Бисеров не бил напуснал страната

Преглед на печата на 9 ноември
Обновена: 9 ное 2013 08:07 | 9 ное 2013 08:07, Красимир Ангелов
19
Бисеров не бил напуснал страната
Снимка: Булфото

"МВР не издирва депутата", пише на своите страници "Труд". От началото на седмицата се говори, че Бисеров е напуснал страната, но според запознати това не отговаря на истината. Проверка на изданието по граничните пунктове също показа, че политикът не е регистриран като напуснал страната.

"Роднина на Бисеров е в списъка на българи със сметки в Швейцария още от 2010 г." ДАНС проверява има ли къртица, издала на бившия зам.-председател проверката срещу него, пише в днешния си брой „24 часа“. 

Версия, че името Христо Бисеров е било в списъка на българи със сметки в швейцарски трезори, се появи днес. За този списък се заговори през март 2010 г., когато Германия купи диск с имена на притежатели на влогове в Швейцария. Тогавашният шеф на данъчните Красимир Стефанов лично летя до Германия за копие от него. След завръщането си той отказа информация, но потвърди, че има български имена.

"Няма Бисеров в списъка, но има негов роднина", заявиха пред "24 часа" запознати. Разследван се оказа доведеният син на депутата - Ивайло Главинков. По случая Живко Георгиев, социолог, препоръча: "ДАНС да не спира до Бисеров!" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията припомни: "И сега, както при Вальо Топлото, всичко започва със справка от чужди служби."

Христо Бисеров не е декларирал нито веднъж конфликт на интереси въпреки поправки в Закона за енергетиката и за възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), на които е вносител през последните месеци, показа справка на "Сега" в стенограмите на парламента. По закон той е длъжен да го прави, тъй като доведеният му син, разследван заедно с него за данъчни престъпления и пране на пари, е едър инвеститор в множество дружества за зелена енергия. До началото на тази година съдружник в повечето от тях е бил и другият син на политика - Дамян Бисеров.

Юристът Мирослав Николов, който е на 39-години, вече е един от най-важните хора в държавата. Избраният късно вечерта в четвъртък нов шеф на фонд "Земеделие" ще управлява около 3 млрд. лв. годишно от ЕС за субсидии на фермерите и проекти за селските райони. Николов е назначен по предложение на БСП, каза пред "24 часа" земеделският министър Димитър Греков. И обясни, че причините за подадената вкупом оставка на старото ръководство на фонда са "лични".

"Банкоматите и постерминалите блокираха в цялата страна", отразява случилото се вчера "Стандарт". Държавата се върна към кеша за два часа. Причина за драмата се оказа срив в системата  заради повреден сървър, уточниха от БОРИКА.

Всички асансьори, произведени преди 2002 г., трябва да бъдат оборудвани с кантар и джиесем за постоянна връзка с техник. Това предвижда наредба на икономическото министерство за повишаване на безопасността в кабините. До 2016 г. екстрите трябва да бъдат въведени във всички сгради в страната. Те ще струват по около 2200 лв. на вход, което прави по 80 лв. на  домакинство, разяснява "Телеграф".

"Шефът на "Булгаргаз" научи от регистър, че го сменят с данъчен", съобщава "24 часа". Димитър Гогов е освободен изненадващо на 31 октомври с решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ), в чиято структура е държавната газова компания. Смяната е записана точно в деня, в който у нас бе ръководителят на "Газпром" и се даде старт на "Южен поток" за България. От БЕХ мотивират рокадата с цялостна промяна на политиката на дружеството в холдинга.

Краят на лятото се е отразил далеч по-зле на пазара на труда тази година в сравнение с миналата, показват данните на НСИ за наетите и работната заплата. Към края на септември работещите по трудови и служебни договори намаляват до 2.26 млн. души, което е с 40 800 души по-малко, отколкото през юни, докато преди година без работа след края на летния сезон са останали 22 400 работещи, прави сравнение "Сега". Най-малко 280 000 българи работят в секторите с най-ниски възнаграждения.

