Може да има и предсрочен вот за президент, допуска Йотова

"Хората смятат, че Плевнелиев изпълнява поръчка"
Обновена: 29 юли 2013 09:59 | 29 юли 2013 09:56, Камелия Цветанова
149
Може да има и предсрочен вот за президент, допуска Йотова
Илияна Йотова. Снимка: Булфото, архив

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова смята, че може да има предсрочни избори не само за парламент, но и за президент.

„Настроението, което се формира в българските граждани срещу личността на президента Росен Плевнелиев, може да доведе дотам, че ако гражданите поискат предсрочни избори през пролетта на следващата година, толкова да са силни гласовете и за оставка на президента. Дори да има и един протестиращ на улиците на България, независимо дали в София, или в някой друг град, той трябва да бъде чут”, коментира тя по БНТ.

Тя обвини държавния глава, че е избягал от своите конституционни правомощия или най-малкото, че не ги спазва – да олицетворява единството на нацията.

Още по темата
„Плевнелиев си е позволил да разделя българското общество и българските граждани”, коментира тя.

Според Илияна Йотова масовото убеждение на българина е, че „Плевнелиев изпълнява една политическа поръчка, опитва се да бъде говорител на един нов политически проект, което е недопустимо”.

Тя добави, че от всички български президенти от началото на прехода никой не си е позволявал по този груб начин да разделя българското общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
13
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
"Само Гоце и никой друг "......каза червената леля........"Ние ще сме на власт докато избухне гражданска война !!!! " "Не може президента да не е от ДС" ....възмути се ЙотоваСлед нас, Жан Виденов ще ви се види като национален герой.......закани се Йотова
96
2
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До АнонименНагли и безочливи комунисти! Уреди сестра си за шеф на Здравната каса , цялото управление е от сестри, братя, сватове, зетъове и т.н и имат нахалството да говорят за Президента, който съвсем внимателно си мери приказките, защото знае "мръсните им похвати". Първанов не беше ли от БСП, такъв реваншизъм , такава жажда за власт не сме виждали до сега. Сега започнаха и кмета на София - Фандъкова , ровят непрекъснато , измислят си и лъжат , само да останат на власт!Все по-омразни
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ако трябва Бузлуджа ще иде в Софето, а ще дойде и ДПС-то!
94
10
 
0
 
! Отговори
биби преди 10 години
нови избири и за кмет на софия трябва не може тази госпожа в такава напрегната обстановка да ходи на по4ивка зна4и това показва колко е безотговорна а и от къде взехте пари бе Фандъкова дайте и нас селяните защото ние сме отрепани от работа и пак не можем да идем на по4ивка
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако президента беше цоциалист щеше да каже на искащите неговата оставка, че за него са гласували над 2 милиона души, а на митингите искащи неговата оставка има в най-добрия слушай няколко хиля души.Нали така казаха и Манолова и Кутев, че за всеки от тях са гласували 30 000 избиратели, а на площада пред НС били по-малко.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
илиянче,илиянче мислех те за по- свестен човек но ти съвсем изпростя покрай подкрепата си за семейното правителство на серГЕЙ.А що се отнася до Президента не можете да го докоснете нито с морала ,нито с ума си,нито с вашата гузна съвест.
91
0
 
6
 
! Отговори
Пешу преди 10 години
На омразата отвръщам с омраза,на юмрука с юмрук!Само България не мога да мразя- омразата спира до тук!Но горко му на този що вика, че моя народ е ***...
90
9
 
1
 
! Отговори
десим преди 10 години
то4но така да се маха герберският президент *** той е президент на Герб а не на народа и е толкова невзра4ен 4е не му отива да е президент на България доста е противен и не се изпълнява задълженията 4ака Боко да му каже какво да прави ега ти ина4е шамар зад врата
89
1
 
6
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Да-а! С такива, като Вас, не се спори. *** в оригинал значи невежи. Не само сте невежи, но реагирате импулсивно, с комунистическа първична омраза.
88
2
 
0
 
! Отговори
Пешу преди 10 години
Аз предлагам другарката Йотова за президент! Хиляда пъти ще е по- добре една яка пи.чка в сравнение с тия гейове!
87
8
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 години
ПЛЕВНЯТА Е ИЗБРАН ПРЯКО С ГЛАСОВЕТЕ НА 20% ОТ БЪЛГАРИТЕ С ГОЛЯМА ИЗМАМА!!! ТОВА НЕЕ МОЯ ПРЕЗИДЕНТ!!!!!
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tvurdo za nov prezident
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво хубаво намираш в Росенчо? Куклата на Бойко и на оня Прокопи с червените бузки от Капитал. Обявява 3000 човека за НАРОДА! Може би толкова и да са гласували за него, другото са ФАЛШИФИКАЦИЙ!Росене, ти си президент на тези 3000 човека, за останалата част си ПЕРСОНА НОН ГРАТА! ДАЙ СИ ОСТАВКАТА!
84
3
 
5
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Йотова, с манталитета си от малкия градец Сливница, май забравя, че Плевнелиев е избран с пряко гласуване и в момента деюре и дефакто е най-легитимния от всички институции. Уважаемии, дълбокомудрении Poirot, научете какво е корпоративен и какво е олигархичен. Ми то заради такива, като Вас безкнижници и невежи стигнахме до тук.
83
8
 
4
 
! Отговори
ВАНГА преди 10 години
ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало како, парите от здравната каса на коя сметка да ги пусна?
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Богданчо, дай да си живееме...та да не слагам маската!
80
2
 
9
 
! Отговори
Светлин преди 10 години
Кой нормален човек, който е слушал изказванията на президента може да го хули?! Какви поръчки, какви кръгове?! Чувате ли се? Как може да има толкова заблудени хората?! Президентът е единственото що годе хубаво нещо в тази цялата политическа помия? А вие ритате срещу него? Като толкова искате управление на БСП, защо всеки път си траете когато управляват ДПС?! - защото БСП не са управлявали без тях от 15 години! А пък всички виждаме как ДПС защитава само своите си користни цели!
79
9
 
1
 
! Отговори
Poirot преди 10 години
Колкото по-бързо имаме избори за нов президент, толкова по-бързо държавата като цяло ще си стъпи на краката. Този наш сегашен президент Росен Плевнелиев е един зависим от корпоративни интереси държавен глава, който е президент на своите приятели, но не и на всички българия. Крайно време е да си подаде оставката.
78
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз се срамувам от фашизойдната върхушка на Герб и от Бочко Тиквата!