#ДАНСwithme 140 със студентите: "Оставка"

Контрапротестът се обяви против студентските вълнения
Обновена: 31 окт 2013 23:06 | 31 окт 2013 18:47, Елка Василева
234
#ДАНСwithme 140 със студентите: "Оставка"
Снимка: БТА

Протестиращи срещу кабинет „Орешарски“ се събраха за пореден ден пред Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  Кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар  Освободител" беше блокирано.

Традиционно недоволните скандираха "Оставка", развяваха българския флаг и биеха барабани.

Продължава  студентската окупация в Ректората на СУ. Протестиращите студенти решиха тази вечер да променят маршрута си, преди да стигнат до Народното събрание. Първо те отидоха да поднесат цветя пред паметника на Васил Левски в столицата, запазиха минута мълчание в памет на Апостола и изпяха българския химн. Организаторите на инициативата в рамките на протеста обявиха, че тя е заради "оскверняването" на паметника.

По-рано група младежи издигнаха плакати пред входа на СУ "Св. Климент Охридски" с надписи "Оставка", "Вдигайте си чуковете". Участници казаха, че събралите се днес имат за цел "да свалят едно корумпирано управление, но всички трябва да си дадат сметка, че това не е лесно". Те заявиха, че е възможно да се наложи "такъв курс на действие, за какъвто никой не подозира".

Със скандирания „Дай оставката”, „Окупация” и „Мафия”, протестиращите достигнаха до сградата на Народното събрание, като преди това се спряха за кратко на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, като движението беше блокирано.

Шествието се спря пред сградата на парламента, присъстващите скандираха „Оставка” и изпяха две възрожденски песни. Протестиращите свиреха на свирки, биеха барабани, развяваха български знамена и подскачаха. Около сградата на Народното събрание имаше засилено полицейско присъствие. Към протеста на студентите се присъединиха и други недоволни граждани.

По-късно  протестиращите отидоха до Орлов мост, където за кратко блокираха движението.
 
Пореден контрапротест се проведе по-рано днес под прозорците на президентството. Недоволните от политиката на Росен Плевнелиев и днес се събраха точно в 12 ч. пред „Дондуков" 2 в София. Искането им остава непроменено - оставка на Росен Плевнелиев. Освен към държавния глава недоволните насочиха протеста си срещу кмета на София Йорданка Фандъкова и студентските вълнения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
Браво млади хора.На комунистите навсякъде ще им пречите,независимо къде ще протестирате-Университет, народно събрание, булевард, спирка или в градската тоалетна.Дано да успеете да изхвърлите всички 240 комунистически диванета от парламента.
154
0
 
4
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Подир половина час цялата орда, победоносна, свирепа, демонически весела, излазяше из дола с Огняновата глава, набучена на прът. Докторовият череп, раздробен на късове от ножовете (най-първия удар - от куршум - сам докторът си беше нанесъл), не можеше да послужи за трофей. Също Радината глава беше оставена - по политическа причина вече: Тосун бей беше по-хитър от Тъмрашлията.Отзади носеха, натоварени на едни кола, убитите и ранените.С дивашки викове сганта дойде в града. Той беше по-пуст и по-мълчалив от едно парясано гробище. На мегданя побиха трофея.Само един човек се мяркаше там
153
0
 
3
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До мюслюманинПо повод: "ХАЙДЕ ДА СЕ ПОПИТАМЕ ЗАЩО ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО Е НЯМАЛО ПРОТЕСТИ???"Ами, как да отговоря на глупавия ти въпрос? Априлското въстание, например, не е било точно протест. Нещо доста по-сериозно е било ...
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бат салиЧакай, чакай. И за маргините трябва да намерим някоя държавна служба. :)
151
6
 
5
 
! Отговори
БОРИМЕЧКАТА преди 10 години
До АзЗА КАКВО Е ВРЕМЕ? ДА ГУШНЕ ТИКВОГЛАВИЯ ВЛАСТТА ЛИ?
150
5
 
