По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
11
 
34
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Тия малки бошевичета трябва да се радват, че полицията е толерантна към тях. Такива нагли, долни и лъжливи гадинки, навсякъде по света им правят главите на манерки, а тук им говорят през мегафони.
62
7
 
30
 
! Отговори
и аз питам преди 10 години
Много ми харесва това "ранобудни студенти". Много ми харесват и медиите, които всяка сутрин ми разправят за техните подвизи. *** аз пък си имам френд у фейс, който поства разни неща. И от разни коментари под тях стигам до извода, че тия хора, може и да са ранобудни, *** не са студенти. Що никой журналист не се сети да поиска да види студентска книжка???? Защо пък и деканатът на СУ не се поинтересува техни студенти ли им окупират университета?
61
6
 
37
 
! Отговори
nafarfor преди 10 години
Странна работа - в САЩ, Англия, Франция и прочие демокрации борбата с улични безредици е с водни струи, газ и палки, а у нас пищим с огради...!?!?Днес съм много радостен, защото открих още едно обстоятелство, което прави България уникална държава. Единствено и само тук е възможно някакви индивиди да се блъскат в полицаите, да ги псуват, да ги замерват с пиратки и шишета, да трошат загражденията, да скачат по колите на хората, след което да се оплакват от полицейско насилие. Единствено и само тук е възможно полицията да се държи с агресивните ултраси така все едно са от пансион за благородни
60
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Питам аз 50. " Цяла България се вдигна..."Каква "цяла България", бе? Вдигнаха се *** и полуотрепки, които не си плащат тока и парното и го правят от години, и само малка част от тях са наистина неплатежоспособни. Всички *** и простаци искат да живеят като "бели хора", но някой друг да работи вместо тях и да им плаща сметките. *** долна!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 58/ Аз ще ти кажа, как ще се развият нещата, ако конфугурацията се измени в полза на ГЕРБ(при евентуални нови избори) - ще изллезнат и хората от провинцията, които сега кротуват...
58
4
 
25
 
! Отговори
Почвайте ги преди 10 години
Единствено и само тук е възможно някакви индивиди да се блъскат в полицаите, да ги псуват, да ги замерват с пиратки и шишета, да трошат загражденията, да скачат по колите на хората, след което да се оплакват от полицейско насилие. Единствено и само тук е възможно полицията да се държи с агресивните ултраси така все едно са от пансион за благородни девици. Е крайно време е да видиме, че и в Бг-то има полиция ......!!!Кога ще станем европейци и американци!!
57
5
 
31
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Крайно време е полицията да подходи сериозно и да смаже от бой протестиращите и ранобудните студенти!!! Бойко явно пак е развързал кесията, щом ръкоблудните талибанчета-окупаторчета-протестърчета са се активизирали! Ред трябва да има и протестите вече да бъдат жестоко потушени!
56
6
 
4
 
! Отговори
vdch преди 10 години
Някой помни ли 90-та направиха едно движение ""Деца и внуци на комунисти - гаранти за демокрация". Пиша го за да не мисбите, че произхода на другарчетата с доматите имат по-различна закваска.
55
3
 
25
 
! Отговори
ранобудните дебили преди 10 години
Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.Абе тези нормалния ли са бе.. в нормалните бели страни ако полицаят се чутвства застрашен може най-малкото да ти вкара 2 стопатропа в кухата ранобудна тиква.. те не са ли хора бе естествено,че би трябвало да може да се защитят щом ги нападат и щом има непосредствена опасност за здравето и живота им
54
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Писателят Марко Ганчев за протестите:Имаме чисто и просто едно непризнаване на изборни резултати. Толкова ли голяма интелигентност се иска, за да се сетиш, че го правят едновременно ГЕРБ и невлезлите в парламента с надежда за нова конфигурация. Още по-нищожна интелигентност е необходима пък да проумееш, че конфигурацията ще бъде същата и че ако пък се измени в полза на ГЕРБ, безредиците ще са още по-непредсказуеми.
53
5
 
