Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг

Той не е обсъждал теми от двустранен характер с турския вицепремиер
Обновена: 13 авг 2013 08:55 | 12 авг 2013 19:00, Камелия Цветанова
286
Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като Анадолската агенция съобщи, че Турция си иска отомански имоти в България и това е станало по време на неофициално посещение у нас на турския вицепремиер Бекир Боздаг.

Агенцията твърди, че за три дни в България Боздаг е пропътувал близо 2000 км. Той обърнал специално внимание на архитектурните паметници от отоманската ера, като подробно се запознал с правния статут върху собствеността им и изразил желанието на Анкара да се заеме с реставрирането им.

Пред Анадолската агенция Боздаг казал, че се почувствал оскърбен и натъжен от вида на запуснатите архитектурни паметници. Особено от това, което видял в Пловдив, където историческа джамия е превърната в ресторант, а в традиционна обществена баня се помещава музеят на модерното изкуство.

Още по темата

Заради това от прессекретариата уточняват, че на 8-ми август в Пловдив президентът е гостувал на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия.

"Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.
 
На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани. Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината", пише още в съобщението на прессекретариата. 

Оттам припомнят, че от встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев  е участвал в празниците на различни религиозни общности в България. Този модел на религиозна и етническа толерантност е едно от най-значимите постижения на българското общество и той следва да се съхранява не само на думи, а и с дела. По инициатива на държавния глава през април всички религиозни общности проведоха служби за здраве и благополучие на българския народ. Президентът декларира, че до края на своя мандат ще продължава да почита традициите на религиозните общности в България, се казва още в съобщението.

По-рано днес министърът на културата Петър Стоянович коментира, че въпросът с вакъфските имоти е уреден като проблем между Царство България и Османската империя от 1909 г., с което нещата са приключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: ТурцияимотиПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
8
 
36
 
! Отговори
ДПС-комун - гейт преди 10 години
"Стандарт" уточнява днес, че турският вицепремиер Бекир Боздаг е питал по време на обиколката си у нас кога проектозаконът за вероизповеданията, уреждащ собствеността на храмове у нас, ще бъде приет. Със седмица закъснение това признали правителствени източници за срещата на Боздаг с вицепремиера Зинаида Златанова. .!!!!!!!!!!!!
188
9
 
39
 
! Отговори
Атлет преди 10 години
Плевнелиев се измъква "по американски" от този скандал, като отрича за каквото и да било. Според мен това е бомба със закъснител, защото рано или късно ще бъде изкаран компромат срещу него, който да го съсипе. Понякога си мислиш, че си прикрил истината, до момента в който някой не реши да я покаже на обществеността.
187
10
 
39
 
! Отговори
laura преди 10 години
Президентът не спира да се излага като кифладжия. Бива такова нещо?? Неколкократни ни прави за смях пред Европа и останалия свят.
186
12
 
38
 
! Отговори
Смях преди 10 години
и този човек блокира бюджета заради НЕПРОЗРАЧНОСТ- бах мама у ...къде са сега красивите протестиращи да искат сметка??
185
13
 
39
 
! Отговори
долен лъжец преди 10 години
говорил не говорилчакаме ОСТАВКАТА му.
184
12
 
41
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Може би Плевнелиев е обсъждал с Боздаг въпроса с кандидатирането му за скопен евнух в харема на Ердоган
183
10
 
40
 
! Отговори
Biser преди 10 години
До АнонименТака де,така,той след последната си изцепка каза,че чуждата медия лъже,а се оказа,че той говори глупости и после се чуди как да излиза от кашите невредим...влашка престилка.
182
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анадолската агенция лъже а Роско Боско казва истината. :-)
181
10
 
46
 
! Отговори
... преди 10 години
Изключително ми е тегаво 'мъж' с излъчване на детска учителка да ме прави на ***!
180
10
 
44
 
! Отговори
Koki преди 10 години
Ко....не,той нищо не прави по тези срещи,за това и нашите журналисти не бяха допускани,не за друго,ами да не се отегчават....мисли за нас човека...
179
10
 
46
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Е,драги ми Смехурко.Президентът на България се оказа поредната ГАД и доказа,че майка България е повод само за търговия.Както е тръгнало България ще бъде само понятие.Другата ГАД пък върна историята на Паисий въпреки,че беше в ръцете ни.
178
10
 
48
 
! Отговори
66 преди 10 години
Мен лично ме е срам от този.
177
11
 
48
 
! Отговори
Баба Яга преди 10 години
Аде нема нужда. Помака си е ***.
176
11
 
50
 
! Отговори
emili98 преди 10 години
Естествено, че ще го защитят от Дондуков, но на всички е ясно, че за да изгони президентът българските медии от срещата на нея се е случило и говорело нещо нередно, което не трябва да даде отзвук у нас, това е просто поредната безпрецедентна постъпка на държавния глава.
175
11
 
50
 
! Отговори
Gemi преди 10 години
Отдавна Плевнелиев излезе от президентския коловоз и постоянно обслужва нечии интереси. Не можа да се оттърси от бизнесменското си мислене, а за неговия пост е необходимо да притежава и много други качества. които за съжаление липсват. Най-лошата му страна, е че обслужва интересите на една провалила се партия-"ГЕРБ", и в момента бойкотира нормалното развитие на нещата, като грубо се намесва в парламентаризма !
174
9
 
45
 
! Отговори
ИСТИНАТА ИЗПЛУВА !!! преди 10 години
"Стандарт" уточнява днес, че турският вицепремиер Бекир Боздаг е питал по време на обиколката си у нас кога проектозаконът за вероизповеданията, уреждащ собствеността на храмове у нас, ще бъде приет. Със седмица закъснение това признали правителствени източници за срещата на Боздаг с вицепремиера Зинаида Златанова. .!!!!!!!!!!!!
173
11
 
42
 
! Отговори
и ние също преди 10 години
Ние също се чеувстваме тъжни и гневни от пропиления ни живот,от ограбването по АФРИКАНСКИ модел на държавата,от гнусната политическа класа,която е слугинаж на хищната олигархия,от врътките на "обединителя" Плевнелиев и очевадните му теманете към Типинг пойнт,от жалката безперспективност...
172
8
 
41
 
! Отговори
амбри преди 10 години
тука корабчета плуват ли?
171
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някъде беше казал че ДОРИ НЕ СЕ БИЛ СРЕЩАЛ с турчина.........Пастирката съвсем ИЗТРЕЩЯ.Ама то .......на изтрещял народ,изтрещял президент.
170
14
 
43
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Естествено, че не сте обсъждали имотите...Обсъждали сте капитулацията на България.Чак сега разбирам президентшата...