев: Франция и Германия вдигнаха червен картон на властта
Обновена: 9 юли 2013 10:30 | 9 юли 2013 10:30, Камелия Цветанова
88
БСП и ГЕРБ: Следващият МС ще бори олигархията
Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Снимка: Булфото, архив

Следващото правителство ще трябва да се пребори с олигархията. Около това становище се обединиха депутатите от БСП Румен Йончев и от ГЕРБ Томислав Дончев по bTV тази сутрин.

Коментарът им беше по повод на призива на посланиците на Франция и Германия у нас, които настояха политическите лидери да скъсат връзките си с олигархията.

Според Томислав Дончев това е голям червен картон за управляващите, но Румен Йончев го контрира, че  олигархичният модел не датира от месец и половина, откакто се смени властта, а от много повече. Той упрекна ГЕРБ, че са оставили този модел в наследство.

Според Йончев свалянето на олигарсите е приоритет за правителството на Пламен Орешарски заедно с нуждата от ликвидиране на модела.

„Посланиците са уловили настроенията на улицата, те дават правилен анализ и правилни препоръки. Например,  въпроса с управителя на здравната каса, след като всички искаха оставката на д-р Пламен Цеков. Тази тема приключи вече”, заяви червеният депутат. Томислав Дончев посочи и влошения имидж и външнополитическите щети, нанесени от нестабилността в страната.

„Ние влязохме в парламента и се опитахме да сме опозиционна сила, но това нямаше ефект, нито едно предложение не беше прието, да не коментирам поведението на някои партии”, оправда Дончев липсата на партията в пленарна зала и призива на посланиците да се върнат и да бъдат опозиция. По думите му ГЕРБ е в „режим на отечествен фронт в пленарната зала.”

Още по темата
Йончев пък определи липсата на партията на Борисов като „екстремизъм.”

„Дебатът трябва да е в парламента, а той сега е блокиран, защото опозицията липсва, онези които трябва да го провокират, си седят вкъщи“, упрекна той.

„Чуваме гражданското общество и парламентът се опитва да улови исканията на хората и да ги преведе в законодателството, но за нов избирателен закон са нужни месеци”, посочи Йончев, който сам заяви, че наблюдава вечерните протести.

За оставка обаче не може да се говори, категоричен беше той и добави, че „Орешарски заяви, че оставка ще има, когато парламентът не подкрепя правителството.”

„На дипломатичен език писмото на посланиците казва, че 22 години стигат”, смята Йончев. Според представителя на БСП тази задача ще бъде изпълнима, ако ГЕРБ се върне в пленарната зала. От своя страна, Дончев повтори позицията, че партията ще дебатира само измененията в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пресцентър-АТАКАБолен човек
75
2
 
3
 
! Отговори
Малееееее преди 10 години
Направо се чудя ,как така олигархията е наследство от Герб , ако се разровим ,датата и на раждане е най вероятно някъде в края на 89 година на предходния век и нейните родители са БКП и Държавната сигурност .После всички партии само я отглеждаха ,вярно е и че в по голямата си част организираната престъпност в България е свидна рожбица на същите две организации Колкото до оставката на Ореха ,абе Ореха е КУКЛА НА КОНЦИ Дуета Местан &Станишев управлява .Т.е. те свирят Ореха танцува ....ШУТ!!!!
74
1
 
7
 
! Отговори
info преди 10 години
Цял свят признава протестите на средната класа в световен мащаб. Обаче наще средновековни османски депутати и министри не признават тези в България. Защото в ушите и очите им има фунии от банкноти, в сърцата им сърп и чук а в умовете им няма нищо за бъдещето
73
1
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Да сте чули в някоя държава да си кръстят свинята или магарето на премиера!? Е, това са хората на ГЕРБ. Те ги харесват.
72
0
 
3
 
! Отговори
Да,де преди 10 години
До 18-...И как се отблагодариха тогава българите на великият държавник Стефан Стамболов?-съсичат го публично,а семейството му е оставено да умре от глад...!
71
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
абе жаби гадни от герб и бсп-та вас една гнусна майка крадлива ви е раждала и възпитавала,не ви щем нито бсп ,нито герб *** и нахалници.едните ви гонихме февруари а другите сега пък те се натискат да крадат и управляват
70
4
 
