За шушумигите и окупаторите. Говори Христо Мутафчиев

Той настоя, че студентските протести са надпартийни
Обновена: 29 окт 2013 11:35 | 29 окт 2013 10:50,
84
За шушумигите и окупаторите. Говори Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев. Снимка: Булфото

"Винаги е имало шушумиги. И през 1990 г. имаше шушумиги, които после много бързо надигнаха глава и се присъединиха към успелия протест".

Така актьорът Христо Мутафчиев коментира пред bTV студентската окупация на Ректората и призивите на контрапротестиращите Софийският университет да бъде отново отворен.

В отговор на критиките за формата на протест, която според противниците на окупацията пречи на учебния процес, актьорът попита риторично: "Някой пита ли защо Народното събрание е окупирано с мантинели и кордон полицаи?"

Шефът на Съюза на българските артисти не скри, че има политически пристрастия, но настоя, че студентската окупация в случая е надпартийна.

Още по темата
Мутафчиев реагира остро на твърдението, че е съобщил за предстоящо затваряне на театрите като част от протеста срещу кабинета, който вече продължава над 4 месеца.

"Поради лошата политика на това правителство, поради лошото отношение на министъра на културата към културата, заради това, че не се изплащат субсидиите към театрите, затова може да затворят", обясни той, посочвайки това като аргумент за протеста на актьорите.

"Актьорите не са получавали заплатите си. Опитват се да ни накарат да млъкнем, продължи Мутафчиев.

По думите му сегашните управляващи са намалили бюджета за култура с 4 млн. лева.

"Има два вида здраве – физическо и духовно. За болници не дават пари, унищожавайки физическото здраве, те сега посягат и на духовното здраве", защити той тезата си.

Христо Мутафчиев разказа, че заедно с колегата си Валентин Танев са изпратили писмо до Народното събрание с молба на 1 ноември да бъдат пуснати в сградата, за да поздравят депутатите по случай Деня на будителите.

"Голям страх ги тресе в Народното събрание. Отказват с аргумента, че не те са будителите, а ние. В отговора пишеше, че Съюзът на артистите е в списъка на организациите, които ще получат поздравителен адрес по случай Деня на будителите", завърши актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До blgarin -29Абе м......ьо,какъв българин си като не можеш да пишеш на български?!
44
12
 
26
 
! Отговори
! преди 10 години
Христо Мутафчиев няма право да говори! Него го спаси лично бившия премиер, изпращайки въздушен транспорт да го превози. Колко хора дневно умират без да дочакат линейка?! Така че няма моралното право да си отваря устата, освен ако не признае, че е ползваб привилегии, които сега няма.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Противен - Razbira se - nali Borisov mu prati dargaven samolet . Koi plashta razhodite - nie danakoplatcite . Mutafchiev - prepil s whishkey - i polse insult. A be mom4e - lekuvai se i ostavi dargavnite dela na umni hora . Te ne sa za teb ili priqtelq ti B.B.
42
14
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Доживяхме и това един, на който акъла и таланта му са в хомеопатични концентрации, да поучава обществото ни! Абе некадърник, стегнахме до там ти да си председател на Съюза на артистите! Я погледни кои са били преди теб! Чисто по човешки, съчувствах му, когато го сполетя инсултът и искрено му желаех здраве! Препоръчвам му да не се напъва с неща, които не са за скромните му възможности...
41
3
 
3
 
! Отговори
съгласен преди 10 години
++++++++++++++++
40
5
 
23
 
! Отговори
някой преди 10 години
Искаме права, а нарушаваме правата на другите?!"Конституция на Република България...Чл. 53.(1) Всеки има право на образование....Чл. 57.(1) Основните права на гражданите са неотменими.(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други....Чл. 58.(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите."
39
8
 
26
 
! Отговори
Противен преди 10 години
Все по - противен става световно неизвестния актьор Хр. Мутафчиев. И цялото това *** е да дойде отново достойния за Мутафчиев по интелект ....... Борисов ! Даже гнусно. Някой може ли да си представи Пол Нюман да лобира за интелект като Борисов?
38
15
 
14
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен" Ако имат смелост да отидат и да окупират парламента или министерския съвет..."Парламентът е окупиран, младежо, от 240 хрантутници!И министерският съвет-от хората на Моника и Доган.
37
7
 
27
 
! Отговори
кк преди 10 години
Христо, ако не си разбрал, че сега се води война между два олигархични кръга - този на Пеевски този на Иво Прокопиев, значи нищо не си разбарал. Но от твоите изявления от няколко дни се подразбира, че си разбрал. И сигурно добре си осребрил твоята поява. Само отговори, моля те, с какво Иво Прокопиев, ЦЦ и твоя идол ББ, са повече от Пеевски - по-образовани и по-умни ли са? Аз изпитвам отвращение от всички, затова искам,първо, ние, Народа, да напишем правилата и после избори. И ББ, ДП, СС - вън!!
36
17
 
29
 
! Отговори
verato преди 10 години
Артиста Христо Мутафчиев е пълан бездарник.
35
18
 
