70% от първолаците - от бедни семейства

Днес изтича срокът за подаване на молби за еднократна помощ
Обновена: 30 сеп 2013 09:00 | 30 сеп 2013 08:58, Александър Попов
33
70% от първолаците - от бедни семейства
Снимка: Булфото

Днес изтича крайният срок за подаване на документи за еднократна помощ за първокласници от семействата с ограничени доходи.

Тревожната статистика сочи, че близо 70 на сто от общо 64 000 първокласници са от бедни семейства и ще бъдат подпомогнати, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Право на помощ имат всички семейства с доход на член от домакинството до 350 лева. Ограничението не важи за децата с увреждане, с един родител или настанени в приемни семейства.

Тази година размерът на еднократната помощ е увеличен от 150 на 250 лева. Най-много молби има подадени в големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас.

За да бъде получена, родителите трябва да представят документ, че детето е записано в първи клас в държавно или общинско училище, както и неговият акт за раждане,  и лична карта на родителя. Ако бъдат открити неточности в подадената документация, може да бъде направена корекция в 14-дневен срок.

Ако през следващия месец пък се установи, че децата не посещават училище, помощта подлежи на възстановяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Как взимате 250 лв заплата, когато минмалната за страната е 310 лв? И никой не е казал, че няма и хора които дори и ходейки на работа трудно се справят, просто процентът в статията е силно завишен!
27
3
 
2
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Това е вашия скъпоценен ЕС - блатото на эависимостите! По-време на ТОТАЛИТАРИЭМА,както всички го наричате, такива иэявления нямаше по пресата!!!! Нито ГЛАД И МИЭЕРИЯ!!!! Шарете по-таблото ми колкото искате, ДРАСКАЧИ!!!!!
26
2
 
7
 
! Отговори
-.- преди 10 години
До 26То да ползваш интернет не знаех че е лукс. Мислех че лукса е да имаш скъпи коли, да ходиш на почивки в чужбина и такива ми ти глезотии. Но щом мислиш че съм богата, благодаря. То си е така, имам си семейство в което цари любов и сме здрави! Пожелавам ти го същото!
25
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 10 години
Маса хора работят на заплати над 1000лв, но работодателят ги осигурява на около 450лв. И аз съм от тях, но няма какво да направя. А всички държавни органи знаят това и си затварят очите. Това е реалността в БГ. На всякъде по фирмите има двойно счетоводство.
24
2
 
2
 
! Отговори
@ преди 10 години
До Анонимен 13 робски ! а кой си продаде ЗЕМЯТА за стотинки ????Земята в Банско ,по морето и в др курорти в/у която са хотелите да не би сама да се е продала !!!!!???в/у нея сега строят хотели за чужденци и в тези хотели ние ( или др , то няма голямо значение за чорбаджиите кой ще им слугува ,стига да са послушни ) ще им робуваме и много ще ревем защото сме *** и алчни,читавите за 0.0001% или в чужбина ! язък ни за природата и историята !!!!
23
2
 
12
 
! Отговори
-.- преди 10 години
До ГражданинътКарбовскиКажи ми ти отворко сега, 500лв. взима мъжа ми, 250лв. взимам аз и детето ми е 1-ви клас? Кажи сега от кои скрити богаташи съм, дето ги е страх от нап, паб, бат и тем подобни... Ти човече излизаш ли от вас? Ти въобще оглеждаш ли се да видиш народа колко се е свил и колко е безпомощен? Как можеш да говориш такива глупости...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tragediqta e palna
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами 70% от първолаците вече са ***.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданино Карбовски, ще получиш доста минуси за провокативното си изказване, а в него има голяма доза истина. Действителният процент на бедните не е малък, но е далеч от 70те. Заглавието на статията е некадърно формулиран обобщаващ извод.
19
11
 
