Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсите, за да спре влакът, признава Симеон Стоев
Обновена: 1 фев 2014 07:59 | 1 фев 2014 07:30, Красимир Ангелов
289
Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат
Снимка: БТА

Поставяли са ми гуми от трактор на релсите, камари от камъни, за да спре влакът. И започват да свалят скрап, казва в интервю за "24 часа" Симеон Стоев, машинистът на дерайлиралия след гара Яна товарен влак с 16 цистерни.

Районът беше затворен от 22.46 ч. на 17 януари, след като товарен влак дерайлира вследствие на кражба на скрепителни елементи от железния път. По последна информация щетите от кражбата са на стойност над 500 000 лева.

Още по темата

“Спирачките са свързани с един главен въздухопровод. Някой от крадците отива при последния вагон, отваря крана на въздухопровода и се задействат спирачките. Няма как да тръгна, могат да ме държат там колкото си искат”, признава мъжът.

Той разказва, че подобни блокади на линията са му са се случвали поне два-три пъти.

"Не смея да се покажа от локомотива, защото започват да хвърлят камъни по тебе, за да не гледаш, да не виждаш какво правят”, казва Стоев.

Както Dnes.bg съобщи, след инцидента министърът на транспорта Данаил Папазов поиска от две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: влаккражбигара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
2
 
! Отговори
orf1 преди 10 години
:-)))a v tova vreme bg policia pazi s debeli kordoni jandarmeria okolo 2 000 dushi bg pochitni zatvornitzi v bg parlament ot spravedlivostta na bg suverena?!?!:-)))
153
2
 
4
 
! Отговори
jana преди 10 години
no ne trjabva samo da kmentirame,trjabv da zapocneme masova ataka srestu tjah,trjabva da gi premahnime
152
2
 
7
 
! Отговори
jana преди 10 години
bravo,tocno,samo na sapun ***.mnogo sa gadni.
151
0
 
16
 
! Отговори
targov_sl преди 10 години
До Анонимен 177 Ако си един и същ човек с 157, че така като сте анонимни е трудно да ви различи някой, от коментара ти ставаше ясно че манговците са откраднали железа на стойност 500 хиляди, не видях да пишеш нещо за ремонт за кражба. аз лично имах предвид че огромната печалба от примерно 200 лв дето сигурно и толкова не са взели нанесоха огромни щети на БДЖ и НКЖИ
150
1
 
8
 
! Отговори
jana преди 10 години
ostana nesto neotkradnato ot tazi sgan ziganska,zar kiro-ama olemi gluposti.s edni mrasni zigani ne mozeme da se spravime,narod li sme..
149
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 10 години
а Ушев си бърка в носа...!
148
2
 
5
 
! Отговори
luka преди 10 години
v hrvatija ima edva 9000-zigani.tozi narod navremeto dobre se potrudi da gi unistozi,sega njamat problem s tjah
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До targov_slЗнаеш ли колко струва ремонта на всичко това?
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДоАааааааааааа не аз ще се скрия във скарапа със СКС със бойни патрони и един хъбав пистолет.
145
0
 
2
 
! Отговори
targov_sl преди 10 години
Извинявам се на Stefan за пост 163 , коментарът ми бе насочен към анонимен 157
144
2
 
41
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Държавата не се интересува от това, че *** никак не обичат данъчните служби и затова не плащат нито данъци, нито такси. Да знае някой *** семейство, което да си е платило данъците, тока, водата, сметта? Някой да е виждал *** с билет? Няма шанс. *** са имунизирани и срещу всички номера, които измислят данъчните, Здравната каса, Топлофикацията, ВиК-то и Енергото. Да сте чули за сменен *** водомер или да сте виждали инкасатор в *** квартал?
143
2
 
10
 
! Отговори
анонимем преди 10 години
недко,при БОЙКО беше съвсем друго.Ред,законност,спаведливост.Още се чудя ,колко ГЛУПАВ трябва да бъде една МУТРА ,да е най голямата политическа сила и да остане в ОПОЗИЦИЯ???Такъв феномен , няма в цялата световна политическа история........
142
0
 
20
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Държавата не иска да види и да контролира изключително доходоносния *** бизнес със скрап, защото някои управляващи очевидно имат полза от това. Наскоро правителството много срамежливо и учтиво помоли крадците на метали и кабели, създавайки огромни проблеми и загуби на обществото, да си помислят и ако обичат да се помъчат повече да не правят така, защото никак не е хубаво.
141
7
 
7
 
! Отговори
Цветомир Велков преди 10 години
До НедкоНедко, долавям нещо герберско в теб! Знаеш ли при мандата на Тиквата и Цвинокио ***, колко хора изчезнаха без никой да разбере? Не в правителството е проблема, а в главата ти! Докато не спрем да се делим на БСП и ГЕРБ, на червени и сини, на селяни и граждани, държавата ни няма да тръгне напред!
140
0
 
2
 
! Отговори
mario преди 10 години
i v rusija zivejat zigani,no njamat sans da badat dominirasti,putin,organite-napravo posle v koloniite v sibir.a,nie pomosti i tarpenie,sami trjanba dase spravime.kakva darzava-njama ja.staniskuv i sie.smjah v zjala evropa
139
0
 
2
 
! Отговори
stefan преди 10 години
poglednete-v ungarija i cehija-narodase vdiga srestu ***,sazdavat se partii protiv tja,sega e golja problem v evropa.*** sa novijat bic bozii,trjabva nesto da se napravi,tova e cumata naevropa
138
1
 
6
 
! Отговори
идея преди 10 години
Печелим ОСКАР, и няколко стотин милиона приходи от прожекции по цял свят. Плащаме дълговете на БДЖ.Кикотим се на филма а *** се чудят дали да се пробват пак на влака.Втора серия: картечницата е с гумени куршуми, а в трета с истински. Важно е да уточня, че в трета серия камерите са халостни и не се знае как така чаветата са обрисували пейзажа в червено.
137
0
 
22
 
! Отговори
идея преди 10 години
Предлагам във вагона с желязо да се скрият двама униформени, бивши рейнджъри от Камбоджа да речем. Двама оператори да снимат - от близо и общ план. Рейнджърите са въоръжени с тежка картечница и халосни патрони. Операторите с истински камери с HD качество.Сценарият е следният: Брачедите отварят вагона и с желязо и срещу тях дуло на картечница и като се почва та-ка-та-ка-та-ка-та-ка...
136
0
 
17
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Всички нормални българи отдавна знаят, че държавната система у нас е заменена от шуро-баджанашко обединение на политици, грижещи се по *** първо и единствено за себе си. А самата държава е най-корумпираната, най-крадливата, най-престъпната, най-лъжливата и поради всичко това най-бедната и най-изостаналата (Албания наскоро ни задмина по икономически растеж) в Европа.
135
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може да интегрираш животни със хора, но тва устройва много някой финансови кръгове, който докато грабят и унишожават България ни отвличат вниманието с тежи животни-***! *** не са виновни, че им разрешават да правят това! Ако на нас ни разрешат да ги трепем. мислите ли че ше остане един жив, но никой не ни разрешава! Най-добре е в урановите мини и каменните кариери, там им е мястото, единственото място където ще има категорична полза от тях!

Спонсорирани публикации