18
 
! Отговори
Питам аз преди 10 години
А сега шепа клакьори /оказват се ОБЩО около 50-100 от 24,000 в София или 250,000 в държавата/ во главе с 20-30 преподаватели искат пак да го върнат Будето..... нооооо няма всенароден щурм, не е истинско, някак си фалшиво е, изкуствено ..... абе платена любов!!!Питам се що поне един смелчага не направи опит да се замозапали, да се саможертва. Оооо Боже, най важното за мамините синчета е че нямат топло и не могат да отоплят голямата зала, нямат ядене и пиене, лекарства им трябват и призовават хората да им помогнат, ятаци им трябват на партизаните.
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нарушителите на реда и увредилите държавна собственост трябва да понесат наказания съобразно законите на РБ. Протестиращите не са със специални права.
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Ами да дойде да ми нацапа на мен якето такива шамари ще и отвъртя...лигльовци
50
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙ ПО *** КИТАРИ....ВЪРВЕТЕ ДА УЧИТЕ БЕ МАМИНИ,НЕ ДА МИ ПОДСКАЧАТЕ ПО ПАВЕТАТА--СЛУГИ СТЕ НА МУТРИТЕ БОКО ТИКВОКО И КОСТАКИС ДАЛАВЕРИЗАКИС
49
7
 
6
 
! Отговори
vdch преди 10 години
Как ли ги гледат родителите им... сигур се срамуват от злобата и простотията, която показват 46, сигурен ли си. Там където съм израснал беше пълно с комунисти настанили се в апартаменти на хора от буржоазията от преди 9-ти. Децата им като идваха у нас винаги се опитваха да откраднат по-нещо. Откъде си сигурен, че това не са техните деца и не се гордеят с тях вместо да се срамуват.
48
3
 
9
 
! Отговори
йорданка преди 10 години
Не знам полицията има ли право или не,обаче по нашия край,всичко преминава в ръцете на ДПС.
47
6
 
16
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
странно е че тези недорасли гаменчета зачитат само своите права и своята "истина", а не зачитат чуждите, искат уважение, а вандалстват, искат промяна, а не знаят каква точно, искат оставка, а не са наясно какво следва, искат да не учат, но да имат ваканция .........много неадекватност на едно място!
46
5
 
21
 
! Отговори
Питам аз преди 10 години
Що поне един смелчага не направи опит!!!!!Какъви истински спонтанни и мощни бяха февруарските протести. Хората се самозапалваха. Цяла България се вдигна срещу некадърното и вредно за България правителство на Буда.А сега шепа клакьори /оказват се ОБЩО около 50-100 от 24,000 в София или 250,000 в държавата/ во главе с 20-30 преподаватели искат пак да го върнат Будето..... нооооо няма всенароден щурм, не е истинско, някак си фалшиво е, изкуствено ..... абе платена любов!!!
45
2
 
15
 
! Отговори
Питам аз преди 10 години
Питам се що поне един смелчага не направи опит да се замозапали, да се саможертва. Оооо Боже, най важното за мамините синчета е че нямат топло и не могат да отоплят голямата зала, нямат ядене и пиене, лекарства им трябват и призовават хората да им помогнат, ятаци им трябват на партизаните. Еееегати и окупаторите...ВСИЧКО ПРОСТО Е ФАЛШ, ФАРС и ПАРИ .....МНОООГО ПАРИ... и то окрадени от теб гольо...Платената любов не е истинска любов.... и не е трайна!!!
44
1
 
13
 
! Отговори
ЕХОООООООООООО преди 10 години
МВР -тооооооооооооо, четете ли коментарите? Това е общественото мнение, иска да покажете твърда ръка, че да не излезе наистина на протести срещу безсилието ви!!!!

Спонсорирани публикации