Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана

„Трябва да му се търси отговорност“, настоява адвокатът й
Обновена: 28 юли 2013 11:57 | 28 юли 2013 11:50, Камелия Цветанова
313
 Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана
Гергана Червенкова вече е на свобода. Снимка: Булфото, архив

„По делото на Гергана Червенкова ролите на прокуратурата и на защитата се смениха. Ние представихме над 40 доказателства в подкрепа на това, че Гергана Червенкова не е извършила нищо наказуемо. Докато в същото време прокуратурата, която представлява интересите на молещата държава, в случая САЩ, не представи нито едно такова. Това коментира в предаването "Неделя 150" на БНР адвокатът на Гергана - Гачо Груев.

Той подчерта, че доказателствата по делото сочат, че Гергана не е извършила нищо наказуемо и не следва да бъде екстрадирана.

Още по темата

„Даже нещо повече, това е още по-голям успех, защото самите американски държавни органи в лицето на тяхната прокуратура сами се убедиха в това, че тук има грешка, че тези обвинения не са точни и сами оттеглиха искането си за екстрадиция.

Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на директора на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА. Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той.

Адвокатът подчерта, че у нас е бил създаден медиен образ на Гергана, че тя е организатор на крупен международен канал за разпространение на наркотици и че това е успех на българските служби.
„Гергана беше оклеветена пред целия български народ от Цветан Цветанов и в това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските държавни институции на ръководеното от него МВР“, категоричен бе Груев.
Според него по случая не си е свършила работата и тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева.

„Преписката с искането за екстрадиция на Гергана е от 77 листа, които са преминали през 4 държавни институции точно за 2 часа и 34 минути, през което време и министърът на правосъдието и главна прокуратура е следвало да извършат прочитане, анализ и проверка на искането на САЩ. От документите по делото е видно, че министърът на правосъдието не е извършил никаква проверка. Няма съставен дори и един документ в тази връзка. Трябва да припомня, че са извършени и други нарушения, някъде може би и престъпления, които са свързани вече с дейността на специализираната прокуратура и специализирания наказателен съд, отново под давление на Цветанов. Ако главният прокурор разрови тази история, не малко магистрати от този съд, както и служители от ДАНС, от Министерството на финансите ще трябва да понесат една нелека отговорност“, коментира Груев и добави мнението си, че главният прокурор няма да го направи.

Вредите, нанесени на Гергана, не могат да бъдат овъзмездени по никакъв начин напълно, но частично могат. Гергана е потърпевша от действията и на българската, и на американската държава, посочи Груев и добави, че трябва да се потърси отговорност на Цветан Цветанов, Диана Ковачева, Станимир Флоров и Ася Петрова.

Според адвоката правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани и той трябва да бъде денонсиран. По думите му с него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната лъжа срещу Цветанов съчинена от комунистите... Изобщо не съм изненадан от подлостта им...
199
8
 
14
 
! Отговори
агент на ДС преди 10 години
До АнонименБоко е агент, а дядо му е най-обикновен кокошкар. Сигурно и с криминалното му минало на дядото са го шантажирали за да го вкарат на отчет.
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГЕРБ УРАТи на майка си и баща си най-умния ли си?
197
6
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Крайно време е протестиращите да се насочат от Министерския съвет към централата на ГРОБ и да изкарат мафиотите от там. Дали им стиска?
196
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисовкомунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачевапартиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатовсин на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиевплатен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова.
195
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не и вярвам на тази ***!
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 24Мило Ели, какво е ПРЪС?
193
2
 
8
 
! Отговори
Тухес преди 10 години
Каква морал искате от Буда- Лентореза и неговите авери, те излизнаха от подземния свят Каква морал от мутри... в миналото си дребни рекетьори?
192
0
 
2
 
! Отговори
oi преди 10 години
da neka da e spasena gergana,no koi znae kakvo e prodaval ,samo tia si znae ,ne barzaite , molia vi az sam za neinoto spasiavane vapreki vsi4ko
191
4
 
