Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана

„Трябва да му се търси отговорност“, настоява адвокатът й
Обновена: 28 юли 2013 11:57 | 28 юли 2013 11:50, Камелия Цветанова
313
 Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана
Гергана Червенкова вече е на свобода. Снимка: Булфото, архив

„По делото на Гергана Червенкова ролите на прокуратурата и на защитата се смениха. Ние представихме над 40 доказателства в подкрепа на това, че Гергана Червенкова не е извършила нищо наказуемо. Докато в същото време прокуратурата, която представлява интересите на молещата държава, в случая САЩ, не представи нито едно такова. Това коментира в предаването "Неделя 150" на БНР адвокатът на Гергана - Гачо Груев.

Той подчерта, че доказателствата по делото сочат, че Гергана не е извършила нищо наказуемо и не следва да бъде екстрадирана.

Още по темата

„Даже нещо повече, това е още по-голям успех, защото самите американски държавни органи в лицето на тяхната прокуратура сами се убедиха в това, че тук има грешка, че тези обвинения не са точни и сами оттеглиха искането си за екстрадиция.

Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на директора на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА. Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той.

Адвокатът подчерта, че у нас е бил създаден медиен образ на Гергана, че тя е организатор на крупен международен канал за разпространение на наркотици и че това е успех на българските служби.
„Гергана беше оклеветена пред целия български народ от Цветан Цветанов и в това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските държавни институции на ръководеното от него МВР“, категоричен бе Груев.
Според него по случая не си е свършила работата и тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева.

„Преписката с искането за екстрадиция на Гергана е от 77 листа, които са преминали през 4 държавни институции точно за 2 часа и 34 минути, през което време и министърът на правосъдието и главна прокуратура е следвало да извършат прочитане, анализ и проверка на искането на САЩ. От документите по делото е видно, че министърът на правосъдието не е извършил никаква проверка. Няма съставен дори и един документ в тази връзка. Трябва да припомня, че са извършени и други нарушения, някъде може би и престъпления, които са свързани вече с дейността на специализираната прокуратура и специализирания наказателен съд, отново под давление на Цветанов. Ако главният прокурор разрови тази история, не малко магистрати от този съд, както и служители от ДАНС, от Министерството на финансите ще трябва да понесат една нелека отговорност“, коментира Груев и добави мнението си, че главният прокурор няма да го направи.

Вредите, нанесени на Гергана, не могат да бъдат овъзмездени по никакъв начин напълно, но частично могат. Гергана е потърпевша от действията и на българската, и на американската държава, посочи Груев и добави, че трябва да се потърси отговорност на Цветан Цветанов, Диана Ковачева, Станимир Флоров и Ася Петрова.

Според адвоката правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани и той трябва да бъде денонсиран. По думите му с него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
5
 
! Отговори
биби преди 10 години
цветанов на съд не гери защо невиннирв хора винаги ще страдат затеди сма4каните гербаджии навредиха на държавата а сега и на тази майка и съпруга дето пада под удърите на еластта зареди тизи дилен престъпник, Гери ние дме с теб нама да те оставим не се безпокой и оповаваи на БОГ той съшо няма да те изостави бъди сигурна правдата винаги възтържествува
239
1
 
3
 
! Отговори
VayU преди 10 години
От текста на интервюто се откроява едно неприятно заключение за т.н. НПО! Една шефка на НПО бе назначена за министър на правосъдието и с действията си по този казус показа, че е била поредната чурук "калинка" на известната банкянска тиква или Буда от документите на разследваните престъпления. Като се прибави и неговият първи заместник по партийна работа и в правителството, картинката става много жалка за всички, които по една или друга причина са имали вземане-даване с тази ОПГ, по мвр-речника.
238
1
 
3
 
! Отговори
Дръндер до 290 преди 10 години
До глупости 290Ми не влизай бе и без това само глупости пишеш!
237
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ казаха, че не искат екстрадация - последно (оказа се, че са се объркали нещо). За нанесените щети - притиснения, престой в ареста и тн. е редно да съди държавата и да си търси правата. Всеки от вас би постъпил по същия начин. Това, че търси отговорност от Цветанов не я прави комунист. Не всеки който е срещу ГЕРБ е комунист, набиите си го в герберастките тикви. Така че, драги *** на геополитиката, заминавайте си за САЩ.
236
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов е еврейска ***. Дори си има и специална значка, която сигурно почиства с език преди да си сложи с гордост.
235
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Адвокат Златка Стефанова, която в момента защитава Гергана, напълно отрече тази информация. А вие продължавайте да джавкате.
234
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гергана изглежда като чесна жена, само ме притесни когато мъжа й гостуваше в шоуто на Слави и спомена нещо от сорта- нищо особенно не са тези лекарства, болкоуспокояващи, като тези които дават със зелени рецепти. Тук одариха камбаните, взе едно онлайн търговия с морфин или нещо от сорта.
233
8
 