В хотелиерството и ресторантьорството заплащането е най-зле - 539 лв. средно. В административни и спомагателни дейности е 556 лв. Шампиони в доходите по традиция са секторите за създаване и разпространение на информация и творчески продукти, където средната заплата достига 1860 лв. Следват ги доходите на работещите в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газ, където е отчетено намаление до 1505 лв., финансистите и застрахователите, при които възнагражденията са стигнали 1456 лв. средно.

Емил Кошлуков, водещ и продуцент, споделя своята позиция за студентската окупация и съветва: "Студентите да искат мажоритарни избори, не оставка! Тя е следствие. Протестиращите сами ще се ориентират, млад човек не можеш да го лъжеш дълго време. Кунева е министър на правителството "Станишев" и сега не може да е против кабинета на Станишев. Разделението в обществото го помним от миналото. То се връща и е инициирано пак от същите кръгове и похвати на ДС."
 
 "До 15 декември правосъдното министерство ще предаде архивите на ДС", твърди "Дума". Министерството на правосъдието ще предаде архивите на ДС на Комисията по досиетата в срок, обяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на парламентарния контрол вчера. Тя обясни, че причината за забавянето и трудностите са свързани с преминаването на отдел "Затвори" от МВР към правосъдното министрество през 1990 г., когато всички архивни материали, свързани с бившите тайни служби, са останали на съхранение в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
e napravete taka 4e daneste nai skapanata darjava v eu 6to spite ko 4ekate o6te 24 god li da minat
18
1
 
12
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
По закон спецслужбите са в пълното си право да обискират сараите на почетния председател, тъй като според твърденията на Лютви Местан, Бисеров за последен път е видян жив именно там!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ние сме верно най- скапаната държава в целия ЕС па и извън него. вече една седмица го дъвчем тва и кво единственото нещо което се знае че парите ги няма. Супер!!! Гордей се българино!!!
16
1
 
30
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Ако това беше нормална държава, сега трябваше да има масови уволнения и оставки в ДАНС. Що за агенция е това бе, за кого работи тя, за "сарайцевците" ли?
15
1
 
29
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
НАЛИ НИЕ ИМ ДАВАМЕ ЗАПЛАТИ !? НАЛИ ТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ВСИЧКИ ДА СМЕ ДОБРЕ !? НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ВСЕКИ ВЪВ ВЛАСТА, А ДОРИ И КАТО Е НА ВЛАСТ, СЛЕД КАТО Я НАПУСНЕ .... НЕ ДАВА ОБЯСНЕНИЕ. РАБОТОДАТЕЛЯ ДАВА ЗАПЛАТАТА И ИСКА ОБЯСНЕНИЯ. НИЕ ДАВАМЕ ВАШАТА ДАВАЙТЕ ОБЯСНЕНИЯ. СПРЕТЕ ДА МЪНКАТЕ И ДА НЕ ДАВАТЕ ОБЯСНЕНИЯ. ДАВАМЕ ПАРИ ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЯ. НЕ ВИЗИРАМ ТОЗИ СЛУЧАЙ, А ОТ ВСИЧКИ СЕ ИЗСИКВА ТОВА !
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
cialata paplach ot depytati bivshi i nastoiashti smart ,zashto spite be da gi izbiem do krak tia bacili tvoveshti obshtestvoto. 25 god.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДО ЕДИН ПЕРАТ ПАРИ БЪДЕТЕ СИГУРНИ И ВИЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ТЕ СА ТАМ ПОЛЗА РОДУУ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Христо Бисеров и Йордан Цонев не ви ли приличат на Волен Сидеров? Все предатели на родината си, приели исляма и етническата партия ДПС. Това са български турци!
11
2
 
