С праз срещу палките. Учителят - протестиращ

Арестували Явор Никифоров заради "пълно бойно снаряжение"
Обновена: 13 ное 2013 11:53 | 13 ное 2013 11:52,
112
С праз срещу палките. Учителят - протестиращ
Пълното бойно снаряжение на Никифоров. Снимка: Булфото

Явор Никифоров – учителят на годината по информатика, отново влезе в полезрението на полицията.

Арестуван през октомври заради полицейско неподчинение по време протестите срещу кабинета "Орешарски", снощи той отново се озовал в ареста, но за кратко.

Твърди, че причината за задържането му е неясна, още повече, че пред барикадите на парламанта дошъл с "пълно бойно снаряжение".

"Въоръжих се с много ролки тоалетна хартия – както те имат щит. И с праз лук вместо палка. Целта ми беше да им покажа колко е абсурдна ситуацията – те трябва да се борят с престъпниците, а не с мирните хора", коментира той пред bTV.

Никифоров, който не е пропуснал нито една демонстрация от 14 юни насам, днес отново е на улицата, този път пред Софийския университет, където студентите обявиха, че нямат намерение да спират с окупацията.

Портите на двора на висшето училище все още са заключени с катинари, но администрацията се допуска в сградата.

"Ранобудните студенти" обясниха, че остават верни на каузата си – окупацията на Ректората.

Причината: поведението на полицията и властта по време на вчерашните им протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
45
 
! Отговори
Име преди 10 години
Нормален човек би ли станал милиционер или военен ????-НИКОГА........
63
54
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога работи този "учител" като 150 дена ходи по улиците!? Според мен полицията е твърде мекушава и не пази интересите на останалите 6,5 мил. граждани, които искат да живеят един нормален живот. Пълна лудост е да се иска оставка преди края на годината, явно протестиращите не са наясно как е устроена Държавата, икономиката в нея и т.н. Пълен фарс са тези протести, вече имам чувството, че всеки който иска да щурее безнаказано по улиците се води "протестиращ" :-)
62
4
 
34
 
! Отговори
Моайната Ви. преди 10 години
*** и милиционерите са ***!!
61
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има му нещо!праз, ролки......!такива учат децата ни??това е учител??
60
10
 
10
 
! Отговори
TIKVA VMESTO PRAZ преди 10 години
A ZA6TO NE BE6E VZEL TIKVA VMESTO PRAZ
59
39
 
14
 
! Отговори
Незнамсикой преди 10 години
Нападението срещу полицай, е нападение срещу държавата! Насилието е монопол на държавата. Всички останали, които упражняват насилие, като Явор Незнамсикой, стоят извън закона и подлежат на преследване!
58
49
 
19
 
! Отговори
платен бияч преди 10 години
Този Явор Никифоров не е никакъв учител по информатика. Той е един обикновен, тривиален платен бияч. Плаща му пожарникаря!
57
39
 
16
 
! Отговори
ВТФ???? преди 10 години
Извинявам се, но от самолет се вижда, че момчето на снимката има проблеми с психиката. А и дори да изгоните комунделите и да върнете вашия идол Тиквун, мислите ли, че те няма да ви го върнат по същия начин. Ще изчакат 1 седмица да стъпи накриво ГЕРБ и ще извадят 500 платени "протестанти". После пак избори - протести - избори ....Питам ви: ДО КОГА ТАКА?
56
22
 
25
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Студенстките протести ги използваха да унищожат селското сопанство изцяло.Аз бях от тези заблудени.Втория протест когато крещяха ,кой не скача е червен, най-червените най-много скачаха и разсипаха фабрики и заводи,а Костов и др. станаха милиардери от скрапа на унищожените заводи и фабрики.Днес Пардю-САЩ ИНЖЕКТИРАТ ТРЕТАТА ВЪЛНА и скоро ще сме ислямска провинция.Не трябва да си много умен и да не го виждаш.Запада от 1990г. умишлено ни превърна във бедни и прости.Наистина доказваме простотията си
55
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя брадясялият девственик всеки пт него показват. хахаха егати цирка са тея протестиращи/ Всеки ден все едни и същи сурати. Луууузъъъъърс
54
61
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия *** е крайно време да бъдат смазани от органите на реда за нарушение на обществения ред. Да си ходят по селата, а не да задръстват улиците по градовете. От тая селяния няма спасение.
53
55
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не харесвам ***, но проблемът е, че полицията не се справя с тези *** и ***, които тровят живота на нормалните хора вече 6 месеца. Университетите не са им бащиния, а ползват и всички привилегии. Да окупират майчините си дворчета. С такива *** доникъде няма да стигнем. Има избори, на които се решава кой да управлява, а не тия *** и наркомани да задръстват улици, кръстовища и учреждения.
52
21
 
8
 
! Отговори
Dddd преди 10 години
Инфантилно. Както е целия протест. Без ултрасите.
51
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още има ***, които не разбират в каква гнусна комунистическо/милиционерска реалност - съществуват!България от 2007г. вече НЕ Е държава!Тук и сега - това е територия,която се УПРАВЛЯВА от Брюксел!Тези *** - които ни се хилят от лимузините - те са АДМИНИСТРАЦИЯ! Нищо повече!Територия на която дерибейства комунистическо/милиционерска хунта от 69 години! Докато не извършим декомунизация и лустрация - все едни и същи, гнусни комунистически *** и техните лакей - ченгета, ще ни мачкат и изтребват по всеки възможен начин!
50
2
 
56
 
! Отговори
д преди 10 години
Досега да сте чули, нашата полиция така да се разправя и с тълпа буйстващи ***?
49
0
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 10 години
Е па много си ***, бате. Я си виж собствените правописни грешки. И едната грешка, която си посочил, не е грешка. Хайде, лек ти ден на теб.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искрено се забавлявам със злобните коментари по-долу. Когато един симпатяга го оклепвап по такъв махленски начин си проличава нивото на коментиращите.
47
34
 
10
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Наври си го тоя праз бе.
46
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако знаето само какво му е нивото на преподаване на тозиии..........., и колко му е просташко поведението пред децата,......,лошо ще ви стане.В тоя верно има нещо много нереализирано в него ако е тръгнал да кибичи по митинги като знам каде работи.Едва ли ходи за пари ,щото ако наистина е толкова умен, щеше не само да е червив от пари ,но можеше и втора софтуеърна академия да направи.Или поне щеше да успее да създаде неколкостотин нови работни места.Вероятно лежи на стара слава.
45
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не се бори срещу мирните хора, а срещу провокаторите. Учителю на годината, заври си праза знаеш къде. Не може 200 души да се блъскат пред камерите и след това да се правят на мирни. Смешен протест! Смешни сте!