2
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Олигарски, защо не каже за какво беше тука Алексей Милер от Газпром....за да му срита орехчетата за намалението от 5% на тока, защото не само, че не трябвало да се намалява тока ами веднага трябвало да се вдигне с 16 %.....Оставка на престъпната групировка БСП и компания!
69
2
 
4
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
Сериозни критики към почти всички мерки и първи действия на правителството на Пламен Орешарски отправиха от Националното сдружение на малкия и среден бизнес.Те проведоха пресконференция на открито - пред Народния театър, тъй като според сдружението диалогът в момента се води от улицата
68
0
 
9
 
! Отговори
Язък за Пеевски преди 10 години
Само Пеевси може да пребори олигархията , като си направи СЕПУКО :))
67
9
 
9
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Герб загина, няма ги.
66
2
 
9
 
! Отговори
СС преди 10 години
До Пресцентър-АТАКАПо-леко, че ти излезе пяна по устата, бе момче :) *** да се лекуваш от бяс! Лидерът ти също!
65
2
 
12
 
! Отговори
дядо ви преди 10 години
С каране на колело пиене на кафе и *** правителството на мафията няма да свалите. Поогледайте се наоколо,
64
1
 
12
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
Абе, хора, как за закон, който размества пластовете в службите и създава нова структура на ДАНС им отне 15 минути, също толкова минути да назначат за шеф Прасето, а за Избирателния закон - 6 месеца. Тия съвсем за *** ни имат. Трябват им 6 месеца да намажат и да дадат на тия на които са обещали. Щото иначе ще ги сполети Лукановата участ!
63
10
 
12
 
! Отговори
комуноид преди 10 години
Изказването на този *** Йончев сигурно е за рубриката "Смешки". Понеже електората на БСП са сенилни старци и ***, тоя си мисли, че всички са такива.Лъжа и дезинформация - това е комуноидътХОХОХОХО!!! Абе дипломатите казаха да се слуша гласът на протестиращите. Те хората викат: ОСТАВКА!!
62
8
 
17
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Крадеца (БСП+ДПС) вика: "Дръжте крадеца!"
61
1
 
16
 
! Отговори
Жозе Мануел Барозo преди 10 години
В Гърция палят и горят наред както и трошат.Но там за нас не е Гражданска Война а Елинска Древна Демокрация с която ние Великите Сили се съобразяваме.БГ-то е идеално място където ние чиновниците от Брюксел можем да се упражняваме на лицемерие и реторика защото1-Имате БГ Предатели които искат страната ви да е с Мутри които виреят в *** но не заради Сидеров2-Да си заслужим Заплатите както и комисионните.
60
3
 
9
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Нямам идея господине какво и кой ще гоните,но ние ще ви изгоним всички от там,опичайте си акъла и си събирайте багажа,и по-селата кой откъде е.....
59
12
 
5
 
! Отговори
ПГ-АТАКА преди 10 години
ПО ПОВОД ПРОТЕСТИТЕ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА-ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ПАРТИЯ АТАКА ПОКАНИ РЪКОВОДСТВОТО НА ФЕНКЛУБА -ЦСКА-ЗА ДА НАМЕРИМ ЗАЕДНО НАЧИН ДА СПАСИМ ЛЮБИМИЯ ОТБОР НА НАРОДА!ЦСКА СЕ ОКАЗА ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА НА МАФИОТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ!
58
0
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До Гюро Михайлов първиОСТАВКА, е общо и неясно искане тъй ли?
57
11
 
7
 
! Отговори
Пресцентър-АТАКА преди 10 години
Волен е винаги в Парламента защото НАРОДА така ИСКА!Вие явно не сте НАРОДА които плюете неистово по него?!Кажете си честно какви мафиотски интереси защитавате?!Волен Николов Сидеров винаги ще е в Парламента и ФАКТОР в страната само и единствено заради Българския Народ който винаги го избира!Не се задушавайте в нерви и мъка защото ще ви се запушат пак капилярите-ще получите инфаркт и ще умрете без да видите следващото влизане на Сидеров в Парламента.ПГ-Атака иска да сте живи да гледате!