34
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Ей кукловоди стига ни занимавайте с вашите глупости вече 20 години занимавате ме с Вальо Топлото с Беляне с Мишо Бирата с Плевнелиев с Пеевски сега един месец ще ме занимавате с Бисеров и то годинките минават почнете да ни занимавате с доходи с икономика абе вие докога ще ни правите на будали мама ви
10
2
 
28
 
! Отговори
Pennywise the Clown преди 10 години
Ако възможно най-бързо не успее да напусне страната , много скоро може да се "самоубие" в някой кабинет на Доган . Тоя знае твърде много и отдавна е загребал в кацата с меда , все пак при Костов успя да продаде "Петрол АД" на Юкос за без пари , така че нищо чудно скоро да се рее тук долу . Тук долу всички се реем , аааа-ха-ха-ха
9
1
 
28
 
! Отговори
Прокуратура преди 10 години
Делян Пеевски беше нужен за да замаже престъпленията на: Петър Ангелов от ДПС за източване на 10 млн. лева от ДДС,следствен,но станал депутат от София с гласовете на хора от Турция. Подобно положение е с другия българин от ДПС - Щерьо Щерев също замесен в изнасянето и пране на пари. Сега Бисеров -пране на пари. Хайде направете си сами логиката: Четирима от ДПС депутати все едно са от едно семейство замесени в далавери и престъпления поне за 100 млн. лева. Станали депутати в ползу роду :-) Бюджет
8
1
 
23
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Къде е , ако не е извън страната , никой ли журналист няма да попита политик от управляваща партия защо крие данъци и пере пари , като е тука го намерете и го питайте , ама не е тука :)
7
1
 
25
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Стиге сти писали глупости, има ли един осъден милионер / за политици не говорим / в България ? Къде останаха всичките знакови процеси за хора от подземния свят с чието разследване прокурори и съдии направиха сумати години стаж, изхарчиха милиони за експертизи, заплати, и накрая държавата бе осъдена да им плати обезщетиния. Нека всеки от съдебната власт носи лична наказателна и финансова отговорност за делата си, и да видим как дела разследвани с години ще биват прекратявани поради липса на прест
6
26
 
8
 
! Отговори
Рамбо преди 10 години
Цветанов, Цветанов е престъпник и Бойко, не се занимавайте с ДПС и БСП
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ Е УЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕХОДА И ДОКАТО НЕ СЕ ИЗОЛИРА ДПС ОТ ВЛАСТА ПОНЕ 4-5 МАНДАТА И ДА ПОЧНЕ ДА СЕ САМОРАЗТУРВА ТАЗИ АНТИКОНСТИТУЦИОННА И ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРЕХОДА НЯМА НЯМА И НЯМА ДА СВЪРШИ ДРАГИ БЪЛГАРИ И КОГАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП ВИЕ ДИРЕКТНО ГЛАСУВАТЕ ЗА ДПС
4
3
 
38
 
! Отговори
ISKAM преди 10 години
Салахедин Бин Аладин и Христо Бисеров v edna kilia noshtem a prez denia na rabota pod zemiata v mina !
3
2
 
39
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
ЧАКА ЗА СТАТУТ НА БЕЖАНЕЦ!!!???? УПРАВЛЯВАЩИ СМЕШНИЦИ.
2
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бил напуснал страната? А КЪДЕ Е КАТО ГО НЯМА ТУКА? Не фигурирал в списъците, а Бин Аладин фигурираше ли? Йовчев, вие сте срам за МВР, подайте оставка!
1
2
 
56
 
! Отговори
аС преди 10 години
Не ! на поредното, измислено решение за изнудване , стригане , одиране на кожи от овчедушното стадо ! То не бяха лични карти , авто номера , винетки , застраховки , санирания и тем подобни , а сега и асансьорен рекет ! До сега , как са вървели асансьорите в РБ ?! Всеки от тях е изчисляван с необходимите коефициенти на сигурност и блокировки. Опит за скубане на пари ! И някой, от нашите, пак да намаже !