Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана

„Трябва да му се търси отговорност“, настоява адвокатът й
Обновена: 28 юли 2013 11:57 | 28 юли 2013 11:50, Камелия Цветанова
313
 Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана
Гергана Червенкова вече е на свобода. Снимка: Булфото, архив

„По делото на Гергана Червенкова ролите на прокуратурата и на защитата се смениха. Ние представихме над 40 доказателства в подкрепа на това, че Гергана Червенкова не е извършила нищо наказуемо. Докато в същото време прокуратурата, която представлява интересите на молещата държава, в случая САЩ, не представи нито едно такова. Това коментира в предаването "Неделя 150" на БНР адвокатът на Гергана - Гачо Груев.

Той подчерта, че доказателствата по делото сочат, че Гергана не е извършила нищо наказуемо и не следва да бъде екстрадирана.

Още по темата

„Даже нещо повече, това е още по-голям успех, защото самите американски държавни органи в лицето на тяхната прокуратура сами се убедиха в това, че тук има грешка, че тези обвинения не са точни и сами оттеглиха искането си за екстрадиция.

Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на директора на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА. Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той.

Адвокатът подчерта, че у нас е бил създаден медиен образ на Гергана, че тя е организатор на крупен международен канал за разпространение на наркотици и че това е успех на българските служби.
„Гергана беше оклеветена пред целия български народ от Цветан Цветанов и в това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските държавни институции на ръководеното от него МВР“, категоричен бе Груев.
Според него по случая не си е свършила работата и тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева.

„Преписката с искането за екстрадиция на Гергана е от 77 листа, които са преминали през 4 държавни институции точно за 2 часа и 34 минути, през което време и министърът на правосъдието и главна прокуратура е следвало да извършат прочитане, анализ и проверка на искането на САЩ. От документите по делото е видно, че министърът на правосъдието не е извършил никаква проверка. Няма съставен дори и един документ в тази връзка. Трябва да припомня, че са извършени и други нарушения, някъде може би и престъпления, които са свързани вече с дейността на специализираната прокуратура и специализирания наказателен съд, отново под давление на Цветанов. Ако главният прокурор разрови тази история, не малко магистрати от този съд, както и служители от ДАНС, от Министерството на финансите ще трябва да понесат една нелека отговорност“, коментира Груев и добави мнението си, че главният прокурор няма да го направи.

Вредите, нанесени на Гергана, не могат да бъдат овъзмездени по никакъв начин напълно, но частично могат. Гергана е потърпевша от действията и на българската, и на американската държава, посочи Груев и добави, че трябва да се потърси отговорност на Цветан Цветанов, Диана Ковачева, Станимир Флоров и Ася Петрова.

Според адвоката правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани и той трябва да бъде денонсиран. По думите му с него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже били на посещение в *** и вече господин адвокатинът си прави изводи, че са изфабрикували доказателства?!?! Г-н адвокатинът прехвърля проблема от болната на здравата глава. Защо като са изфабрикувани, съдът държа тази женица 3 месеца в ареста? Къде е отговорността на правосъдната ни система? Защото аз до сега 20 гидини не видях съдия или прокурор да са виновни за нещо! Виновни са винаги полицаите! И защо си се избират едни други, а не ги избира народът? Нали са власт от народа и за народа?
159
8
 
13
 
! Отговори
Малииииии........ преди 10 години
Оле......чичковите червенотиквеничковчета.Що не ви родят главите нещо хубаво,позитивно,ами само чакате някой ваш да кихне и почвате плюенето.Ако можехте да се погледнете отстрани,щяхте да поспрете за малко,може би.Ама надали.Долно е това,което вършите.Готови сте държава и народ да затриете,без да ви мигне окото.Горко на Българския народ.
158
5
 
6
 
! Отговори
Rado Cohen преди 10 години
Bez nikakva vrazka s bivshia ministar Cvetanov i negovite kombinaci, az savetvam Geri da ne viarva 100% v opravdanieto proizneseno ot balgarite.Ne predpriemai patuvania do USA i Kanada ! A sega glupacite mogat da mi nashtrakat minusi kolkoto si iskat ! Na ruski ezik se kazva - Pojiviom uvidim.
157
3
 
9
 
! Отговори
nb преди 10 години
Просто са за затвора. Съди ги.
156
12
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Комунизма изгради съвремена българия ,демокрацията от хамерикански тип я разруши!1944-1989 ВТОРИЯТ ЗЛАТЕН ВЕК НА БЪЛГАРИЯ,СЛЕД СИМЕОН 1-ВИ!!НРБ моята истинска България!
155
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne za vervane no predstoida se sneme semenen matriak ot celoto Danc oti ski:Що бе,туй 3 седмици в нашенско татко на децата си ли търси? Щото има слухове, че щом разбрал за едни работи на жена си и колегата й от ДАНС, одма като тракторA го пратгил в ареста. Враг народен цвъков.
154
13
 
