Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?

Адвокат определи завръщането му като "добра новина"
Обновена: 24 окт 2013 10:04 | 24 окт 2013 09:14,
73
Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото

Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски.

Още по темата
По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.

Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.

Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".

Dnes.bg припомня, че вече часове наред, откакто щангистът е на свобода, външното ни министерство и родната ни прокуратура нямат информация каква точно е причината той да се върне като свободен гражданин у нас.

Единственото, което е сигурно, е, че Гълъбин Боевски преди два дни е бил пуснат от затвора, получил е временен паспорт, издаден от посолството ни в Бразилия, и така вчера около 14 часа той се прибра на летище София.

"Няма какво да кажа", заяви той на въпрос на репортер на БНТ, който единствен успя да го хване.

Боевски не пожела да отговори на въпроса дали вече е оневинен или предсрочно освободен, единстевоното, което продума пред камерата бе: "Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
29
 
! Отговори
Trafalgar преди 10 години
Корупцията в съдебната система на Бразилия е чудовищна в сравнение с тази в БГ !!! Платил е яко!!
8
2
 
45
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Как не се намери един журналист да попита ,ако вчера Боевски не беше случайно засечен от екипна БНТ че се прибира в България с редовен полет,КОЙ щеше да знае че се е прибрал и не лежи в бразилски затвор..кой, какво и защо крие всъщност завръщането му..и след като преди 2 год. семейството му ревеше пред всички медии ,че е невинен,защо сега същите се крият като невестулки..каква е договорката,дължат ни обяснение..ами ако братя Галеви са се прибрали нонезнаем поради липска на тв екип да ги засеч
7
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Даже и да оцелее,той за нас е муле,което ни посрами пред света.
6
0
 
29
 
! Отговори
sorry преди 10 години
И в Бразилия и тук властват парите.Политици,прокурори всичките ламтят за пари,пари,пари...
5
1
 
23
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Най-вероятно е изпял за кой пренася... дано да успеят да го опазят...
4
1
 
33
 
! Отговори
Николов преди 10 години
При спряло разследване как ще му отменят присъдата бе тъпан.Знаем какви клиенти има Марковски.Явни престъпници.Само мутрагените го търсят.И в посолството му дават кетап а нашите нищо не знаят.Пътник е тоя ***.Ще го очистят задето е пропял.Това доказва,че е в схемата и знае кой му е продал новите куфари.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве г-н Марковски, това са 4,5 килограма на куфар отгоре са - как няма да им усети теглото - то това е теглото на една ученическа раница в малките класове!??? Пък и отделно всеки килограм нали се следи за багажа в самолета - да не е ненормален някой да си купува тежки куфари, че да не може да си събере багажа или да плаща горница - вие като летите колко килограмови куфари ползвате - 4 или 10? ;)
2
11
 
12
 
! Отговори
aston villa преди 10 години
Помилван в човека, защото нямат ясни доказателства. Пак не малко лежа - тук за 9 кила ги глобяват само. Примери много. Някои викат - ще трови нашите деца - дано да ги опазим с възпитание и прочие. Наркотици е имало и ще има за съжаление.
1
1
 
29
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
Мистериите си ги създаваме ние българите,а такива като Марковски само се възползват от тях за да правят много пари и да им стават задниците големи като неговия,срамно е че българина не е човек,а лай...но !!!!!!!