6
 
! Отговори
БОРИМЕЧКАТА преди 10 години
КАКВИ СТУДУНТЕ, КАКВИ ПЕТ ПАРИ???ТИЯ ЛИ ПРЕКЪСНАЛИ ДВОЙКАДЖИИ СА СТУДЕНТИ???МЕКЕРЕТА НА ТИКВОГЛАВИЯ.....
149
9
 
10
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Лекари, Полиция, Земеделци, Студенти, Превозвачи, Артисти, Интелектуалци, Всички, които сме против продължаващия от моите студентски години "преход". Всички, на които ни взеха младостта и мечтите... СЕГА Е МОМЕНТЪТ - О С Т А В К А!!!!!!!!
148
8
 
8
 
! Отговори
Bezmer преди 10 години
Ей студенчета като не ви се учи поне правете деца, че то само крадливи *** се навъдеха напоследък.
147
0
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
И да искаме да се учим от Румъния неможем!Първо днес излязоха факти че *** в Румъния са много повече отколкото са данните на власта!Второ е че най-голямата гордост на Румъния е че *** са интегрирани в румънската нация!Нашите *** благодарение на ДПС са напът да се интегрират в турската нация!Нищо общо!
146
6
 
6
 
! Отговори
Чаушеско в Румъния преди 10 години
Тази Държава ако наистина беше истинската България , Тодор Живков щеше да бъде в Затвора или застрелян като мръсно куче като Чаушеско в Румъния , България има много да уче от Румъния
145
7
 
18
 
! Отговори
бат сали преди 10 години
1600EUR bill pleaseгледайте alfa + tv7 = телевизиите на истината и пеевски.дпс и атака = победааааистински патриотиииицар киро-премиер, лютви-патриарх, пеевски-президент, волен-парламент.давайте ние сме оТзад, победааа
144
2
 
6
 
! Отговори
до 200 преди 10 години
И как точно ще "премахнеш" олигарсите? Би ли обяснил на невежите тук?
143
1
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 10 години
До demosВ момента няма помен от комунизма- има див капитализъм. И комунизма и пазарната икономика са никога не осъществени икономически системи гарантиращи някаква справедливост. Как някогашните комунисти се превърнаха в най-върлите антикомунисти. И при комунизма и при капитализма управляван шайка негодници.
142
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да закрият университета - дворец на олигарсите затова и там протестират "моралните"щото не им стиска да застанат пред дворците на олигарсите
141
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да сте чули да са се възвутили моралните от пловдивския кметмутра кат бат си боко - не сте и няма да чуете щото знаят кой им плащаама пловдивчани са си п-тки - евала на варненци за много по-малко го изритаха кирливеца
140
7
 
9
 
! Отговори
demos преди 10 години
Ако не паднат комунистите,ако не премахнем олигарсите,ако няма декомунизация,АГОНИЯТА на икономиката и българския народ ще продължава.Вече почти четвърт век комунистите ни доограбват.С фашизма приключихме.Да приключим веднъж за винаги и с комунизма-червената чума на човечеството.Да подкрепим студентите.
139
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студентите т.нар. окупатори преди време са протестирали и срещу герб, а смешните контраокупатори всички са хора на бсп. Вероятно сегашното правителство изпълнява чужди интереси и докато не се направи далаверата няма да се махнат, защото не е нормално това, което се случва в момента.
138
2
 
10
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
Като става дума по-долу за пияндета и философи ще Ви цитирам Уинстън Чърчил който е и от двете,а той е казал:"Успехът е преминаване с ентусиазъм от един провал към друг провал"
137
9
 
8
 
! Отговори
до 191 преди 10 години
Миков, махни маската бе, Миков! Пак си се наквасил за закуска, ***!
136
10
 
8
 
! Отговори
Варна преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Пич днес нощна ли си на Позитано 20? Колко ти е заплатата? давам ти 1500 лв да работиш за мен