Ранобудните разчитат на "уговорки" за коледна ваканция

Недоволни са, че ще учат в събота, но пък няма да има нулева година
Обновена: 19 ное 2013 10:36 | 19 ное 2013 08:56,
46
Ранобудните разчитат на "уговорки" за коледна ваканция
Ректоратът от вчера е отворен за студенти и преподаватели. Снимка: БТА

"Ранобудните студенти" настояха, че графикът за отучване, разпореден от ректора, не може да се изпълнява в този му вид.

Още по темата
Според заповед на проф. Иван Илчев пропуснатите дни заради пълната блокада на Ректората трябва да бъдат компенсирани съботните дни и в дните около Коледа и Нова година, което на практика изяжда ваканцията на студентите.

Румен Стоев от "Ранобудните студенти" заяви пред bTV, че не са очаквали по този начин да бъдат разпределени занятията и вероятно ще се стигне до "самостоятелни уговорки" с преподавателите за промяна в графика.

Протестиращите студенти казаха, че няма как да оспорят решението на ректора, но важното е, че нулева година няма да има и няма да се променя дължината на семестъра.

Борис Рангелов допълни, че с отварянето на сградата се дава и шанс на желаещите да протестират, които досега не са успели да се включат.

Студентите отново заявиха, че окупацията на Ректората не пада, променя се само формата, продължават и акциите навън.

Ранобудните казаха още, че готвят голям протест в сряда и се надяват той да не бъде провален със струпването на голямо количество полиция в центъра на София.

Междувременно ръководството на Софийския университет ще обсъди днес режима след края на пълната окупация.

След няколко часа негови представители ще дадат изявление за медиите във връзка с възстановяването на учебния процес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
41
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
За да лъсне цялата истина, за да стане безпощадно ясно, че на идиотията трябва да бъде сложен край, че Мутрата трябва да бъде озапатен, че Реформаторския блок трябва да се кротне и да започне дълга и упорита работа по изграждане на структури, че окупаторите трябва незабавно да прекратят незаконните си действия! Тези 50 хиляди души на Орлов мост трябва да се разглеждат именно като последно предупреждение за царящото в центъра на София и в Ректората беззаконие!
21
4
 
45
 
! Отговори
златко преди 10 години
Кой ще се запише следващата година в този университет, като и тия които се записаха вече съжаляват?кой чуждестранен студент ще си плати да учи в този университет?Причиниха загуби на милиони за университета няколко ***, за да си направят реклама по медиите и да си намерят работа.вижте ги , вижте им и специалностите-филосифия, политология, и разни такива измислени специалности ,в които влизат скъсаните на приемните изпити, за които няма работа работа след като завършат, та измислиха на гърба
20
4
 
52
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Ранобудните си напълниха джобовете, подсигуриха си Коледа и Нова година а колегите им ще учат и по празниците и ще им дойде на нагорнище материала а оттам и няма качествено да се подготвят.Заслужават да им хвърлят един бой и Прокуратурата да ги разследва !
19
4
 
25
 
! Отговори
До Ранобудните преди 10 години
Абе нали искате оставка? Аз в анцунга си имам една оставка ама незнам дали ще ви свърши работа, 17 см. на фи 5,5.
18
26
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
На хората, които получават минимална работна заплата, следващата година ще им бъде върнат данък общ доход (ДОД). Де факто те няма да плащат данък, тъй като ще си го вземат обратно.Грижата за *** електорат продължава с пълна сила.
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че бяха студентските протести та брадатите талибани и муджахидини от соросовия "Нов български университет" да престъпят прага на тази светиня на българската духовност!
16
19
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Днес ще са студентите, утре ще са лекарите, вдругиден таксиджиите, по-вдругиден един Господ знае кой... Общо взето, скоро последният ще гаси лампата на държавата.
15
1
 
43
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Ахаааааааааа, значи недоволстват, че ще учат в събота, ама се правиха на интересни две-три седмици с окупации и простотии. Аре сега с ваште камъни по вашта глава. Следващия път за урок да си знаете, че разни измислени окупации на висши учебни заведения са простотия и безсмислица.
14
2
 
44
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Да подкрепяш незаконни и противоречащи на автономията на Алма Матер действия, особено днес, когато страната от 10 години е член на НАТО и от 7 на Европейския съюз, и то през призмата на въобразената идея за борба срещу комунизма, е типичен израз на българската политическа инфантилност.
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тази окупация нанася много трайни увреждания на академизма в университета, чиито последствия ще тегнат години напред. Алма Матер много време ще се лекува от днешните травми. Това се отнася и до отношенията между колегите, които днес са драматично противопоставени
12
2
 
53
 
! Отговори
златко преди 10 години
След като откраднаха почивните дни , коледата и нова година на колегите си, за да си правят реклама по медиите, сега и недоволни били!Заслужават другите студенти да им теглят по един хубав бой сега!
11
3
 
32
 
! Отговори
всички мъже преди 10 години
Поздравявам всички мъже, с изключение на пожарникаря, по случай Международния Ден на мъжа.
10
0
 
24
 
! Отговори
kiko_88 преди 10 години
А и какво пречи да се закрият пвечето университети в големите градове и да ги преместят в малки градчета? Университета в Кеймбридж да не е в Лондон?
9
18
 
3
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Бюджет 2014: Продължавайте да стискате зъби
8
3
 
44
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Досега окупираха,сега пък недоволни.Лицемери са долни.
7
2
 
46
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
И какво се оказа, че ранобудните селянчета просто са искали да изкръшкат от занятия, за което даже да им платят? Аиди, празнити буркани и на сиело...
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вола колкото по рие с рогата -толкова повече му пада на главата !" - казва народа.И още една поговорка:"Идват, мамо, кат' аслани!... Бягат, мамо, кат' ***!"Голям го вадехте докато ви плащаха да пречите на колегите си - сега ще се молите на професорите да ви разместят занятията.Да, даскалите които ви насъскваха за да уредят себе си, ще ви направят компромиси.Компромиси от които вие губите, защото вие плащате за да се учите, а не за да пропускате занятия
5
2
 
17
 
! Отговори
kiko_88 преди 10 години
До сами м - ами така е като никой не иска да работи, дай му офис длъжност за 1000 лева да си клати краката пред компютъра докато оре фермата във Фейсбук или играе на Solitaire. :) За едната далавера децата ни растат сред изпарения от коли в градове където колите са повече от дърветата.
4
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инфантили! Така става, когато нямаш истински идеи, а повтаряш "оставка" като папагал. Не може да има морал в политиката и политиците, когато народът неморален.
3
4
 
19
 
! Отговори
сами м преди 10 години
И аз бих живял в провинцията, при това най-далече - в най-изоставената махала дълбоко в Родопите например. Ама как да отида там, като работата ми е в София, децата учат тук и т.н.

Спонсорирани публикации