Арести на снощния протест пред парламента

Двама са задържани, махали заграждения около НС
12 юли 2013 08:45,
38
Арести на снощния протест пред парламента
Снимка: мРепортер

Двама души са били задържани по време на снощния протест в столицата, съобщиха от СДВР.

Те са били отведени в Първо РПУ заради извършени нарушения. Единият е издърпал парапет от загражденията на Народното събрание, а другият е задържан след като е наплюл гражданка, която е участвала в протестите.

Още по темата
Стълкновения и сблъсъци между полиция и протестиращи съпроводиха 28-ия ден от недоволството на хората срещу управляващите.

Късно снощи, на няколко пъти, напрежението ескалира, след като протестиращи премахнаха загражденията пред парламента и се опитаха с жива верига да оградят сградата.

Полицията обаче им попречи и на свой ред издигна жив щит около парламента.

Част от протестиращите пък се заканиха, че ще спят на палатки пред НС, за да може тази сутрин да блокират работата на депутатите при поредния планиран протест "На кафе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Медии ***!трябва да има глоба за такива като тебе дето не ги е грижа за държавата.
11
26
 
12
 
! Отговори
веселин маринов преди 10 години
Какво прави министър Цветелин ( звучи като Цветан)? Как може да остави С А М И (!) 2000 полицаи срещу тези развилнели се и агресивни майки, въоръжени с деца, детски колички и най- страшни породи ( ретривъри, бигъли) кучета ! Предлагам да се блокира целия район от летището до ж.п. гарата. Представяте ли си каъв хаос ще в България настане ако Михаил Мухльов, Тони Кутката, Мая Картечарката, Лютви *** и разбира се нашата европейска надежда Волен Кукото не влязат в парламента !
10
28
 
24
 
! Отговори
случая с линейката преди 10 години
Всеки протестиращ е потенциален убиец! Виж случая с линейката, спряната от протестиращите на Орлов мост!
9
24
 
26
 
! Отговори
такса от 50 лева преди 10 години
Протестиращите предизвикват огромни разходи с действията си за охрана, за спиране на линейки, за отклонения на потоци от автомобили, за затваряне на цели улици, за ***, които оставят след себе си! За да се компенсират тези разходи, трябва веднага да се въведе такса от 50 лева за протестиращ! За времето разрешено за протести всеки ден от 18.00 до 22.00 часа! Протестиращите ще получават касови бележки. Който протестира без касова бележка, трябва да бъде глобяван по 200 лева!
8
20
 
25
 
! Отговори
нямат потенциала преди 10 години
Протестиращите са незаконни! Никой не ги е избирал и за това те са нелегитимни! Всеки протестиращ представлява само себе си! 200 калпака на протеста с 400 различни мнения! За това протестиращите нямат потенциала за промени!
7
10
 
19
 
! Отговори
вход свободен! преди 10 години
Днес протестиращите ще изнесат лекция на тема: Как да покажете на света, че сте най-големите *** и не можете да свалите за 28 дни едно правителство! За всички самозадоволяващи се, вход свободен!
6
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората протестиращи пред парламента са ГЕРОИ.Всеки от тях струва колкото 1000 от вас, дето се криете вкъщи и критикувате пред монитора!
5
6
 
8
 
! Отговори
Bob преди 10 години
В 4-то районно снощи пристигнаха 3 патрулки с арестувани. Не се споменава нищо.
4
10
 
18
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Питам се кога ще задържат някой украинец или хидроинженер? Има и една кукла на конци с бял кичур, ама тя е толкова безлична, че няма смисъл да я задържат..
3
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Времето на незаконния кабинет "Орешарски" малко по малко изтича.Тежко вам, платени контра-протестиращи, защото вие тепърва ще има да плачете...
2
22
 
19
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Комунистите са толкова ***,че най-накрая ще направят една ИСТИНСКА РЕВОЛЮЦИЯ.. Другари-докарайте повече жандармерия!
1
23
 
23
 
! Отговори
Янко преди 10 години
И правилно са ги задържали! Както е тръгнало, нашата държава няма на е парламентарна Република, а Улично-протестна Подмандатна Територия. Опитвам се да разбера някои от протестиращите - искат да се изживеят като революционери.Нежни.Че нещо зависи от тях. Няма лошо. Хубаво стана, когато отсвирихме Делянчо Мамин.После постепенно излязоха дребни рибки пирани от всички нюанси на синьото, решили да се докопат до властта. Бойковите реваншисти. Боленовите провокатори.Много шум, ***, вувузели. Стига!