Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всички политически сили са обединени с една цел - да ни унищожат! Би трябвало да сме го разбрали за четвърт век. Всичко останало е политически театър с тук-там казване на истини за да клъвне народа. Нито едно правителство не осъди предишните престъпници, което значи, че всички управляващи са заедно! Даже така наречените националисти са фалшиви! Сега само Бог ни е закрила, както през турското робство! Православието ще ни спаси! Иначе - агония и смърт!
173
0
 
0
 
! Отговори
bbs преди 10 години
eh, po balgarskite zakoni ima dupka v bg darjavnata hazna ujkim, a bg deputati si uvelichiha mesechnite zaplati s 350 - 400 bg leva?! tova si e darjaven finansov terorizam na bg tzentralnata administratzia kam bg narod?! ste ima vsenaroden boikot na 25 mai i na chlenstvoto na bg v eu.
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KОЛКОТО ПО СКОРО СЕ ОБЕДИНЯТ ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА В БГ , ТОЛКОВА ПО БЪРЗО ЩЕ СЕ РЕШАТ ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ В СТРАНАТА .
171
0
 
16
 
! Отговори
ТЕРОРИЗЪМ преди 10 години
Това по Американските Закони е ТЕРОРИЗЪМ
170
2
 
3
 
! Отговори
до 199 преди 10 години
И при гербавите беше същото. А казанлъшката кметица (от герб) на всеки празник ги храни безплатно.
169
1
 
16
 
! Отговори
Гамен преди 10 години
На всеки влак със скраб да закачат по един празен вагон .Да товарят *** крадци в него,и да вървят заедно със скраба по предназначение.Огъня му е майката!
168
0
 
10
 
! Отговори
Боже пази БГ преди 10 години
Боже,къде живеем,в гето ли сме в що ли-това е ужас
167
0
 
32
 
! Отговори
действияя преди 10 години
Ясно е, че *** са тумор, ясно че тези *** никога няма да станат хора, но само да си пишем по форумите нищо няма да се промени. Да не се гласува за про-*** партии като БСП и ДПС ясно, но давайте идеи и други. Аз например не давам просия на ***, колкото и жалки и сълзливи да изглеждат. Не изхвърлям стари дрехи в контейнерите, а търся бедни българи, на които директно да ги подаря. Всеки според възможностите си трябва да се бори с този тумор...
166
3
 
22
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Ами на другите избори пак гласувайте за БСП или ДПС или въобще ни гласувайте, което е едно и също..и после пак ревете по форумите...ВМРО, НФСБ, Расате - има реален избор на националистически партии..Дайте им шанс. ВМРО предлагат модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост, което ще е директен удар срещу ***!
165
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да си вземат охрана на влаковете, толкова ли е трудно? За тия 500 хил щети само от едната кражба щяха да хранят 50 човека охрана за 2 години.
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
smotano, impotentno upravlenie. kade si krume-e-e-e...
163
2
 
2
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До Долу ИБРИКАопа-а-а-а Платен коментар
162
14
 
4
 
! Отговори
Strict преди 10 години
ЕС предлага шокираща идея, която България няма да понесе!? Обмисля се създаването на държавата Ромелия, която да се намира в територията на България. Времето за което тя ще бъде създадена ще е около една година. През тази година, *** ще бъдат екстрадирани в новосъздадената държава, а българите ще бъдат изпращани в държави, членки на ЕС по техен избор. Държавата няма да е част от ЕС, но въпреки това ще използва помощта му.
161
1
 
39
 
! Отговори
void преди 10 години
Да закачат и един вагон с червени барети и да се открие ловния сезон за римляни.
160
2
 
37
 
! Отговори
европа преди 10 години
Европа им налива пари чрез разни фондации , с идята да си стоят в България, а всъщност ги размножава. От Хелзинския комитет си мислят, че като ги защитават само нащ ще тормозят и ДО ХЕЛЗИНКИ ще стигнат . Господ ще ВИ го върне ЗАПАЗНЯЦИ , че им платихте да се размножават за да ни ограбват.
159
1
 
33
 
! Отговори
хора преди 10 години
ХОРА ТОВА НИ ЧАКА. Правителствата ги отглеждат на наш гръб, те се множат, не учат , не работят ... децата им също. Ще ни грабатя и малтретират защото политиите и държавата ги защитава за едните избори. Затова бягат хората. Отидете бърза помощ да видите какви хора са там, без осигуровки но с килограми злато по тях.
158
2
 
35
 
! Отговори
CDRom преди 10 години
Отстрел трябва не затвор. Човек свикнал на мекото и лекото няма как доброволно да се откаже от него. А превъзпитаването на *** ще е по-скъпо от ползите които биха донесли като работници.
157
1
 
39
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 10 години
За бога, братя и сестри, използвайте в писмените си упражнения кирилицата, аман от тази неразбираема *** маймуница, приличаща на *** писмо!
156
1
 
41
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
По мое време като ги хванехме не ги хранихме и пояхме, а им чупихме и двете ръце.
155
1
 
27
 
! Отговори
Бодлива тел преди 10 години
и евро-шенгенски визи. Изселване в Брюксел и Париж. Там им е мястото на тези европейци

Спонсорирани публикации