16
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
.........В Абсурдистан МИНИМУМ 70-80 ПРОЦЕНТА НЕ СА БЕДНИ...... А СЕ ПРАВЯТ НА БЕДНИ.... ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ОТ ЗАВИСТ.... СТРАХ ГИ Е НЯКОЙ ДА НЕ ГИ "НАТОПИ" ПРЕД НАП ИЛИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ.... СТРАХ ГИ Е НЯКОЙ ДРУГ - ПО "ЕРБАП ДАЛАВЕРАДЖИЯ" ОТ ТЯХ ДА НЕ ИМ ВЗЕМЕ КИНТИТЕ,КОИТО ПРЕДИ ТОВА ТЕ СА ВЗЕЛИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ОТ НЯКОЙ ДРУГ! Това е ИСТИНАТА! Няма какво да се приказваме празни приказки......... Почти всеки втори или трети краде,взима подкупи или прави далавери! Обаче всички се правят на "бедни"...!
18
6
 
2
 
! Отговори
bezrazlichen преди 10 години
xaxa Da , vii se radvaite che oshte ima detca shtoto skoro moje da sa samo Siriicheta i Tciganceta...................
17
6
 
18
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
70 процента от първолаците - от БЕДНИ СЕМЕЙСТВА ?!?! Така ли? ;)....... Да ви кажа - ТОВА ХИЧ... АМА ХИЧ НЕ СИ ЛИЧИ КАТО ТРЪГНА ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ;) Много "БЕДНИ" с лъскави западни коли правят всяка сутрин и вечер задръствания почти навсякъде?!?! Всяка вечер - заведенията,кръчмите и чалготеките - ПЪЛНИ САМО С "БЕДНИ БЪЛГАРИ".... МОЛ-овете - и те всеки ден пълни с "БЕДНИ БЪЛГАРИ" и ДЕЦА НА "БЕДНИ БЪЛГАРИ"...... ;) ! Много "БЕДНИ БЪЛГАРИ" в това подобие на Държава! Чак да се разплачеш.... ;) !
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО ! СТИГА СА СЕ ПРАВИЛИ НА БЕДНИ !
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е само на документи! Спрете за един час пред някое държавно училище и се загледйте в колите които спират, в хората които влизат и излизат и сами ще си направите изводи за реалността на тези 70%! Колко хора се осигуряват на минимални заплати, а в същото време водят доста охолен живот?! Колко жени се водат самотни майки, а в същото време живеят заедно с бащата на децата си?! И още много колко и защо, но не виждам смисъл да ви обяснявам!
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се чете: 70% от първолаците са *** и *** и Айше няма да пропуснат възможността да източат още пари от държавата, този път във вид на еднократна помощ за първолак.
13
1
 
13
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Защо плашите хората, бе?Още не са дошли зимните сметки за тока!
12
12
 
15
 
! Отговори
бaт Здрaвко преди 10 години
Изходa е един ........ еднопосочен билет зa СAЩ
11
3
 
12
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Те, тези 70 % за какво учат, все едно няма да могат да продължат образованието си и дори и да го продължат ще ги командват / ограбват - бел. на преводача / децата на избрания елит.Да се успокои малко в Сирия, че да ходим там.
10
0
 
27
 
! Отговори
.......... преди 10 години
Дете, което е припознато от бащата, следва да не се счита за дете с един родител. То си е с двама. Ако не е припознато е друг въпрос.Смешна е настоящата ситуация просто.
9
2
 
36
 
! Отговори
друга омъжена жена преди 10 години
До da ama neНапълно съм съгласна с Вашия коментар. Познавам няколко семейства, които си живеят щастливо заедно, но когато става въпорс за подобни "помощи"- разбира се, че майката е "самотна". Защо моето дете се оказва ощетено в случая, защото с баща му сме сключили брак ли? Нима ако искам да се възползвам от подобно подпомагане, заради такива бюрократични недомислици трябва да се разведа ?!? Същото е положението и с детските надбавки... то моето дете не е българче явно, за него никога няма ...