Софийският университет №1 у нас за присъствие в интернет

В Европа Алма матер е на 240-о място
16 авг 2013 19:20, Красимир Ангелов
2
Софийският университет №1 у нас за присъствие в интернет
Снимка: Булфото

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на първо място сред българските висши училища в международната класация за присъствие в интернет "Ranking Web of Universities" за 2013 година, съобщиха от Алма матер. От СУ уточняват, че резултатите от класацията се обявяват два пъти годишно - през януари и юли.

В актуалното, основно преработено и с нови, по-високи критерии издание на рейтинга на класацията Софийският университет е на 610-о място. В класацията са включени 20 000 висши училища от целия свят.

В класацията на университети от Централна и Източна Европа Софийският университет заема 21-о място. В европейски мащаб СУ е на 240-о място.

Класацията за присъствие в интернет разглежда четири основни критерия, по които се класират университетите - влиянието на сайта на университета, присъствие (общият брой страници, които се поддържат от основния интернет домейн), откритост (публикувани допълнителни текстови файлове) и върхови постижения (академичните текстове, публикувани в уважавани международни издания, както и за цитати от подобни текстове).

Методиката на класацията се усъвършенства с всяко следващо издание. В класацията от януари 2013 г. при тогавашните критерии Софийският университет "Св. Климент Охридски" заемаше за първи път 593-то място в света, припомнят от висшето училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Софийски университет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Slava преди 10 години
Dano Sofiiski yniversitet zapazi rezyltatite si , da poddarja nivoto na obyzhenie, da bade edin ot prestijnite yniversiteti y nas.
1
3
 
2
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
хич не ми хвалете тая ***. .