33
 
! Отговори
жфх преди 10 години
ТОЗ АЛКОХОЛИК ОТ КОГА РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА БЕ ,БЕШЕ НА БАЛА МИ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ КАТО ЗАВЪРШВАХ ПИЯНИЦАТА ИГРАЕШЕ ЕДНИ УМРЕЛИ СЦЕНКИ ,АЛКОХОЛИКА ДОЛЕН.И ТОЙ ОТ ПОЛИТИКА ВЗЕ ДА РАЗБИРА.А ВСИЧКИ СТУДЕНТИ ПРЕПИСВАЧИ С ДИПЛОМИ ПОЛУЧЕНИ С ПРЕПИСВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТРУШАТ ОТ БОЙ.ЗА ДЕТО ГАДНИТЕ ИМ МРЪСНИ РОДИТЕЛИ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА БЕДНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА УЧАТ *** *** ДОЛНА.
34
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАБРАВИХ ДА ДОБАВЯ ЧЕ ТОВА АЛКОХОЛНО ПЕТНО, МУ УСИГУРИХА ПРАВИТЕЛСТВЕН САМОЛЕТ, ДОКАТО СЕ ЗАТВАРЯХА БОЛНИЦИ И ПАЦИЕНТИ УМИРАХА В ЛИНЕЙКИТЕ ИЛИ ЧАКАЙКИ ГИ ЗАЩОТО НАЙ-БЛИЗКИТЕ БОЛНИЦИ КОЙТО ДЯНКОВ НЕ ЗАТВОРИ БЯХА НА ПОВЕЧЕ ОТ 60 КМ
33
6
 
19
 
! Отговори
Маги преди 10 години
до blgarinПиши на български бе "патриот".Няма значение на кой е сайта,има значение какво пишеш и как!Не може толкова неграмотни хора да има!За това всички ни яхат .За Хр.М всички знаем ,че е продажен и долният пост по скоро важи за него.
32
7
 
34
 
! Отговори
Лук преди 10 години
Самият Мутафчиев е абсолютна шушумига! Някак между другото се намества тук или там, използва намалението, където има файда и се прави на по-значим от един обикновен алкохолик!А истината е, че правителството на Орешарски трябва да си замине на всяка цена, час по-скоро и с всякакви средства!Обаче шушумиги като Мутафчиев само опошляват нещата!
31
6
 
36
 
! Отговори
джони уокър преди 10 години
Христо Гербаджиев Мутафчиев е наистина надпартиен . За едно питие е готов да си смени партията. Не можа да пробие като артист, понеже е бездарник, и сега се напъва като шеф на съюза на артистите да си запише някакъв актив, нещо като мъченик на гербаджийските протестъри да стане, белким ако се върне любимецът му Тиквата да се уреди с нови рекламни договори. този борец за демокрация рекламира банки и застрахователни дружества на известни мутри, но това явно не го смущава - парите не миришат
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приятели,в момента тече кампания,целяща да накара всички нас да изберем 2 отбора-или да сме в отбора на "окупиращите",или в отбора на "контраокупантите".А всъщност истината е много проста - огромното мълчаливо мнозинство не подкрепя нито едните кресльовци,нито другите!Просто трябва политическа легитимност на това огромно мнозинство.
29
1
 
21
 
! Отговори
шушумига преди 10 години
По същата логика, ректорът на СУ трябва да говори за студенти и окупатори. Да затвори СУ, да прати охрана, полиция или каквото там му е под ръка и да изнесат окупаторите от повереният му за управление университет.
28
8
 
4
 
! Отговори
starshel преди 10 години
SHUSHUMIGI SA TEZI V NC I V MINISTERSKIAT SAVET KADETO SE STRAHUVAT OT NARODNATA LUBOV I GI PAZIAT HILIADI POLIZA I JANDARMERIA. TE SA SHUSHUMIGITE NA DARJAVATA.SPRETE GNUSNITE SI PISANIA SRESHTU DEZATA NA BALGARIA. GNUSNITE VI MANIPULAZII NIAMA DA MINAT TOZI PAT. PALNA OKUPAZIA NA VSITCHKI UNIVERSITETI. VAN OT BALGARIA JALKI KOMUNISTITCHESKI SHUSHUMIGI. KRAV SHTE SE LEE AKO POSEGNETE NA DEZATA NI TOZI PAT.BRAVO BALGARSKI PROTESTIRASHTI STUDENTI. NASTANALO E VREME RAZDELNO.
27
8
 
21
 
! Отговори
Чичо Пич преди 10 години
А т.н. "студенти" дето се въргалят в университето, няма ли полиция да ги понашляпа? По два шамара и една палка по дирника и шъ забравят за "протест"!
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мУТАФКАТА МАЙ ЗАРАДИ РЕДОВНИТЕ АЛКОХОЛНИ ДЕЛИРИУМИ ЗАБРАВЯ ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО РАБОТИ С БЮДЖЕТ ПРИЕТ ОТ ДРЯНКОВ ДРУГАРЧЕТО НА ПРИЯТЕЛЧЕТО МУ БОКО. МУТАФКА Я ПРИЯТЕЛЮ КАЖИ КОЛКО СТРУВА НА ДАНАКОПЛАТЕЦА ЛИЧНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕБЕ ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНИА ИНСУЛТ.

Спонсорирани публикации