Окупацията остава – администрацията се връща в СУ

"Ранобудните студенти": Имаме вяра и сила в протеста!
Обновена: 13 ное 2013 08:19 | 13 ное 2013 07:09,
105
Окупацията остава – администрацията се връща в СУ
Катинарът днес ще бъде отключен, за да влезе администрацията. Снимка: БТА

Администрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до Ректората, съобщиха във Facebook "Ранобудните студенти".

Още по темата

"След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила в протеста. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната", пишат те.

Достъп до сградата на Ректората ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите: декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това пък се посочва в съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет.

В крайна сметка тоталната окупация, при която всички врати и входове на СУ бяха овързани от студенти с вериги и катирани, продължи само два дни.

Пред "Фокус" Николай Дюлгеров, един от "ранобудните" коментира, че е доволен от студентската активност по протестите през последните дни, но заяви, че лично за него, нещата са в по-широк план.

"Оставката е на дневен ред и е най-важното, но много важни също са моралът и отговорността. Не би трябвало да спрем след като постигнем оставката, а да настояваме за морал и отговорност в политиката", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как са решили да се наречат Ранобудни- не знам.Сутрин към 8, като минавам не виждам нито един ранобуден да протестира. Виждам само работещи отиващи на работа за мизерната си заплатапозволяваща им едвам да оцелеят а не да водят достоен живот
30
1
 
11
 
! Отговори
кратка справка преди 10 години
Седесаря Орешарски наричан от мнозина комунист!Награда Личност на годината за 2007 г., връчена от Дона Стайгър, съветник към Конгреса и Сената на САЩ .Номинация сред 10-те топ-реформатори глобален мащаб, Световна банка, 2008Финансов министър на развиващите се икономики на Европа, английско списание Emerging Markets, 2007 Не ставайте заложници на политическата класа разиграваща цирк пред народа вече 24 години. Борисов, Станишев, Костов, Кунева и всички управлявали България през тъй нареченият преход служат на едни и същи господари - Световната Банка.
29
3
 
10
 
! Отговори
до Ранобудните студе преди 10 години
Интилигентни сте. Не ставайте заложници на политическата класа разиграваща цирк пред народа вече 24 години.Борисов, Станишев, Костов, Кунева и всички управлявали България през тъй нареченият преход служат на едни и същи господари - Световната Банка.Направете справка за финансовите им министри всички са с препоръки от там и Дянкоффффф и Седесаря Орешарски, Велчев и т.н. Комунистите отдавна си отидоха в БСП, ГЕРБ и Реформаторите са Кареиеристите!
28
3
 
18
 
! Отговори
напред преди 10 години
Напред към нулева учебна година! Елате вие, родители , на желаещите да учат и кротко-кротко изгонете терористите от Университета, в който вашите деца ли трябвало да се сдобиат със знания, от което пък следва, че вашите парички са напразно изхарчени! Тепоп си е това, терор!
27
2
 
11
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До бошевикиАз пък ако бях на мястото на Станишев първото, което щях да направя е да почерпя Джеймс Пръдльо. Не знам дали разбираш каква услуга направи на управляващите с тепегьозлъка си, както и тези които го поканиха в СУ.
26
3
 
12
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
Призовавам компетентните органи да си свършат работата и да осъдят талибаните от "Ранобудните студенти" ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!
25
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Да окупираме София и да преустановим снабдяването с храна, че тогава да видят шопите кон боб яде ли и турчин в джамия пърди ли - на окупация братя и сестри от низвергнатата провинция.
24
5
 
21
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
Опит за метеж и преврат!!!Това се случи вчера в София!!!Терористичната група наричаща себе си "Ранобудните студенти" - стилистиката напомня за "Килърите","Наглите " и тн, НАПРАВИ ОПИТ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ ДЕН ДА СВАЛИ ЧРЕЗ НАСИЛИЕ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!
23
5
 