5
 
! Отговори
Az sum преди 10 години
Гергана ми е роднина , но това не ме спира да призная че тя е патологична лъжкиня . Аз знам че повечето от действията в които я обвиняват са истина . Но Полицията дори не знае пълната истина . Гергана заслужава да влезе в затвора и никога да не види отново Cлънцето . Аз просто ненавиждам *** които в името на лесни и престъпни пари са готови да унощожат живота и бъдещето на когото и да е било , а тя е един от тези *** .
232
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Гергана Червенкова се разграничи от изказването на бившия ù адвокат Гачо Груев, според което обвиненията срещу нея са изфабрикувани със съдействието на Цветан Цветанов, зам.-главния прокурор Ася Петрова и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.Обвиненията на Груев са без доказателства и това, което се получава, е много подобно на случилото се с мен, заяви Гергана пред OFFNews. За мен това е недопустимо и тук позициите ни се разминават, коментира Червенкова.Такава е и позицията, разпространена на Facebook страницата в подкрепа на Гери.Пълномощията на г-н Гачо Груев са оттегл
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ 19.07 ТОЯ ЧОВЕК НЕ Е АДВОКАТ НА ЧЕРВЕНКОВА,НО НЕ И ДАВА ДОКУМЕНТИТЕ И СЕ КРИЕ ОТ НОТАРИАЛНИТЕ И ПОКАНИ И АДВОКАТКАТА И,7904И ПРАВИ ПОЛИТ.ИЗЯВЛЕНИЯИ БРАВА НА ЦВ.ЦВ-УПРАВЛЯВА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВОСЪДИЕ,РАЗСЛЕДВАЩИ АГЕНЦИИ И Т.Н.ХАХААААА,ГОЛЯМА СИЛА
230
2
 
11
 
! Отговори
коко преди 10 години
Че Цвъко е цвъкнал,не се учудвам.Губи си остатъка от акъл,като види нещо американско и застава на челна стойка.Но нещо и тази тарикатка на снимката с наглия поглед намирисва...То май половин София от далавери се издържа.
229
2
 
4
 
! Отговори
nadia.izmirlieva преди 10 години
Скъпи приятели, от името на Гери и Димо искаме да заявим чрез страницата в подкрепа на Гери - Една невинна българка срещу системата facebook/AboutGery, че пълномощията на г-н Гачо Груев са оттеглени още преди 19 юли и изявленията, които е направил днес, разпространени чрез всички информационни агенции и медии, са от негово лично име, а не от името на Гергана Червенкова или на защитата й.Адвокатът от САЩ, на когото г-н Груев твърди, че е изпращал документи, не е упълномощен представител на Гергана и не би могъл да внесе доказателствата в нейна защита.Видно от развоя на цялата ситуац
228
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако адвоката на Г. Червенкова, е прав какво да си мислим за Брендо, за отвличането на невръстната му дъщеря, за българските моряци от м/к "Св. Николай" задържани в Испания, за още кой знае колко хора, "натопени" от господата Цв.Цв и Б.Б. за да си създават имидж пред братята американци?!
227
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Сега се оляхте и колко спичели ЦЦ от това власт милиони?
226
2
 
16
 
! Отговори
до Гери преди 10 години
Гери, не прави грешката да пътуваш до Америка или Канада ! Нашите нека те оправдават, това не ти пречи но не мисли че България и Америка това е едно и също ла*но ! и двете са ла*на но различни по големина, цвят мирис и фикален състав. В Израел имаше едно момче на 18 казват че случайно ударил компютри на ЦРУ. Израелци след 4-5 месеца разследване го оправдаха и пуснаха. 8 години по-късно той отиде на екскурзия в Канада. Там на летището Американците го щракнаха и бутнаха в затвора "оправдан", ;)
225
25
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Да ви е.а п.тката майчина ***!!!!! За всичко ви виновни Бойко, Цецо и ГЕРБ. Нещастни ***!!!!
224
14
 
32
 
! Отговори
Бойко е №1 преди 10 години
хайде братя, почти върнахме ГЕРБ, малко остана! Идвайте на площада - бат бойко и кафенце е осигурил, и банички, и музичка, само да имате енергия да скачате!
223
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно вярно . Цветанов в затвора. Заедно с държанката му Ася .
222
9
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Някой може ли да ми каже дали между въпросната Гергана и бизнесменката Ваня Червенкова има нещо общо или просто е съвпадение на фамилии, защото ако има нещо общо тогава много работи се изясняват.
221
18
 
8
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Тази Гергана само като я видя не ми се струва много чистоплътна.А Америка си остава най- курвенската държава в света, с най- тежкия двоен стандарт в политиката.

Спонсорирани публикации