12
 
! Отговори
БатБойкоАпашу преди 10 години
Колко ли са и платили *** да говори лъжи пред медиийте ?
153
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейберите са най- некачественият матриалец, лумпеняци и калинчоци, продажници и дупедавци, тикви и цвъкита!
152
7
 
35
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Целта беше Цветанов да се подмаже на ***, които по това време откриха първия си офис в София. Посещението му е било комбинирано- главата на Гергана и предоставяне на "доказателства" за участието на Хизбула в атентата. После потупване по рамото от задокеанския партньор и конграчулешън за пред овцете в България. Каква по- добра реклама от това да те похвали "световната полиция".
151
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде другари, качвайте се на разбитата си чиния на Бузлуджа и излитайте на червената планета. Тами си стройте каквото поискате, колкото си искате. Да си бяхте видяли чинията в какво състояни е в момента. Пълна разруха! Това оставя след себе си комунизма. Разруха в България, Румъния, Чехия, Източна Германия, Полша, Монголия, Сев. Корея, Куба....
150
11
 
6
 
! Отговори
Rado Cohen преди 10 години
Geri, az te savetvam 2 neshta: 1. Ne viarvai na komunisti.2 Za poveche sigurnost ne predpriemai ekskurzii do Amerika i Kanada. Mogat da ti shtraknat beleznicite oshte kato pristignesh na letishtata im nezavisimo ot tova kak sa te opravdali i kakvo sa ti kazali v Balgaria.3. Badi predpazliva ! Vsiaka darjava ima svoite zakoni i nai malko Balgaria moje da savpada amerikanskite.4. Obvinenieto kam Cvetanov mi zvuchi politichesko s cel pridarpvane hora kam partiata na komunistite.;)
149
7
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Ако бойко отиде у детрой ще им направи една 100 метрова улица за 15 трилиона долара и съвсем ще ги банкрутира, ще им изхаби мастилото и хартията на принтерите на ФЕД!
148
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Патриот, ако Тиквата иде в Детройт, току виж им оправил икономиката и нападнали Иран! Гейберите на Марс!
147
9
 
15
 
! Отговори
истината е друга преди 10 години
"Правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани ... С него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления". Излиза, че спроред българското законодателство търговията с наркотици в интернет не е престъпление. Хубава държава сме. И за всичко е виновен Цветанов. Жалки клакьори на престъпната организиция БСП/ДПС/Аака.
146
6
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Чрез планиран геноцид ,глад,мизерия стрес за периода от 1989 до днес са си отишли около милион българи преждевременно, от наложеният им престъпен неолиберализъм!Гледай в ютуб изповедта на един икономически убиец на Джон Пъркинс,там човека ти обяснява как съсипват цели държави и обричат народите им на гладна смърт!
145
7
 
15
 
! Отговори
Мангоджери преди 10 години
с тоя символ на вратлето, малко съмнителна ми се вижда тая дама. И къде е логиката, чак сега да вкарва ЦЦ в схемата, до преди да я оневинят много скромно го раздаваше.
144
7
 
16
 
! Отговори
:( преди 10 години
Типично за герберастията ! Готови са да продадат майка си и баща си за потупване по рамото и едно "Конграчулейшънс, Борисов!"
143
12
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Вчера протестиращите *** ми развяват плакати ,че бсепарите страдали от стокхолмски синдром.НЕ американофилските изчадия страдате от такъв,как може да лижите една държава избила над 1 милион българи и вкарала цялата ни държава в батака.СРАМ И ПОЗОР СТЕ подметки безгръбначни!
142
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е съдействал на *** с информация относно Червенкова и нейната дейност във фирмата? Защо искат главата на Гергана, а не на шефа на фирмата? Може би Цецо иска да се изкаже по въпроса?
141
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gerito ko i pridavalo , be maina? ako sha da i ampheteto na Budeto "Made in Beinkia"to Cucliaka odma da visne za testesite a Gerito da mu turga parva edin 4erven zelen4uk v kafevio out-aspuh, maina i da go polzvat kato zaiajdast skorosten lost ot Zaporojec ta da go klatat na klona pred apartament nomer 3 takaaa 4e da vizda apartementite ot nomer 1 do nomer 6 i obratno- koi mine da go izklati s morkova