21
 
! Отговори
Студент преди 10 години
Аулата не е място за сън!Окупаторите - ВЪН!
22
4
 
14
 
! Отговори
Розан преди 10 години
Каракачанките Цолова и Николаев обичат да ядат от ръце на на Буда и съответно отработват пържолите си. Слугинаж , братя , учите се как се слугува !
21
6
 
14
 
! Отговори
бошевики преди 10 години
Раннобудни бошевики що не окупирате хамериканското посолство продажни безродни ***.и -- ха да не забравите и юмручето на Че Гевара леко фотошопирано.
20
5
 
6
 
! Отговори
да живей БКП_БСП преди 10 години
М.Манолова не ни е страх Народната Милиция ни пази,ние сме на всеки километър крадец до крадец лъжец до лъжец,мафиот до мафиот и това не е Народно Събрание а Олигархично Събрание,там се борим за интересите на нашите Олигарси-Мафиоти!!!
19
4
 
14
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Ох, на батя ранобудните стипендиантчета!Стипендийки ли искате, гугутки?Що, ве? Боко не плаща ли? Нали никой нямаше да допускате, що така стана?Аре, времето се разваля, прибирайте се вече!
18
4
 
18
 
! Отговори
болшевики преди 10 години
Докъде я дакарахме болшевизма с нова премяна 200 лумп.ена стават център на внимание и опитват силово налагане на НИЩО.Преди години също толкова *** създадоха недоносчето комунизъм сега със същите методи (5 *** пречат на 5млн.) насаждат същите болшевишки видения с друг адресат.ТВ груба пропатанда + 200 ***.а с чисто болшевишки тероризъм се опитват да дестабилизират обществения живот в станата.Пречиш на другите БОЙ ,окупираш сгради БОЙ блокираш жп и авто пътища БОЙ -- най належащия закон.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво бъдеще ,каква родина бе .Твоите червени *** превърнаха тази хубава държава в ***.Не виждаш ли,че държавата се разпада.за 50 лева род и родина продавате
16
6
 
17
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
За свободна и демократична България без Бойко Борисов.
15
1
 
2
 
! Отговори
grisho преди 10 години
djulgerov stiga lapa na buda osaznai kolko si smeshen, pusni svestnite mladi hora da si ychat
14
3
 
13
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Много вожд малко индианец - ей там е зора ,щото вече не остана и за крадене и дрипавите сополанковци от алма матер ще трябва да поработват , ха дано ама надали , щото като ги гледам тия " студенти " освен да дръпнат по една марианка за никакъв не стават - ако това е бъдещето на Родината ------Боже опази
13
3
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Добре знаеш с какво се различават протестите сега и по времето на Жан Виденов. Тогава народът не искаше повече комунизъм, а сега народът се съмнява и то основателно, че тези протести са само брънка от плана да дойде на власт отново Борисов. ГЕРБ - ДА НИКОГА - БОРИСОВ. И ТУК Е СЛАБОСТТА НА ПРОТЕСТИТЕ...ТЕ ТРЯБВАШЕ ПОДОБНО НА КАТОН ОТ ДРЕВНИЯ РИМ ДА ЗАПОЧВАТ И ДА ЗАВЪРШВАТ ВСЯКО ИЗРЕЧЕНИЕ С ДУМИТЕ.... НИЕ СМЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ , ЗА НОВ МОРАЛ, С НОВИ ПОЛИТИЦИ И НИКОГА БОРИСОВ.
12
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Тили...визионната революция,отразявана от Гинка Сладката и Николчофф Виктор,продължава.На площада пред НС и ректората,щъкат само брадясали...протестанти -окупатори,почти толкова полицаи и почти...толкова репортери и репортерки с...камери,тичащи след...тях(да не изтърват събитието),да заслужат петака за...коравия си хлебец.Дерзайте смешници,цял народ ви гледа...шоуто;като няма хляб,да има...зрелища.