Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?

Адвокат определи завръщането му като "добра новина"
Обновена: 24 окт 2013 10:04 | 24 окт 2013 09:14,
73
Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото

Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски.

Още по темата
По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.

Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.

Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".

Dnes.bg припомня, че вече часове наред, откакто щангистът е на свобода, външното ни министерство и родната ни прокуратура нямат информация каква точно е причината той да се върне като свободен гражданин у нас.

Единственото, което е сигурно, е, че Гълъбин Боевски преди два дни е бил пуснат от затвора, получил е временен паспорт, издаден от посолството ни в Бразилия, и така вчера около 14 часа той се прибра на летище София.

"Няма какво да кажа", заяви той на въпрос на репортер на БНТ, който единствен успя да го хване.

Боевски не пожела да отговори на въпроса дали вече е оневинен или предсрочно освободен, единстевоното, което продума пред камерата бе: "Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аферата - шменди-капели. абе и те наши хора бразилиеровците.
28
3
 
6
 
! Отговори
Един преди 10 години
Анонимен, ти си по-нагъл ***. Ако Боевски е невинен готов ли си да отидеш да лежиш ти 9 години в бразилски затвор?
27
0
 
16
 
! Отговори
Dessi преди 10 години
"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици" -абе тоя за съвсем *** ли ни смята? Все едно ли е дали караш тир или си си си купил празни сакове, дето тежат по 5 кила???
26
12
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Никой не заслужава за леко престъпление да лежи в бразилки затвор 9г!? - това е ада на земята.След като някой хора откраднаха милиони и обрекоха родителите ви на гладна смърт не са лежали и ден мисля че се радвам за Олимпийският ни медалист.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".наааааааааааааааааааааагъл ***!
24
3
 
14
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Хайде разбирам да е бил някой двуметров културист който вдига 300 кила по 200 пъти на ден, ама щангистите далеч не са толкова здрави, особено пък Боевски, който си е меко казано дребосък. Щангистите вдигат (действително изтласкват) щангата с техника, за много малък интервал от време и малко на брой повторения, и далеч нямат физическата сила и издържливост да не усетят толкова допълнително тегло...Направил е сделка и е изпял шефа си, и сега се крие за да си спаси живота...
23
2
 
23
 
! Отговори
8 преди 10 години
Виновен или не, преди време занимаваше цяла България с проблема си, а когато сега се реши, се крие като мишка.
22
1
 
8
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
24 - не си прав, правителството им няма да спечели нищо от това да затвори тая шушумига и да я храни години наред, но ще спечелят много ако успеят да хванат голямата риба, която изнася тонове наркотици.
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много сте лоши. Ако е виновен нямаше да го пуснат.
20
0
 
13
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
18 - щанги се вдигат с техника, куфари се носят със сила, ще има да вземаш че няма да ги усети...
19
13
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Да кажем едно голямо --БЛАГОДАРИМ ! на Дилма Русеф - все пак във вените и тече кръв от нашият народ и нашите корени - На Боевски нека това му е за урок - пари по този начин не се правят - а най малкото и -да използваш детето си за такива цели - да му остане 'обица' на ухото завинаги - защото втори шанс няма да има !
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано поне местните *** да са го разработили достатъчно добре, че да може да се изкарва прехраната с друго а не с трафик на дрога.
17
0
 
19
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици."Аха, още малко ще каже, че Боевски е щангист и затова не е усетил 9-те кила товар в куфара.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общоизвестен факт е, че се е занимавал с всякакви забранени субстанции, чието разпространение и трафик са точно толкова криминални, колкото и наркотиците. Не ми беше хрумвало, но видях логични коментари по-долу за вкарването му в страната подсурдинка. Ако приемем идеята, че е мишена на поръчителите си, то изглежда не е трябвало да се знае, че е в България, пък вие му сложихте неонова табела със стрелка "ТУК", което е добре. Иронично - трафиканта Боевски мина като трафик в собствената си държава.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това като вдигаш щанги и 7кг ги нямат за нищо!
14
3
 
17
 
! Отговори
уууууууууууу тцтцтцт преди 10 години
Как баш на него се случва,отива на пазара купува 2 куфара с 9кг. наркотик,и се прави че не знае,ари веее хората сигурно пасат трева,то 1 куфар ако тежи 3кг+наркотиците по 4.50кг.туй са 7,50кг,един празен куфар тежили толкоз беее мама му стараа,то веднага ще прави впечетление че тежат много,те милиони хора направиха на изкукуригали тцтцтц,заради такиви хора като тоз страдат и умират хиляди деца в БГ,изобщо не трябва да пускат тези индивиди на свобода,и + замества дъщеря си да не се личи ари вее
13
0
 
35
 
! Отговори
куфар преди 10 години
!!!!!!!!!!!!! Прибира се с куфар или без куфар?
12
13
 
9
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Как може журналистите да тормозят в 23 ч.семейството на Боевски и на другия ден в 7.30 пак да звънят. Щом е в България,значи всичко е наред.Каква е тази злост,че се е върнал?Като че ли го укоряват,че не е лежал 9 г.Боевски не трябва да дава никакви интервюта,защото журналистите не заслужават капка внимание.
11
0
 
6
 
! Отговори
$ преди 10 години
За много ли?
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е цинично да четем, как г-н Боевски не е усетил тежината на куфарите, колко е невинен, как любящата му съпруга, която нямаше средства, но отиде да живее в Бразилия и т.н.Нали знаете,че има РАВНОВЕСИЕ в природата! Разплаканите майки на децата,зависими от дрогата вярват в НЕГО!!!