Призив от СУ: Студентите да намерят друга форма на протест

Удължават семестъра с толкова дни, колкото трае окупацията
Обновена: 28 окт 2013 17:28 | 28 окт 2013 17:26, Камелия Цветанова
54
Призив от СУ: Студентите да намерят друга форма на протест
Снимка: БТА

Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес. Затова призова ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Още по темата
Той се надява студентите да преосмислят решението си за окупация и Алма матер да отвори врати. Дали това ще се случи обаче все още не е ясно.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Ректорът на Алма матер отрече да има вълна от окупация в университетите в страната.

Той опроверга информацията за подкрепа на Пловдивския университет на протеста на студентите в Ректората в София. По думите му ставало въпрос за един микробус със 7 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Академичните съвети на ВУЗ-овете не трябва да излизат с призиви, а трябва да звънят на тел.112 и да разчистят тази шепа протестиращи! Нима правата на останалите студенти не са нарушени? Този, който иска да учи къде да отиде? Университетите не са място за политика! Срамно и нагло е да се опитваш да вземаш политическата власт,използвайки като изтривалки студентското съсловие в БГ!!!
41
1
 
1
 
! Отговори
мори преди 10 години
Това е стар трик на управляващите.Призовават за мирни протести и те се правят че не чуват.Ако протестите не са мирни това означава падане на правителството.Досега като бяха мирни нещо да се е променило?Няма и да се промени.Така че ОСТАВКА.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, къде може да се протестира?! По улиците не може, щото пречат на движението, в университета не може, щото пречат на учебния процес, да се качат на връх Мусала ли? Друга форма на протест какво означава, да пишат имейли ли? Нали протеста за това е протест, защото трябва да се привлече масово внимание. Контрапротестиращи, не означава ли че се пречи на законни граждански права???
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми преподаватели, под друга форма на протест да не би да имате предвид да прекарат поредната нощ в чалготеките на Студентски град?
38
4
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Време е да изметем мафията в червено и клонингите около нея.Вече почти четвърт век ни лъжат,маниполират,обещават и КРАДАТ.Няма държава,държавност и държавници,а само продажници.Моето поколение са наивни,доверчиви,страхливи ,отчаени шльоковици.Държавата ни няма устои и е неустойчива като наколно жилище.Бъдещето е в младите,интелигентните.ДА ГИ ПОДКРЕПИМ.
37
7
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Ето това вече е добра новина. Преподавател съм в един от университетите в България и честно казано нивото на масовия студент днес е потресаващо. Ценностите, моралът и уважението определено не са от силните им страни. Бойко Борисов е идол и пример на подражание за голяма част от тях, така че какво да говорим повече...
36
4
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До moliТочно ти си един комунист - болшевик - превратаджия!
35
4
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До Одисей 120 9 Одисей 1 преди 2 часаТозно така трябва само гражданско неподчинение и окупация на възлови места могат да съборят тези *** от властта. ---------------------------------------------------------------------------------------------------ТИ СИ ТИПИЧЕН БОЛШЕВИК!
34
5
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората. -------------------------------------------------------------------Мъдро решение - сега самите студенти ще накарат забарикадиралите се болшевици да освободят блокираната от тях сграда! Иначе, ако бяха решили друго, окупаторите - узурпатори щяха да се изкарат жертви и мъченици.
33
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството - оставка, депутатите - вън, конституционният съд им е крив, академичният съвет им се подигравал, не остана държава млади хора. Вие рушите държавата. Опомнете се. Вие ли сте най-умните, та правите такива демонстрации? Каква е алтернативата? От младостта ли е, плащат ли ви, пияни ли сте? Уж сте там да учите, а се проявявате по детски.
32
9
 
14
 
! Отговори
майнатайм преди 10 години
публикувайте им средната оценка и не взетите им изпити.ще бъде много интересно за изводи.
31
8
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
Пълна лустрация и свободна България! Ние сме в Европа, а не в Азия, за съжаление на някои мухлясали мозъци и комунистически ректори на университети!..
30
7
 
9
 
! Отговори
хамалина преди 10 години
До IcoИ какво от това ,че баща му бил незнам-какво си?Да е убил някого?Децата носят ли вина заради родителите си? Седесари ,много обичате да омърсявате хората,особено когато се криете анонимно в нета! Сигурно и за вашите дядовци и бащи ще се намери "нещо интересно"!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не си обичате децата,какво всъщност обичате?Може би предпочитате да мразите?
28
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да окупираме България!
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политика произлиза от древногръцката дума полис -град.Политика се наблюдава във взаимоотношенията между всички човешки групи-включително корпоративни и академични.ЧОВЕШКИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ СЕ УРЕЖДАТ С ДИАЛОГ ,А НЕ С ДИСТАНЦИРАНЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ ,КАКВИТО ЯВНО ИМА В НАШЕТО ОБЩЕСТВО.ПРАВИ СА ДЕЦАТА ,НО ЯВНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТНОВО СПИ!
26
7
 
15
 
! Отговори
Miro преди 10 години
"Академическият съвет се обявява против опитите на външни сили независимо дали са в подкрепа или против Правителството да използват действията на студентите за политически цели." Ами те *** не са и отричали, че организираха целия този цирк. Поне вече всичко е ясно.
25
15
 
28
 
! Отговори
АГИТПРОП преди 10 години
Щом народа не протестира масово, значи правителството е ОК. По времето на Виденов нещата бяха съвсем други. Тогава 95% от народа беше по улиците и на барикадите и това придължаваше денонощно. А сега 300 ***, които имат комплекси за избиване, изнасят някакви театрални постановки от 18:00 до 20:00 по улиците и се мислят на много COOL.
24
9
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Малко справка за Бойко Борисов: бивш член на БКП, бивша мутра и полицай с пожарникавско образование, Докато беше на власт никой не окупира СУ. Вместо това се тиражираше "Да живее бат' Бойко". С какво той е по-добър например от Делян Пеевски?
23
13
 
11
 
! Отговори
Ico преди 10 години
малко справка за бащата на проф. Иван Илчев - Илчо Димитров: Член на БКП. Работи като завеждаш отдел Идеология и агитация към ЦК на БКП. Член на ЦК на БКП (5 април 1986-2 февруари 1990). Народен представител в 9- о Народно събрание. Министър на просветата, науката и културата в правителството на Георги Атанасов (1986-1987). Министър на образованието, науката и технологиите в правителството на Жан Виденов (1995-1997).

Спонсорирани публикации