Шествие под надслов: "Внимание! Фашизъм" в София

Протестиращите скандираха: "Не на омразата"
17 ное 2013 15:15, Елка Василева
102
Шествие под надслов: "Внимание! Фашизъм" в София
Снимка: БТА

Над 200 души преминаха в шествие под надслов: „Внимание! Фашизъм” от НДК до Съдебната палата.

Идеята за събитието се родила сред приятели и се разпространила чрез социалните мрежи. Поводът били престъпленията от омраза в последните седмици и надигащата се ксенофобска вълна в българското общество.

Участниците в акцията бяха предимно млади хора, много от тях бяха дошли на велосипеди. Голяма част от гражданите, присъстващи на шествието, бяха дошли заедно с децата си. Събралите бяха издигнали плакати: „Фашизмът убива, властта прикрива” и „Фашизмът не е мнение, а престъпление!”. Протестиращите скандираха: „Не на омразата”.

Преди да потеглят, един от организаторите – Борислав Димитров заяви, че българското общество е закъсняло да осъди езика на омразата и поради това са се появили и тъй нар. „граждански патрули”. Омразата няма място в българското общество, подчерта Димитров. Той заяви, че „искат и молят МВР и прокуратурата да наложи върховенството на закона.” Борислав Димитров каза, че шествието няма нищо общо с никоя политическа сила.

Докато преминаваха по бул. „Витоша”, граждани подвикваха към участниците в шествието: „Като убиват българи, къде сте?”.

Малко по-късно шествието достигна Съдебната палата. Гражданите издигнаха плакати пред централния вход на Съдебната палата, на които пише: „Фашизмът убива, властта прикрива” и „Фашизмът не е мнение, а престъпление!”. Събралите се скандираха: „Всички сме различни, но всички сме едно”, „Нашата родина е цялата земя”, „Не искаме омраза, искаме любов”. Полицейското присъствие в района беше засилено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: шествиефашизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
12
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Това е попадение в десетката - никой няма и пръста да си вдигне за помощ за нас срещу организирана престъпност ,социалисти депесари атакисти и други *** ,но когато става дума за фашизъм целия свят наостря уши и всички обвинени по този показател стават по ниски от тревата и никога повече не могат да изтрият петното от себе си !
24
2
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Димитър Атанасов - КЗа кои гърци питаш-тези от Африка или тези,които останаха там,но не смеят да кажат че са наследници на българи?За кои гърци-тези ,изповядващи християнството или помаците,които биваха изгонвани от родните им места и на тяхно място докарваха други от южна Гърция? А тези,които са се чувствали българи-по широкия свят и в нашата страна -предимно в Северна България !
23
4
 
10
 
! Отговори
Countreattack преди 10 години
До Атакист: както е известно напливът на араби става с негласната подкрепа на правителството, което пък негласно се подкрепя от атака. И между другото - единствените доказано платени протестиращи са тези от атака - роми, крими типове и друга *** събирани по фитнес зали и квартални кръчмета
22
5
 
6
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Кво стана бе гербери, вече не ви ли харесват "студентите"?Тези не бяха ли бъдещето на България? Умните, красивите, интелигентните?
21
30
 
6
 
! Отговори
Ние преди 10 години
Най-после антифашизмът ,който е кръвта на българския народ се събуди!Не всички седесари и гербаджии са фашисти,но всички фашисти са седесари и гербаджии! Окупаторите на СУ са техни отрочета.Смърт на фашизма,заради който загинаха 60 милиона!
20
5
 
16
 
! Отговори
баба Ви Гицка преди 10 години
Требе да викат: Внимание! Фашизъм, комунизъм, талибанизъм-три в едно! Вейсел Сайдероглу, Къртишев Съселей, Аметлетящчиний Доанов...
19
5
 
26
 
! Отговори
фуцк оф Орешаро! преди 10 години
Ako жандармерията пазеше дядовците и бабите по селата от *** набези и ако жандармерията патрулираше по границата с Турция нямаше да стигнем до тук. Но не ЖАНДАРМЕРИЯТА пази злонамерените управляващи от "народната любов".
18
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато преминаваха по бул. Витоша, граждани подвикваха към участниците в шествието: Като убиват българи, къде сте?.Явно съвсем никой не се е възрал на тази платена комуноидна хипария.
17
23
 
6
 
! Отговори
Димитър Атанасов - К преди 10 години
Ясно е от коментарите, че от тиква гълъб не става. Тук става въпрос за действително настъпващ фашизъм, а не за циганорите. Или тикво-патриотите правят следната аналогия: - *** - ВСВ - газова камера. Ха сега идете и попитайте възрастните гърци от Северна Гърция какви им са спомените от българските войници по времето на окупацията на Северна Гърция от България. Същите, каквито и на македонците. Ето, за това не се обичат балканските народи от векове. Защото един за друг са ***.
16
6
 
33
 
! Отговори
боклуци преди 10 години
от БХК и знайните и незнайни НПО-та + крайнолеви= национални предатели. Вън арабоафриканците от България.
15
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизмът не е мнение,а престъпление !!!
14
8
 
22
 
! Отговори
Лала преди 10 години
На мене ми казаха че с парите които са останали от вчера Местан и Станишев са платили за днешният поушким неполитически протест в стил "комунистически другари" за права и свободи на отрепките в тази държава!!!С надслов "не на омразата"Хахаха
13
4
 
23
 
! Отговори
опазен отвсякъде преди 10 години
По добре граждански патрул отколкото охранителни други образования...аз немога да разбера как твърдят ,че полицията работи, след като на всяка врата има надпис и стикер ,че ги пази еди кой си !
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
левичари взимай те нелегалните емигранти във вашия дом.Гледай те си ги
11
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
кой ще поеме отговорност от разрушените и обрани дядови къщи на село кой ще поемеотговорност за изнасилените и убити баби на село кой ще поеме отговорност за всекидневнитекражби по апартаменти и мазета това ме интересува другото са празни приказкиза заблуда
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а с депесизма какво ще правим? бисеров доказа, че дпс е свързано с ислямисти, защото всички висши функционери на дпс са като него! просто още не са го обявили чуждите служби, но и това ще стане! явно станишев за това е бил в израел, да се моли да го пазят в тайна, за да не се разбунтува народа!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"НЕ" на омразата!Хубаво,но нека кажем и другото име на фашизма-националсоциализъм!Да помним историята!Хора,бдете!
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dolu fashizma!!
7
5
 
39
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Нелегалните имигранти, представяни за бежанци не могат да стигнат до България без знанието на турското разузнаване. Има няколко особености на тези хора, които ни карат да се съмняваме в истинската им мисия. Първо, почти всички от тях са сунити. Не знаем да има между тях бягащи християни, алуити, друзи или кюрди. Второ, много от пристигащите са жени с деца, но без мъже. Въпросът е - къде са мъжете - за нас отговорът е много важен. Ако се окаже, че мъжете им са джихадисти и се бият сега в Сирия !?
6
16
 
29
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Докато преминаваха по бул. Витоша, граждани подвикваха към участниците в шествието: Като убиват българи, къде сте?.И трябвало е да зададат следващият въпрос: Къде бяхте през тези 5 месеца протести, платени *** студентчета?