С праз срещу палките. Учителят - протестиращ

Арестували Явор Никифоров заради "пълно бойно снаряжение"
Обновена: 13 ное 2013 11:53 | 13 ное 2013 11:52,
112
С праз срещу палките. Учителят - протестиращ
Пълното бойно снаряжение на Никифоров. Снимка: Булфото

Явор Никифоров – учителят на годината по информатика, отново влезе в полезрението на полицията.

Арестуван през октомври заради полицейско неподчинение по време протестите срещу кабинета "Орешарски", снощи той отново се озовал в ареста, но за кратко.

Твърди, че причината за задържането му е неясна, още повече, че пред барикадите на парламанта дошъл с "пълно бойно снаряжение".

"Въоръжих се с много ролки тоалетна хартия – както те имат щит. И с праз лук вместо палка. Целта ми беше да им покажа колко е абсурдна ситуацията – те трябва да се борят с престъпниците, а не с мирните хора", коментира той пред bTV.

Никифоров, който не е пропуснал нито една демонстрация от 14 юни насам, днес отново е на улицата, този път пред Софийския университет, където студентите обявиха, че нямат намерение да спират с окупацията.

Портите на двора на висшето училище все още са заключени с катинари, но администрацията се допуска в сградата.

"Ранобудните студенти" обясниха, че остават верни на каузата си – окупацията на Ректората.

Причината: поведението на полицията и властта по време на вчерашните им протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
21
 
11
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До JourneyИ за разлика от него не съм политически циркаджия, лицемер, който с действията си може единствено да върне тиквата на власт и да се върнем на много по-жестоките протести, самозапалванията и т.н.
23
28
 
9
 
! Отговори
иадсмо преди 10 години
мирните протестиращи студенти ли блогъри ли и вся остальная *** с изкривени муцуни озъбени озлобени търсят мъст искат да убиват да линчуват нямам друго обяснение за агресивното им поведение.биели ги .да опитат да протестират "мирно" в която и да е европейска страна да чупят да трошат да обръщат кофите за *** да замерят стоящите на пост полицаи.не ще ги бият ами ще проклинат момента когато са се решили на този "мирен протест"така че ранобудни студенти умната. жалки платени мекерета
22
16
 
7
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До JourneyКефи ме колко неподготвен се изказваш - може и да се почва от корпоративната реализация, но това е само средство, аз работи 8 години за корпорация след което напуснах, сега работя за себе си, а продукта ми е език и среда за програмиране, за които правя и безплатни уроци, за които мога да си заложа топките, че ще достигнат до и помогнат на много повече хора от тоя проскубан и прехвален даскал. Говори ми за гражданска позиция...
21
35
 
12
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Явор Никифоров изкара доста пари от тези т.нар. "протести". Затова не пропуска нито един. Плащат му, както на него, така и ако доведе други хора.
20
4
 
21
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До eyelessДо 19Много си жалък, man.Че и ***!Не всички имат амбициите за корпоративна реализация.Човека иска да преподава.Предполагам, че си разбира от работата и че, обучава децата, което е една достойна професия.Ти искаш да ни се изкараш по-достоен гражданин и мъж, защото си кибичиш, дори и с 50к заплата, но без капка гражданска позиция.Да не говорим, че коментара ти е меко казано просташки и чалгаджийски.Точно в IT сферата е ясно на всички, че образованието е основата на всичко.
19
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Влезте в Youtube и напишете Протест в защита на Бойко Борисов, (това е от февруарските контрапротести) минутата е 4:10 където Яворчо гордо е изпънал плакат в защита на... Боко.
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се как скъпите наши депутати живеят при такава голяма народна любов. Трябва да си голям *** за да изтърпиш това! Каквото и да се говори дори и Виденов, не издържа на такива протести и срив на доверието. Тези властолюбци и крадци ще доведат народа си до дъното и до гражданска война! Ще си дадат оставките, когато съсипят цялата държава!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле , как ми се дояде свинско с праз .....
16
5
 
19
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До ЕдинДо 15Селяк!А ти какъв си? Стоиш и си кибичиш пред компа, докато другите се борят срещу мафиотизирания политически елит.Мишок!
15
34
 
9
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До БЪЛГАРКАТой ако беше безкрайно умен щеше да работи някъде и да си живее като пич, не да мята крачоли по улицата.... Уви, щом е станал учител работата е ясна, учители стават тия, които не стават за повече и не могат да си намерят работа в добре платена чужда фирма. Аз също съм програмист, и без да се бия в гърдите че съм най-добрия по не знам си кво и не знам си къде, за миналата година съм изкарал близо 50000 лева.
14
7
 
9
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До БЪЛГАРКАслез от капса ,не крещи...нито сме глухи нито пък *** въпреки,че не сме въоръжени със зеленчуци
13
2
 
17
 
! Отговори
Един преди 10 години
извинявам се за написването на България с малка буква в предишния пост.
12
8
 
29
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
ДО 15.....БРАДАТ, ВЪОРЪЖЕН И БЕЗКРАЙНО УМЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН !!! УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА ПО ИНФОРМАТИКА И ТО БЪЛГАРИН !!!! НЕ Е ПЛАТЕН КОМЕНИСТИЧЕСКИ ИЛИ НЕГРАМОТЕН ДРАСКАЧ ПО ФОРУМИТЕ КАТО ТЕБ !!! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И ОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА СА НА ПРОТЕСТИТЕ ????
11
5
 
54
 
! Отговори
Един преди 10 години
Яшу е най-добрият гимназиален учител по програмиране в България в момента. Много хора го познават. А това много лесно може да се види от резултатите и медалите на учениците, които се подготвят при него. ***, които не го познават да не го коментират. В момента той подготвя бъдещето на българия в най-проспериращата сфера в момента. Той е креативен и много умен човек. Така възпитава и децата! РЕСПЕКТ към учителя Явор Никифоров!!!!
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гадни комунисти сте,готови да докарате страната до гражданска война само да лапате-българи бият българи,студенти се саморазправят с други студенти,плюят се едни други..Всички сте еднакво долни,плоски и алчни..но ние ,предните поколения сме виновни,че не изчистихме *** след 9-ти,защото червените ви бащи за това са ви огледали да ни яхате ,както те нашите дядовци,макар и под други партийни имена,за това сега ще ни бият децата,ако не е БСП,ще е Герб,Атака,Дпс и подобни гадове-ядката е гнила
9
31
 
9
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Брадат, въоръжен, само една *** му трябва...
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това праза е опасно оръжие. Като почне да налага с нето :)
7
5
 
39
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Шубето е голям страх... ОСТАВКА, ***!
6
3
 
13
 
! Отговори
константин преди 10 години
инакомислещите са "клошари"?!?убивате смисъла на всяко ново начало!
5
4
 
25
 
! Отговори
Улавия преди 10 години
Номер трети, идола ти Христо Бисеров, като е бръснат (и без връзка праз в ръцете) - де го?Или сега типично по комунистически - "зайо, ти що си без шапка?"