Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана

„Трябва да му се търси отговорност“, настоява адвокатът й
Обновена: 28 юли 2013 11:57 | 28 юли 2013 11:50, Камелия Цветанова
313
 Цветанов изфабрикувал обвиненията срещу Гергана
Гергана Червенкова вече е на свобода. Снимка: Булфото, архив

„По делото на Гергана Червенкова ролите на прокуратурата и на защитата се смениха. Ние представихме над 40 доказателства в подкрепа на това, че Гергана Червенкова не е извършила нищо наказуемо. Докато в същото време прокуратурата, която представлява интересите на молещата държава, в случая САЩ, не представи нито едно такова. Това коментира в предаването "Неделя 150" на БНР адвокатът на Гергана - Гачо Груев.

Той подчерта, че доказателствата по делото сочат, че Гергана не е извършила нищо наказуемо и не следва да бъде екстрадирана.

Още по темата

„Даже нещо повече, това е още по-голям успех, защото самите американски държавни органи в лицето на тяхната прокуратура сами се убедиха в това, че тук има грешка, че тези обвинения не са точни и сами оттеглиха искането си за екстрадиция.

Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на директора на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА. Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той.

Адвокатът подчерта, че у нас е бил създаден медиен образ на Гергана, че тя е организатор на крупен международен канал за разпространение на наркотици и че това е успех на българските служби.
„Гергана беше оклеветена пред целия български народ от Цветан Цветанов и в това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските държавни институции на ръководеното от него МВР“, категоричен бе Груев.
Според него по случая не си е свършила работата и тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева.

„Преписката с искането за екстрадиция на Гергана е от 77 листа, които са преминали през 4 държавни институции точно за 2 часа и 34 минути, през което време и министърът на правосъдието и главна прокуратура е следвало да извършат прочитане, анализ и проверка на искането на САЩ. От документите по делото е видно, че министърът на правосъдието не е извършил никаква проверка. Няма съставен дори и един документ в тази връзка. Трябва да припомня, че са извършени и други нарушения, някъде може би и престъпления, които са свързани вече с дейността на специализираната прокуратура и специализирания наказателен съд, отново под давление на Цветанов. Ако главният прокурор разрови тази история, не малко магистрати от този съд, както и служители от ДАНС, от Министерството на финансите ще трябва да понесат една нелека отговорност“, коментира Груев и добави мнението си, че главният прокурор няма да го направи.

Вредите, нанесени на Гергана, не могат да бъдат овъзмездени по никакъв начин напълно, но частично могат. Гергана е потърпевша от действията и на българската, и на американската държава, посочи Груев и добави, че трябва да се потърси отговорност на Цветан Цветанов, Диана Ковачева, Станимир Флоров и Ася Петрова.

Според адвоката правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани и той трябва да бъде денонсиран. По думите му с него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малеее... Какво заключение на адвокат само! Подкрепям Гергана (без въобще да съм запознат със случая), дори и само заради това, че е българка. Обаче, заключението на адвоката и е просто безсмислено... Бил в САЩ и посетил *** и от това следвало, че е изфабрикувал доказателства! Смях! Смях за шарани...
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За лекарите всичко е ясно.Гнусното е,че правеха цялата тази простотия за едни 3 000 лева.Тях не ги интересуваше живота на детето,а скапаните сребърници.И о0търваха кожата защото се оказа,че са некадърници.Понякога това помага,но аз не искам такива лекари да лекуват близките ми.
218
18
 
25
 
! Отговори
AIKO преди 10 години
В тази страна за всичко е виновен Б Б или Ц Ц . Да видим до къде ще я докара СЕРГО дано не като ЖАН
217
1
 
20
 
! Отговори
Напомняне преди 10 години
За разлика от горнооряховските лекари през есента на 2009 г., сега Цветан Генчев Цветанов наистина може да се възползува от правото на отговор на отправените му обвинения, както и да защити името си по съдебен път. Странно защо този човек сега мълчи, странно е и това, че той мълча през нощта на 23-ти срещу 24-ти юли т.г.
216
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас , тука бъка от адвокати на Цветанов . Спрете , вашето време свърши ! Пазете си силите за съда . Б.Б. и Ц.Ц. ще имат нужда от вас .
215
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главният прокурор , назначен от Цветанов , никога няма да "разрови тази история " . В противен случай Цветанов и сие отдавна да са получили заслуженото !
214
5
 
