Окупацията остава – администрацията се връща в СУ

"Ранобудните студенти": Имаме вяра и сила в протеста!
Обновена: 13 ное 2013 08:19 | 13 ное 2013 07:09,
105
Окупацията остава – администрацията се връща в СУ
Катинарът днес ще бъде отключен, за да влезе администрацията. Снимка: БТА

Администрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до Ректората, съобщиха във Facebook "Ранобудните студенти".

Още по темата

"След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила в протеста. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната", пишат те.

Достъп до сградата на Ректората ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите: декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това пък се посочва в съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет.

В крайна сметка тоталната окупация, при която всички врати и входове на СУ бяха овързани от студенти с вериги и катирани, продължи само два дни.

Пред "Фокус" Николай Дюлгеров, един от "ранобудните" коментира, че е доволен от студентската активност по протестите през последните дни, но заяви, че лично за него, нещата са в по-широк план.

"Оставката е на дневен ред и е най-важното, но много важни също са моралът и отговорността. Не би трябвало да спрем след като постигнем оставката, а да настояваме за морал и отговорност в политиката", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
13
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
КОЙ......КОЙ ....????? КОЙ покани ДЖЕЙМС ПРЪДЛЬО в университета???? Хей, моралните студенти......големи.... БУДАЛИ..???????? на едни даде долари ,на други обеща да учат в САЩ..... попитайте КОШЛУКОВ..????
50
0
 
4
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Не се чудете! Мисленето е вредно за Вас!
49
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 10 години
Абре един от "студентите" обясняваше как за да не стане нулева година щели да удължат срока после сесията не знам кво си ама я ако съм пияница ама навремето кат бех студент на срока му викаха семестър ся да не са го сменили хи хи хи
48
1
 
3
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До до 73Някъде да съм споменал Борисов? Ако той управляваше добре, нямаше да падне предсрочно. Тези обаче са по-нагли и от него, те дори не спечелиха изборите, над 60 % от хората не ги искат, правителство и парламент са с рекордно нисък рейтинг, но те продължават да говорят за народ, доверие и други подобни хубави думички. Кой народ? ***, турците и заблудените бабушкери.Нормален човек, няма, просто няма как да подкрепя подобни наглеци.
47
1
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Не не искам Станишев , но не искам и Борисов! Нещо повече, ГЕРБ - ДА---НИКОГА - БОРИСОВ!
46
5
 
5
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Вие наистина ли искате да ви управляват Станишев, Местан и Сидеров ? В крайна сметка, ако това е истинската воля на болшинството, нека е така, но в такъв случай няма да имаме никакво право, на каквито и да било претенции. По дяволите, та тези хора са загубили представа къде са и какво се очаква от тях ! Ти ги плюеш, те си мислят, че ги освежава дъждец, така не може да продължава.
45
1
 
3
 
! Отговори
Честито преди 10 години
Имаме си нова българска партия с елементи на секта. Партията си има централа, телевизия, неясно финансиране, международна подкрепа. Новото при нея, е че в централата си допуска само свои хора, няма все още устав, но за сметка на това има искане и никакви задължения.
44
2
 
8
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
Абе аз съм антикомунист но небива да се издига в някакъв култ студентството!Това са още деца а не някакви мислители!Иначе студенти дори управляваха Афганистан като почетен гост им беше Осама бен Ладен и там така лъжеха че са много учени.......
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги сменят често докато не се докажат съвестни хора мислещи за нацията.На няколко месеца и аут.Какво е това 4-5 години да ги оставяме да си развяват байраците и да си назначават свои хора до девета рода "гъзоблизци". Да сменят тези закони които обслужват т.н. олигархия окупирала ни вече 24 г. без война.
42
0
 
5
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ей един кюотек не мож да направат кат ората таман бех заседнал вчера да гледам сеир па то се разминапп некой да знае по свето режим да се сменя по мирен начин и да е успел е да ви кажем нема таквая революция
41
4
 
10
 
! Отговори
NM преди 10 години
По всички телевизии студентите, които показваха бяха с дълги бради, шапки наподобяващи едни други народи. Това ли са лицата на българската младеж?
40
1
 
9
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Незнам как да възпитавам децата си. Досега им казвах, че възпитаните и умните хора не се бият, спазват законите, учат и уважават учителите си. Сега се оказва, че не е така. Умните, интелигентните, красивите, добрите, са тези, които се бият, чупят, окупират, не спазват закони и правила и не учат. Някой има интерес нацията ни да оскотява.
39
2
 
11
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
"След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти..."АЗ ВИДЯХ САМО ЕДИН УДАРЕН ( при това не се знае от кого)...АЛО, ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ, МАЛКО ГИ БИХТЕ ВЧЕРА.ПОВЕЧКО ТРЯБВА! УДАРЕТЕ ИМ ПО ЕДИН"ДЖАНДАРСКИ" БОЙ И КОЙ ОТ КЪДЕ Е ДА СИ ХОДИ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е"Ранобудните студенти"ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА ЗАКОНИ,КОИТО ЩЕ СЕ СПАЗВАТ. А,И ОЩЕ НЕЩО: АКО ТЕЗИ ОКУПАТОРИ СА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА НИ,ТО ПО-ДОБРЕ ДА НЕ ГИ ПОЛИВАМЕ, ЗАЩОТО КАТО РАЗЦЪФТЯТ ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ НОСИ ВОНЯ
38
2
 
16
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
"Ранобудните студенти": Имаме вяра...Бойко Борисов" Имаме воля...Нещо познато...ЦРУ не си дава много зор, пилее парите на американските граждани. Дано Пардю си вземе бележка и измисли нещо "креативно", в духа на "хеви пърформанс"...
37
3
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
"Ранобудните студенти": Имаме вяра...Бойко Борисов" Имаме воля...Нещо познато...ЦРУ не си дава много зор, пилее парите на американските граждани. Дано Пардю си вземе бележка и измисли нещо "креативно", в духа на "хеви пърформанс"...
36
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До Muntcho Demokrata прав си другарю , да хващаме шумата , ама зима иде ,а и Терафлуто го вдигнаха гадните фашисти, милиционерите са с нас и работническо-селската класа.Само художествено - творческата ентелегенция се опъва.
35
1
 
12
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
...децата снощи до късно са се борили с полицията...Дете е бил Митко Палаузов, с оръжие се е бил с полицаите и е загинал в партизанската землянка. Не се е търкалял по недотам чистите улици в центъра на София, само да бъде сниман от стотина журналисти...
34
1
 
15
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
К`ви "Ранобудни студенти", т`ва са си чисти талибани!
33
14
 
6
 
! Отговори
До този под мен преди 10 години
Не си видял защото децата снощи до късно са се борили с полицията ,докато ти си си пийвал ракийката необезспокояван и си гледал сеир по телевизора.А тези хора " работещи отиващи на работа за мизерната си заплатапозволяваща им едвам да оцелеят а не да водят достоен живот" трябва да се събудят и довечера да ги подкрепят ,защото този протест е и за тях!!! СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ!!!
32
3
 
16
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Цялата власт на студентите, съвестта на нацията и борците за морал! Тогава България ще стане едно голямо студтентско градче - кръчма да кръчма, дискотека до дискотека, фолкпевачки и ***, алкохол и наркотици!