Окупацията остава – администрацията се връща в СУ

"Ранобудните студенти": Имаме вяра и сила в протеста!
Обновена: 13 ное 2013 08:19 | 13 ное 2013 07:09,
105
Окупацията остава – администрацията се връща в СУ
Катинарът днес ще бъде отключен, за да влезе администрацията. Снимка: БТА

Администрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до Ректората, съобщиха във Facebook "Ранобудните студенти".

Още по темата

"След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила в протеста. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната", пишат те.

Достъп до сградата на Ректората ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите: декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това пък се посочва в съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет.

В крайна сметка тоталната окупация, при която всички врати и входове на СУ бяха овързани от студенти с вериги и катирани, продължи само два дни.

Пред "Фокус" Николай Дюлгеров, един от "ранобудните" коментира, че е доволен от студентската активност по протестите през последните дни, но заяви, че лично за него, нещата са в по-широк план.

"Оставката е на дневен ред и е най-важното, но много важни също са моралът и отговорността. Не би трябвало да спрем след като постигнем оставката, а да настояваме за морал и отговорност в политиката", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
6
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ ДНЕС БГ преди 10 години
"La Stampa" продължава: "Четвърт век след падането на комунизма, учители, студенти и обикновени хора отново излязоха на улиците за да търсят изгубената демокрация след прехода, който сякаш няма край.
10
18
 
9
 
! Отговори
джери бой конт. преди 10 години
...Кога България е била в такава икономическа,социална,политическа и най-вече морална кризи,кога?!Кога и къде в света е имало 150 дни ежедневни протести с/у една престъпна власт и тя да се прави на умряла лисица..?!Кога в България е имало толкова много ***,които за пореден път гласуваха за терористичната партия БСП и тя отново ни е..ба...ва мамата,кога?!Кога!Хора събудете се най-накрая......
9
12
 
10
 
! Отговори
джери бой преди 10 години
Кога България е била управлявана от фашисти,турци и ДС другари заедно?! Кога уж националистическа партия като АТАКА е подържала етническа партия като ДПС?! Кога уж социалистическа партия като БСП се държи на власт само от прокажения пръст на един национален предател,фашиста сидеров,кога?! Кога зам.шеф на Парламента е обвинен за корупция и пране на пари и същия се изнизва като пръдня из *** и уж главния прокурор си чеши ташаците и брои бюлетини 6 месеца,кога?! Кога България е била в такава и
8
10
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА ЩЕ бъде СВАЛЕНА ОТ СУВЕРЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД,другари болшевики дните ви са преброени вие повече няма да се докоснете до властта.А тая кукла Орешко0 ще я преследваме до дупка,няма да може да си покаже злобния череп никъде!!!Навсякъде ще бъде поругаван и обиждан и замерян с подръчни материали!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До Анонимен3 Не марсианци а нов Пиночет трябва да дойде, щото крадците у нас станаха толкова много, че трябва да бъдат заравяни в дълбоки дупки далеч от цивилизацията!
6
3
 
11
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До ОРЕШАРСКИ ПАДНА - не думай , ами сега против кого ще протестират ???? Ужас нови безработни
5
3
 
18
 
! Отговори
БГ преди 10 години
От трън на глог!Да хващат учебниците и да учат,или да хващат гората.
4
6
 
15
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
При 250 000 хиляди студенти и да не достигат 500 лекари и 2000 мед.сестри - ЧЕСТНО КАЗАНО И СТУДЕНТИТЕ * И *** - ВСИЧКИТЕ ЛИ ИСКАТ ДА СТАВАТ МЕРИДЖЕИ ???????? СМОТАНИ НАРКОМАНИ - ХАЙДЕ НЯКОИ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО МЪРЛЯЧИТЕ НЕ УЧАТ МЕДИЦИНА ????? НАЛИ СА МНОГО УМНИ - ПРОСТАЦИ НЕ СТАВАТ И ДА МИЯТ ЧИНИИ НА ЗАПАД
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с това ГЕРБ ,ако ще марсианците да дойдат,това правителство трябва да падне.А после кой ще дойде зависи само от народа,ако не гласува или гласува за същите или предишните мутри жалко за битите момичета и момчета,или по-скоро жалко за нас,защото те ще намерят чясто по широкия свят,имат воля и сили да се борят,докато ние тука бързо и болезнено ще си заминем .
2
7
 
23
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Окупацията остава. Новото е, че вече студентската книжка няма да е достатъчна, за да бъде допуснат човек в университета.Щом студентската книжка не е достатъчна за студентите окупатори, тогава какво ?Може би членска книжка на ГЕРБ ? :)
1
5
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
този с домата поне да се бе поизмил и сресал перушините си. ***.