6
 
! Отговори
До бариера_61 преди 10 години
На 29 май като агент под прикритие Фицпатрик си поръчал през сайта"Юромед" 40 милиграма буталбитал. Спецагентът попълнил въпросника за аптеката, без въобще да посети лекар, и на 2 юни 2012 г. получил колет с медикамента по пощата в Ню Йорк. Пратката била от една от аптеките на Рицио и съдържала 123 таблетки буталбитал.П.П.Това е за да не пишеш повече глупости в интернет.
213
18
 
12
 
! Отговори
Джанго преди 10 години
Гачо,адвокат, купил си диплома от ЮЗУ, но сигурно и на него са му дали 250 хил. като на оня *** -чалгаджия Мишо Шамара, за да плеще и лъже срещу Цветанов и ГЕРБ.
212
21
 
10
 
! Отговори
Нона преди 10 години
Нали тази същата опищя държавата, че била обвинена, пък тя не била виновна. Бъркала в меда, ама не си облизвала пръстите!А как сега си позволява да обвинява когото и да било за кашите в които сама се е забъркала.Не защитавам Цв.Цв. и останалите, но си е жива наглост да се парадира с измъкването от отговорност/заслужено или не/.Да станеш известен с такова нещо е срамно. Но явно госпожата пак залага на печеливша карта, да служи на партийни интереси този път.Гергана, замълчи поне.
211
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пусната е, защото от сега нататък ще бъдат съдени и осъждани ефективно само гербаджии. Те са престъпници по презумпция.
210
8
 
9
 
! Отговори
USA преди 10 години
Da Zvetanov e vinoven za vsichko v BG, che vali che e toplo che ima zemetus iiiiiiiiii t natatuk . Chervenata MAFIA njama Graniza....
209
3
 
9
 
! Отговори
до bariera_61 (252) преди 10 години
Не можеш да правиш категорични твърдения въз основа на чисти предположения, освен ако нямаш доказатества, които да споделиш с нас. п.п. Имам чувстото, че някои хора съдят за вината на Гергана само защото Цветанов е обвинен за това.
208
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми тя бе обвинена още пртеди Ц.Ц. да отлети за Америка,защо сега премълчават това?И нали точно адвоката твърдеше,че обвинението е от американски агент под прикритие (***) който е наклеветил Гергана пазарувайки наркотици от въпросния сайт.Сега изведнъж забравиха какво са говорили.
207
13
 
20
 
! Отговори
Sofia преди 10 години
Ама тази женица взе че сама си повярва че не е продавала наркотици. Цветанов я натопил. Глупости.
206
11
 
18
 
! Отговори
евтин PR преди 10 години
Тази женица взе да се вживява в ролята на героиня едва ли не. Сега остава и нея за депутат да изберем, та да станем още по-известни. Брендо не ни е достатъчен. Да се вземат със Станишко и да довършат нещастната ни държава.
205
2
 
20
 
! Отговори
ИВАН ИСТИНАТА преди 10 години
В България нищо няма да се оправи, докато не се появи някой като Брайвик, но този някой да влезе в парламента и да избие всичко живо до крак. Да, така е.. Да вдигне ръка "ЗА РОДИНО" и да действа... Трябва да се покаже 1 път завинаги, че това няма да се търпи, този геноцид срещу народа!
204
9
 
14
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Не знаех, че Цвтанов е с такова влияние в щатите. "Не е. Той ходи там да ближе задни части и да получава заповеди :)))
203
5
 
10
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цветано в е бил там не в качеството си на политик, а в качеството си на вътрешен министър. Това, което не е престъпление в БГ, може да е престъпление в САЩ. Изобщо може ли да има име Гачо?
202
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знаех, че Цвтанов е с такова влияние в щатите.
201
3
 
8
 
! Отговори
ASEN преди 10 години
GACHO GACHO V AMERIKA ZA RAZLIKA OT NAS V BG NE IZFABRIKYVAT DOKAZATELSTVA I TAM IMA NAISTINA SAD I SADEBNA SISTEMA,VKARAXA GYBERNATORA NA ILINOIS ZA DALAVERI NO DOKAZANI A KAJETE VIE KOI OBSLYJVATE ISTINSKITE BALGARI ILI TEZI KOITO IMAT PARI,XEM STE NAS*ANI XEM SI PRAVITE REKLAMA NA CHYJD ZADNIK