Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?

Адвокат определи завръщането му като "добра новина"
Обновена: 24 окт 2013 10:04 | 24 окт 2013 09:14,
73
Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото

Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски.

Още по темата
По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.

Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.

Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".

Dnes.bg припомня, че вече часове наред, откакто щангистът е на свобода, външното ни министерство и родната ни прокуратура нямат информация каква точно е причината той да се върне като свободен гражданин у нас.

Единственото, което е сигурно, е, че Гълъбин Боевски преди два дни е бил пуснат от затвора, получил е временен паспорт, издаден от посолството ни в Бразилия, и така вчера около 14 часа той се прибра на летище София.

"Няма какво да кажа", заяви той на въпрос на репортер на БНТ, който единствен успя да го хване.

Боевски не пожела да отговори на въпроса дали вече е оневинен или предсрочно освободен, единстевоното, което продума пред камерата бе: "Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
31
 
! Отговори
гост преди 10 години
Това показва , че Боевски не е просто муле, а нещо по голямо.Ако имаш пари или си в схемите на *** нямаш проблеми.Сега видяхте , че не само българският но и всички други съдилища просто узаконяват желанията на кукловодите.
48
1
 
22
 
! Отговори
Unknown преди 10 години
Вербуван е да работи за Бразилия като агент в контрабандата с наркотици. Може да се обзаложим ако искате. Само че никога няма да се разбере това дали е така.
47
1
 
19
 
! Отговори
az преди 10 години
Kokain Boevski :)
46
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забравете за въпроса кой предложи Пеевси, вече не е актуален.Сега въпроса е кой пусна Боевски? :) :) :)
45
20
 
8
 
! Отговори
Край преди 10 години
народ и папараци заедно в нездрав интерес. Боевски е българин - олимпииски шампион. Спасил се е от бразилски затвор. Как е станало какво ви интересува. Ако е изпял някакви наркотрафиканти и се е споразумял с властите - сега какво да излезе да го каже на пресконференция ли. Айде Тишина!
44
1
 
32
 
! Отговори
Бат Ицо преди 10 години
Господа,журналисти, вече имаме нов фундаментален въпрос:Кой пусна Боевски?
43
19
 
4
 
! Отговори
гошо ташака преди 10 години
БРАЗИЛЦИТЕ СА ПРАВЕНИ В *** ! НЯМАТ НИКАКВО ПРАВОСЪДИЕ ЕГА ТИ *** *** И ИНДИАНЦИ СА ЩОМ ЕДНА НАШЕНСКА КИФЛА ИМ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ ! АКО НЯКОЙ ПО-УМЕН КАТО ПЛЕВНЕНИЕВ ОТИДЕ ТАМ СИГУРНО ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ЦАР !
42
1
 
10
 
! Отговори
slu4aen преди 10 години
Nito mi vliza, nito mi izliza, 4e Boevski se e zavarnal v BG, no me drazni fakta , 4e popitan kak taka ,kakvo se e slu4ilo ,toi mal4i i se pravi na velik. Darjavata ne znae ni6to, Sega e taka, a zabravi kogato mole6e da go spasiat i da go varnat v BG zatvor, hlen4e6e kato vinovno dete.Moje6e pone da kaje 2 dumi , a da ne mal4i kato ***.......kakvato vpro4em e!!!!!!!!!!!!
41
0
 
9
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
***-***
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Ако Боевски е невинен готов ли си да отидеш да лежиш ти 9 години в бразилски затвор?"Невинен гербер с 9 кила кокаин в торбата? Напълно възможно!
39
1
 
18
 
! Отговори
Кокаин Боевски преди 10 години
Някой, много е пял в панделата, но хората които е издал са много отмъстителни!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 39И к'во викаш? Дай да го пуснат щото носел малко кока за лична употреба? В Гърция има закон по бързата процедура- чужденец ли си, хванат ли те да пренасяш наркотици отиваш директно доживот в панделата без обяснения!
37
7
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОФФ преди 10 години
МНОГО *** НАРОД СТЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЧИСЛИ КОЛКО *** НАРОД СТЕ !!! ХОРАТА ОТ ИТАЛИЯ ПУСНАХА БРЕНДО - КОКАИНОВИЯ КРАЛ НА ЕВРОПА БЕ ЕЙ, ОВЦЕ ПРОСТИВИЕ ЗА ЕДИН БОЕВСКИ ЗА 8-9 КИЛЦА У ! ДА ВИ Е**********
36
5
 
11
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Защо ни занимавате? Измъкнал е дебелия по един или друг начин човека, прибрал се е при семейството... ТОЧКА!Мене лично не ме вълнува как и защо. Важното е да избутаме зимата!
35
1
 
20
 
! Отговори
brankoood преди 10 години
Бразилските затвори са пълни и никой чужденец не си лежи цялата присъда там.Обикновенно хващат 50% промоция ,а някои като Гълъбин с по-голям "гръб" ги пускат и по-рано :)
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-ми стана забавно като се оправдаваше, че не знаел за 10-те кила наркотик в ПРАЗНИТЕ куфари. 10 кила са си една кофа с вода бе, алооуууу. Тези куфари да не би да са от ламарина 5мм.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май е изпял инфо на властите.Жалко сега ще го убият.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
големи *** сте тва бугарете. политиците ви чукат ежедневно и вие им се радвате, а като стане дума за Вуте *** да е му зле! лош мат'рял!
31
1
 
20
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
Бразилците не са ловени с мрежи из гората, за разлика от нашите "умници". Няма нито един несправедливо осъден за нарко-трафик там. Хората в затворите им си го казват сами. Ще си купиш празен куфар, който тежи 12 кг, вместо 2 и няма да ти направи впечатление хахаха *** си Боевски! Голям ***, че го правиш докато си с дъщеричката си. Явно не мислиш за другите деца, ама барем за твоето малко мисъл вкарай!
30
13
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОФФ преди 10 години
СКЪПИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ , НЕКА СИ ЗАДАДЕМ ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ВЪПРОС : - КАКВО СА 2 КУФАРА КОКАИН ? НИЩО ! ДОРИ КАПКА В ОКЕАНА ОТ КОКАИН НЕ СА ! ПОТЪРСЕТЕ В ЮТУБ ИЛИ ЗАМУНДА , ИЛИ ИЗОБЩО В ГУГЪЛ ПОПИТАЙТЕ ЗА ЮЖНОАМЕРИКАНСКИТЕ НАКРО-БОСОВЕ ........................... УМОПОМРЪЧИТЕЛНИ КОЛИЧЕСТВА И НАЧИНИ ЗА ПРЕНОС ЩЕ ВИ ПОДСКАЖА : ЧРЕЗ ЕДНОМОТОРНИ ПОДВОДНИЦИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА С ТО-НО-ВЕ !!!!!!А ВИЕ ЗА 2 КУФАРА Х7-8 КИЛОГРАМА СЕ ЗАНИМАВАТЕ ТООООООЛКОВА ВРЕМЕ :)