За шушумигите и окупаторите. Говори Христо Мутафчиев

Той настоя, че студентските протести са надпартийни
Обновена: 29 окт 2013 11:35 | 29 окт 2013 10:50,
84
За шушумигите и окупаторите. Говори Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев. Снимка: Булфото

"Винаги е имало шушумиги. И през 1990 г. имаше шушумиги, които после много бързо надигнаха глава и се присъединиха към успелия протест".

Така актьорът Христо Мутафчиев коментира пред bTV студентската окупация на Ректората и призивите на контрапротестиращите Софийският университет да бъде отново отворен.

В отговор на критиките за формата на протест, която според противниците на окупацията пречи на учебния процес, актьорът попита риторично: "Някой пита ли защо Народното събрание е окупирано с мантинели и кордон полицаи?"

Шефът на Съюза на българските артисти не скри, че има политически пристрастия, но настоя, че студентската окупация в случая е надпартийна.

Още по темата
Мутафчиев реагира остро на твърдението, че е съобщил за предстоящо затваряне на театрите като част от протеста срещу кабинета, който вече продължава над 4 месеца.

"Поради лошата политика на това правителство, поради лошото отношение на министъра на културата към културата, заради това, че не се изплащат субсидиите към театрите, затова може да затворят", обясни той, посочвайки това като аргумент за протеста на актьорите.

"Актьорите не са получавали заплатите си. Опитват се да ни накарат да млъкнем, продължи Мутафчиев.

По думите му сегашните управляващи са намалили бюджета за култура с 4 млн. лева.

"Има два вида здраве – физическо и духовно. За болници не дават пари, унищожавайки физическото здраве, те сега посягат и на духовното здраве", защити той тезата си.

Христо Мутафчиев разказа, че заедно с колегата си Валентин Танев са изпратили писмо до Народното събрание с молба на 1 ноември да бъдат пуснати в сградата, за да поздравят депутатите по случай Деня на будителите.

"Голям страх ги тресе в Народното събрание. Отказват с аргумента, че не те са будителите, а ние. В отговора пишеше, че Съюзът на артистите е в списъка на организациите, които ще получат поздравителен адрес по случай Деня на будителите", завърши актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Валдес преди 10 години
Тоя *** мУТАФЧИЕФ дано следващият път ИНСУЛТА му свърши работа на 100%, а не както предишния път - само да го увреди ..
64
0
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 10 години
е как да ги пуснат изброените от теб медий като тва са некви с жестоки ментални проблеми.Д а пробват в Курилово,там ще ги пуснат със сигурност.Де.ба и ненормалниците ви болни
63
1
 
0
 
! Отговори
АЧО ЦИГАНИНА преди 10 години
Този псевдоартист и инвалид ли е будната съвест на България?Този ли,дето се беше спиртосал от пиене и припаднал ще ни поучава и направлява.Този гербераст ни казва,че окупацията не била политическа.Този,който го возиха на правителственият самолет,защото не си знае глътката.Пияно ***...Защо не пускат в университета някои медии-ТВ 7,Алфа,в-к АТАКА....Това са платени хорица нещастни от ГЕРБ и Псевдореформаторският блок.Да излизаме на контрапротести и ние,защо спиМ????????????????
62
2
 
2
 
! Отговори
зевзек преди 10 години
Големият мъж Бочко Тиквето потъна вдън земя като страхлив Мишок!Голям мъж, голямо чудо, голям за кражби, далавери и циркаджилъци, а иначедребен мишок срил се под земята, мафиот от ъндърграунда.
61
2
 
3
 
! Отговори
наистина преди 10 години
Къде е бате Разбойко!Боче не те ли е срам да насъскваш студентите едни срещу други, а?Тоя път май настъпи котарака по опашката!Пък и Костинброд го няма вече! А Роско офшорката ще бъде гледан под лупа за ново служебно правителство, така че няма да ти е особено полезен!
60
2
 
3
 
! Отговори
Буров преди 10 години
Този откакто го повозиха на държавния самолет стана първа дружка на Мутрата Борисов. Понеже Борисов кукловода насъска студентите едни срещу други за да принуди правителството да подаде оставка, се скри като един голям Плъх в дупката и остави такива *** тикви като Мутавчиев да лаят и и да се плюнчат по студията! Аман от неговите циркаджилъци!А бе, къде е Боце Мутряшки, къде се скри, бате Разбойко?
59
1
 
3
 
! Отговори
Nuri преди 10 години
Pak tozi kakvo iska kato vinagi e bil toleriran ot darjavata-ega ti i nahalstvoto, nikogoa ne sam go haresval zashtoto e podlizurka
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо напоследък много настървено се опитва да влезе в политика. Отдавна го няма като артист. А иска да папка...
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои беше този
56
2
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До АнонименПоложението му на председател на Съюза на артистите.Кой го е сложил там мога само да гадая
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това РЯДКО Л..НО кой му е дал право да говори!!!!!!!!!!!!!Алкохолик сбъркан!
54
2
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Шушумига или не мен ме е срам за него, А Вас?
53
10
 
16
 
! Отговори
Някой преди 10 години
По-голяма шушумига от мутафчиев няма!
52
11
 
9
 
! Отговори
29210 преди 10 години
гладен беше и гладен си остана! мълча като бит, сега изведнъж след стоичков и ти се яви да се лигавиш. не те е срам...
51
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига го плюхте, и него и ББ, че ще се ядоса и ще видите шамари.Вече са го редили за "Непобедимите 9" ... като статист :)
50
13
 
14
 
! Отговори
истинко преди 10 години
Защо не му връчихте един дрегер на тоя пияндурник?! Вижте го на снимката - та той е пиян-залян !!!
49
9
 
9
 
! Отговори
Плазмодий преди 10 години
като тоя не може да е морален съдник
48
14
 
20
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Абе, тоз алкохолик ли беше най-достойният за председател на Съюза на артистите? Ами той все гледа чашката, кога му остава време за работа? :) Сигурно Бойко му е скрил бутилката и той подкара членовете на съюза на улицата -- да събарят правителството:) Апропо -- като не са вземали с месеци заплати откъде имат пари за протести?
47
13
 
28
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Аз също съм достоен българин, който си плаща данъците, тока и парното, който си чака реда пред лекарския кабинет, а не разчита Бойко борисов да го превози от майната си с правителствен въздушен транспорт, който го плаща целия български народ. Във всеки случай считам, че съм по-достоен българин от Христо Мутафчиев.
46
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До !А ти имаш ли моралното право да съдиш бе? Че кой си ти. А Христо Мутафчиев е един достоен българин.