Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
8
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 10 години
АЛООО, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
113
2
 
7
 
! Отговори
do GIGO преди 10 години
Momche vnimavai, che sam bil snaiperist v KAZARMATA. Vse oshte sme poveche, no nai-veche dostaPO-UMNI i OBRAZOVANI ot vas, organizirame sega vaorazeni dobrovolni otrjadi za zashtita na bulgarite. Estestveno pisha na latinica, zashtoto v momenta dogovarjam v chuzbina goljama sdelka za efikasni anti-parazitni sredstva.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CIGO се казва ***
111
1
 
2
 
! Отговори
Mashinistite преди 10 години
TRJABVA DA SA VAORAZENI, a e vreme i za DOBROVOLNI OTRJADI kakto e v MEXICO - tam samo potozi nachin se spravjat s droga-mafiata.
110
3
 
0
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
Tazi statij ashe ja razprostranja tuk, za da vidjat "pravozashtinicite" kakva stoka sa *** i kakvogi chaka germancite. Integracija li ? Kade e t.n. "Helsinski Komitet" da zashtiti mashinistana vlaka ?
109
0
 
4
 
! Отговори
. преди 10 години
Май ще има екскурзия , леви десни , десни , леви и техния електорат , този път групата трябва да е по-широка и без връщане назад, без сълзливи сцени с потурчени *** целуващи българската земя.
108
0
 
25
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Обесете двама-трима публично и нещата ще се оправят.И то не само със железниците.
107
0
 
24
 
! Отговори
Безродие управлява преди 10 години
Живеем в държава, където Българин, намерил портмоне с 65 лева и не го предал на полицията, го осъждат на 1 година затвор реално ( случая е във Варна), а *** убиват, тероризират и няма присъди. Управляват ни ***, без какпка милост към Българите. Това е България днес. Боже, накажи злосторниците от висшите етажи, тези които поробиха собствения си народ.
106
0
 
16
 
! Отговори
ицо преди 10 години
CIGO,това което бръщолевиш тука не е много далече във времето,скоро и това ще ние се случва полицията ще пази ***,а ще малтретира българина,защото и полицаите вече ще са ***....Мамицата ни разкатаха това племе....Кой бе боже,кой *** допуска това да се случва в нашата мила татковина,накажи ги господи както ти си знаеш....
105
0
 
18
 
! Отговори
Next преди 10 години
Другия път влака да е брониран и въоръжен с оръдия и картечници - като тия от 1918г.
104
1
 
6
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Този Гиго по съчинителство на историческа тема надмина македонците! Да се смееш ли, да плачеш ли? Нали според тяхната си легенда уж *** били дошли с Аспарух, защото ги цанил да му подковават конете? А истината е - дошли са след турците.
103
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 11 години живея във Франция и почти всичките ми приятели тук са французи. Имайки впредвид, че повечето са изключително толерантни хора по отношение на етническата принадлежност на другите, сексуална ориентация и т.н., всички са съгласни, че от *** не може да стане нормален човек. Нека обобщим- *** са дерайрирали влак, за да крадат скрап! Нека някой да тръгне да ми обяснява, че тая гнусна *** не е за трепене!
102
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни.Ами целете ги и вие!!!
101
0
 
13
 
! Отговори
. преди 10 години
Поправка Хан Кубрат е велик водач , Аспарух е негов син , а ти си оставаш потурчена *** ***.
100
1
 
10
 
! Отговори
. преди 10 години
Хан е титла на водач , взаимствана от тюркските народи (не ги бъркай с *** мешана скара на Ататюрк на изток от България) ,с които българите в даден период са имали контакт , а Хан Аспарух е пра-български водач , а неговия син е създател на една от най-старите държави на европейския континент. Не знам как *** на сайта виждат нещата , но по принцип думите ти трябва да се наказват и от закона , аз лично бих ти счупил потурчения нос за тези думи , ти дори не си турчин ,бездомно псе
99
0
 
28
 
! Отговори
rm преди 10 години
Министъра, завалията, вика от 2 до 8 години, а то в закона пише 15 години.Не е проблема в закона, а в чугунените министърски глави дето не го знаят и не го спазват този закон.
98
26
 
5
 
! Отговори
СИГАНИН преди 10 години
Абе аз мангото откраднах 5-6 болта вдигнахте голяма врява,а българите крадат като *** всеки ден по европата.Плюс това някой да е чул *** да краде милиони?
97
4
 
16
 
! Отговори
@ Cigo преди 10 години
Ако трябва да бъда откровен в световен мащаб (а аз съм човек , който се интересува от множество различни култури) аз от турчина и *** по-глупаво,необразовано и безнадеждно животно не съм срещал. Дори вчера случайно срещнах една жена , която пътува из Европа и е от Аржентина ,била в арабските страни,Турция,Гърция и няколко други европейски и ми каза следното , много ми хареса в Турция , но хората са отвратителни и глупави. А дори не знае за *** :) Ама турчина е просто версия на ***.
96
1
 
21
 
! Отговори
Icaka преди 10 години
Машиниста не може ли да се обади по телефона на полицията и от там да пратят един отряд от ДАНС със хеликоптер да ги изнесат тези крадци?... Все пак говорим за кражба по-голяма дори от банка...
95
1
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Ромите се мислят за римляни. Румелия е византийско название а не мангалоидно такова :DРомите идват от катунска Индия и никога не са имали държава освен Индия!

Спонсорирани публикации