7
 
! Отговори
истината преди 10 години
Дано има господ Цветанов да бъде осъден и да влезе в затвора.Там да му разработят отвора на задният му двор. На мноко хора е навредил заедно с покровителя си Б.Б., но има господ и всичко все някога ще им се върне.
190
0
 
6
 
! Отговори
www преди 10 години
До bd2А не трябва ли да се уволнят и онези, които защищаваха яростно Гълъбин Боевски преди време? Както и онези, които "самоубиха" така удобно Чочо от Перник? Както и много други, разри се...Така и според мен би се получил някакъв респект всред останалите.
189
0
 
6
 
! Отговори
www преди 10 години
До Adam Cohen.Да, това е неизбежно. Нека обаче малкото хора, които претендираме да сме мислещи, или по-някаква причина претендираме да сме над другите - да си кажем приказката. Да направим каквото трябва, пък да става каквото ще :)
188
0
 
12
 
! Отговори
Adam Cohen. преди 10 години
ЛOШИ И ГЛУПABИ XOPA CME БЪЛГАРИTE ! МИCЛИM TOBA KOETO HA HAC HИ E УДOБHO. BCEKИ HИ ЛЪЖE И ЗАTOBA CTPAДAME. AMEPИKA HE E БЪЛГАРИЯ. Nashite 100% izpolzvat momicheto za politicheski celi . Kakto gerberite taka i komunistite praviat mrasotii s cel - svoi oblagi !
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ima hora koito sega trqbva sa Buzludja a ne tuk pri....geq,beq i zlodeq
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mislq che Tcvetanov e vinoven za smartta na Lukanov ....za Videnovata zima....za falita na banki i piramidipredi 20 godini.....molq gospodin komunisticheska svinio Tcatcarov zaemete se s razrabotki
185
0
 
11
 
! Отговори
до graywatch преди 10 години
Няма да ти казвам нищо, защото след 5 минути ще измислиш мой отговор, който да "цитираш" в следващия си пост :)) Все още не е късно да потърсиш специализирана помощ.
184
5
 
21
 
! Отговори
До graywatch преди 10 години
Ей, *** *** герберунгелски!Колко ареста си виждал ти бе, платен драскачо?Арестуването на Гери и на лекарите е станало ПО ЗАПОВЕД НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ!По негова ЛИЧНА заповед!И лично Цветан Цветанов ги обяви публично за убийци и международен наркотрафикант!И пак по лична заповед на Цветанов, всички медии повтаряха, че Гери е продавала наркотици, без никакво значение, че на английски "дръгс" означава и хапчета!Без никакво значение, че дете не може да бъде родено живо преди 6-ти месец!
183
3
 
16
 
! Отговори
www преди 10 години
И кой ще му потърси тук отговорност на Цвинокио? Главният прокурор, който според Цвинокио бе най-сериозният съдия в България? Вътрешният министър Цветлин Йовчев, който е кадър на ГЕРБ (на Борисов, на Плевнелиев и едва сега на БСП)? Тези хора се държат един-друг с компромати много благонадеждно!Ако Гергана искаше справедливост, и е сигурна в своята невинност (!!!), то трябваше да си трае, да бъде екстрадирана в САЩ, там да се установи кой какво е изфабрикувал и да бъде подгонен от американците.
182
4
 
5
 
! Отговори
prostotiqta nqma gra преди 10 години
ok ...tova che jenata e nevinna e poveche ot vidno....no kakvoto stane v posledno vreme vse Cvetanov e na mushka....zasto 24 godini nikoi ne govori za prokaraturata....tova e glavata na mafiqta....vse vidni komunisti i chengeta ot DS
181
1
 
8
 
! Отговори
до graywatch преди 10 години
Ами аз не виждам някой да ти е отговорил по този начин, значи сам си задаваш въпросите, сам си отговоаряш и питаш кой е сбъркания?

Спонсорирани публикации