Румънски тир помел колите на гара Яна

Автомобилите намалили скоростта заради образуващата се тапа
Обновена: 19 авг 2013 13:35 | 19 авг 2013 13:34,
47
Румънски тир помел колите на гара Яна
Транспортният министър Данаил Папазов Снимка: архив, БТА

Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов.

Много бързо действаха екипите и няколко минути след катастрофата бяха извозени пострадали, посочи той пред БНР.

Още по темата
„Трябваше да се режат коли. В момента се прави организация за отпушване на голямата тапа, на мястото на катастрофата се режат мантинелите, за да могат колите да се отклонят. Необходима е и тежка техника, за да се освободи платното. Има изтекло гориво, това е опасно и се работи много внимателно“, каза още министърът.

Той изтъкна, че във възможно най-кратък срок платното ще бъде освободено на въпроса дали участъкът ще се открие в 14 часа, както беше планирано, преди да стане инцидентът. 

Заради тежката катастрофа движението е отбито през село Елешница и през стария път за Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: катастрофагара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dori samiat TEHEN ministar kaza kakva e parvichnata prichina za katastrofata - obrazuvalata se tapa i namalilavaneto na skorostta na kolite... DA SI HODIAT OSTE DNES!!
20
9
 
68
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 10 години
Всички приказки за Акт 16 иса дъра бъра и са за замазване на очи. Така беше с магистрала Тракия така е и сега. Целта е на народа да му се покаже къде е мястото в батака . Ще се поти в задръстването селяка *** и наглеца тръгнал ми да пътува. Така си казват управляващите. Само за сведение. Участъка от Перник до Долна диканя допреди две години нямаше акт 16 а стана за ремонт. Може и до днес да няма. Така че червени *** ОМИТАЙТЕ СЕ!
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужасна е сигнализацията на движението при всички ремонти и строежи, да не кажа, че почти липсва. За полицията е ясно, на сянка или пусия някъде където изобщо няма нужда от тях. Понеже строителите винаги са близки до властта не им пука за сигнализиране на ремонтите както го правят в Европа. Наскоро ми се наложи да пътувам по планински път в ремонт в Гърция. И временно асфалтираните участъци бяха боядисани със жълта светлоотразителна боя и светлоотразители през 2 м.
18
1
 
44
 
! Отговори
ba6babait преди 10 години
МВР иска двойно вдигане на глобите, за да събира рекет за мафията, а не мисли въобще как да си гледа работата. Днес за 3-4 км изброих 13 полицейски коли.Щъкат насам-натам, като *** и са също толкова полезни.
17
2
 
81
 
! Отговори
МВР преди 10 години
При тапа на магистрала къде е патрула който да сигнализира на приближаващите я да намалят или на сянка в храста с радара си пуцат по цял ден 50-толевки!??
16
9
 
50
 
! Отговори
жоро преди 10 години
това е работа на Пашата , нали така червени крадци и убийци. Вашият ген е лош , вие трябва със целите си родове да освободите с присъствието си България. Отивайте в Русия и не се връщайте.
15
1
 
50
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Жалко за жертвите. Много институции не са си свършили работата. Тази седмица направо си е черна седмица за България, много смърт много ...
14
4
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2 оставки,1. Тоя, който не е пуснал магистралата (вероятно е с цикламено костюм-че)2. Този, който организира полицаите на магистралата. Днес влетях с 130 км/ч в тапата без да разбера че отпред има спрели коли. Малко остана и аз да отида фира
13
3
 
45
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
Господина да си взима чантата, шапката, гащите и да напалва. Така правят отговорните експерти.
12
1
 
45
 
! Отговори
Васо преди 10 години
"В момента се прави организация за отпушване на голямата тапа, на мястото на катастрофата се режат мантинелите, за да могат колите да се отклонят". Браво бе. Колко бяхте определили, като бройка та да се задействате.
11
14
 
126
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Нямаше как в петъка да се открие магистрала. Все пак министърката е на море да си пече ***. А една магистрала не се ли открие като хората не може да се използва (вероятно асфалта става и стръгва обиден). Сега вероятно ще се почне с спекулацията, че тира е купен от ГЕРБ и това е провокация срещу работата на това честно и неопетнено правителство.
10
7
 
99
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Тези с ТИРовете, само тук в България карат като луди защото е свободия .Ако в Германия кара така е изгорял отвсякъде.МАСОВО КАРАТ ПИЯНИ И НИКОЙ НЕ ГИ КОНТРОЛИРА! СПЕЦИАЛНО ТОВА БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ ДЕМОНСТРИРАТ РУМЪНЦИ,ТУРЦИ И БЪЛГАРИ.Ненапразно го арестуваха оня с престъпната физиономия, шеф на ДАИ. Контрол няма никакъв, само рекетъори които срещу СТО евро пускат всеки нарушител. Ако е пиян като кирка - ХИЛЯДА И ПАК ГО ПУСКАТ!
9
3
 
78
 
! Отговори
Васо преди 10 години
Е, тая тапа от небето ли падна изневиделица. Не беше ли възможно да се сигнализира, да се направи необходимото за намаляване на скоростта постепенно. Има ли нещо свързано с официалната част по откриването, щото веднага се пораждат подобни подозрения, както при една самолетна катастрофа преди много години.
8
23
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каза ли ви Бойко, да не се гаврите с българите?..е сега виждате ли..некадърници смотани, от инат ли беше това, да правите на пук на бившия министър-председател!?Ами на себе си пак подляхте вода бре "ескперти" ***!..или сега ще кажете, че Бойко е платил на всички катастрофирали, да се нанижат и да се избият м******* ви комунисти мръсни!...на семействата на починалите, съболезнования!Мир на праха на хората загубили живота си заради престъпното нехайство на сегашното правителство!
7
12
 
96
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
постфактум г-н министър, ако министърката на регионалното развитие беше пуснала заповедта за Акт 15 и 16 при готовата от месеци магистрала нямаше да режеш мантинели ама нейсе щом БСП-то е на власт и господ ни забравя
6
19
 
100
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Комунистите са пряко виновни за загубата на три български живота. Заради едната показност стана непоправима беля. Защо бе необходимо да се чака една седмица? Оставка!
5
5
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея *** всяка уличка ли ще откриват!!!!! Голям праз, останалия свят имат хиляди километри магистрали.Като стане готов пътя и получи сертификат за годност - да пускат движението. За какво са тея *** политици и ленторезачи там.
4
10
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** с ***,да го бяхте отворили в петък,когато беше готов! Що за държава?!?
3
14
 
105
 
! Отговори
Вбесен преди 10 години
Този министър има безобразно *** и обременена физиономия. То няма как и да е иначе, щом е избран от комунистите и турците. Те убиха хора с престъпното си бездействие!!! Оставки веднага!!!
2
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то е ясно че ако не е турски ще е румънски