Ние крещим "Оставка", те разбраха "Отпуска"!

Акция "Целуни полицай – усмихни го" на 43-тия протест срещу кабинета
Обновена: 27 юли 2013 09:35 | 26 юли 2013 20:04,
412

Снимка: Булфото

За 43-ти пореден ден в центъра на София се събраха недоволни граждани с искане за оставка на кабинета "Орешарски".  Те отново скандират „Оставка” , „Уволнение” и „Червени боклуци”.

На протеста беше издигнат лозунг: „Ние ли криво викахме „Оставка”, та вие разбрахте „Отпуска”?”.

"Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава", пише на друг плакат. Млад мъж беше нахлупил на главата си тенекиена кофа с надпис "МВР" и "Цветлин Йовчев".

Една от нетрадиционните инициативи за тази вечер е флаш моб под надслов „Целуни полицай – усмихни го!”.

„Да усмихнем уморените полицаи около парламента! Когато сме наоколо, всяка дама е поканена да сложи червило и да опита да целуне полицай! Те са с нас! Нищо че бяхме бити предната вечер! Нищо че го отнесохме по мъжки! Момичета, да покажем, че сме добри човешки същества!”, призовават организаторите.

Към 19.30 часа около 1000 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията продължава да обезпечава обществения ред, допълват оттам.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание.

Тази вечер за пореден път се събраха и граждани пред пилоните на НДК на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
8
 
! Отговори
CSKA is No.1 преди 10 години
До електорат матряловПротестант: Да, вярвам ти. Лошото е че станахме за смях пред цяла Европа: Купчината плочки и павета, струпани и събрани след това. Дете няма да може да го излъжеш.
186
6
 
3
 
! Отговори
не става преди 10 години
Само с крещене и пеене нищо не става.Трябва по-сериозен подход.Иначе пълен майтап братя и сестри.От едното ухо влязло,от другото излязло...
185
1
 
1
 
! Отговори
ss преди 10 години
zashto ne pokajat policai udaren s pave? Zashto ne pokajat shofiora na avtobusa nariazan ot schupenia prozorec na avtobusa?
184
1
 
4
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До ПротестантНестава с голи ръце, вЕрвай ми - пробвано е още 1997ма :) То ако павета се къртеха с голи ръце - то какво щеше да става като минават коли по тях
183
1
 
3
 
! Отговори
Протестант преди 10 години
До електорат матряловАйде утре да видим кой и как с голи ръце ще изкърти толкова много павета от земята
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименiprekalixa te prosto se raskarvat i nqko im pla6ta . mojeli 43 dena da se motaqt op ulizite isigorno ne im se raboti i q karat na kj4ek i posle nqkoi im vinoven stiga , rabotete gadove takiva piete kafe bezplatno iizlagaziq ,sramota e oreharski go ostavete daite mu tolerans ot 100 dena tova e navsqkade *** takiva neznaete kakvo izkate
181
1
 
13
 
! Отговори
eva_3197 преди 10 години
Тези крещящи могат да изплашат само гълъбите и гаргите в центъра. Малките деца много се забавляват, затова ги водят вечер при тях на безплатен цирк.
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nikade po sveta ne ypravlqvat 4yjdenci kalinihta
179
6
 
0
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Отпуската е оставка! Малко безплатна почивка за депутатите де, вие как почивате, а не давате на депутатите да почиват. Малко уважение и към тях де, нали сте ги избрали, трябва да ги уважавате.
178
1
 
9
 
! Отговори
Протестант преди 10 години
Жалко е че ГЕРБ направиха сценария с рейса, да го набута в тълпата. Кой ги качи в рейса? Много съм горд с Катуница. Бях в чужбина тогава и се гордеех че съм българин. На сутринта чуждестранните ми колеги на кафето ме поздравяваха. Бяха разбрали още вечерта какво се е случило. Съжелявам, че има сценарии, а не истински протестимкато Катуница и м. Февруари
177
1
 
7
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До ПротестантА никой ли не се замисли - кой и защо насрочи заседанията на парламентарните комисии след 17:00, кой и защо каза на протестиращите че в парламента все още има депутати (самите протестиращи освен 4-5 лица дето се въртят по ТВ - не познават другите 245 депутата), защо полицията "проспа" къртенето на павета, мъкненето на пейки за да се барикадират улиците? Случайно ли всичко това съвпадна със връщането на тиквената свита в парламента и посещението на г-жа Рединг в София?
176
1
 
8
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 243 Батемберг също не е бил българин, Игнатиев - също, Фердинанд - също, Борис III - само е роден в Българи, но нито майка му, нито баща му са Българи, руснаците и финландците загинали за свободата на България 1877-1878 - също не са българи.... За сметка на това предателят на Левски, съдията които го осъжда на смърт, убийците на Стамболов, Константинов, милиционерите които убиваха хора в Белене, Скравена и Ловеч си бяха чисти българи....
175
3
 
15
 
! Отговори
Протестант преди 10 години
Кажете за сценария с рейса. 1. Протеста се мести при църкавата. Т.е. викачи агитират хората да се преместят в 21:00 ч. при Александър Невски.2. Протестиращите 4 дена преди това обявяват че маршрутите ще ги правят в последния момент и никой няма да ги знае.3. Фандъкова до ден днешен не прилага закона на протестите. 22:00 - край.4. ГЕРБ казва, че няма да се качат в автобуса.5. 2000 дрогирани смешници се бутат в щитовете на полицията за са имат кръв за да се отрази от Ройтерс и всички емисии
174
0
 
2
 
! Отговори
ForiForever преди 10 години
Отпускаааа отпускааааа :DDD
173
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei namaliha vi toka s 1 stotinka radvaite se
172
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az se iznesoh predi 12 godini vie 6te go teglite glada
171
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Europa 6to sprq parite na sergei
170
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Balgarite se ypravlqvat ot rysnak i tyr4in 4yjdenci nikade go nqma po sveta
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zaplatite vav frizeta zimata styd
168
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko balgar4e dogan tyr4e sergei rysna4e

Спонсорирани публикации