След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже у нас!

Приятели и колеги се простиха с великия Джоко Росич
Обновена: 26 фев 2014 14:53 | 26 фев 2014 14:52, Красимир Ангелов
39

Каскадьори на коне дойдоха да се сбогуват с Джоко Росич. Снимка: Булфото

Приятели, колеги и десетки столичани се събраха днес пред църквата „Свети Седмочисленици“, за да се сбогуват с именития актьор Джоко Росич.

Стотици извиха опашка за да се простят актьора. Сред тях бяха Христо Мутафчиев, Ирен Кривошиева, Валерия Велева, Славчо Пеев, Тончо Токмакчиев, Павел Васев, Николай Николаев, Любе Спасов, Борис Карадимчев, Иван Попйорданов, Стойко Пеев и други.

Още по темата
22 фев 2014 00:35
106
Джоко Росич тръгна по последния си път с ескорт от четири черни коня. Ездачите бяха каскадьори от групата, "наследник" на отбора на покойния Димитър Кехайов в Киноцентъра "Бояна". Животните стояха като почетна стража пред църквата "Св. Седмочисленици" по време на поклонението пред артиста.

"Джоко много обичаше конете, непрекъснато беше между нас - изпращаме го като приятели и колеги", каза пред репортери Йордан Захариев от каскадьорите, цитиран от БТА.

"Не мога да разделя Джоко от коня - във всяка роля той е на кон. Най-добрият ездач между актьорите и най-добрият актьор между каскадьорите", допълни продуцентът Александър Методиев, инициатор на жеста на почит към именития артист.

"Дали не може поне на този ден просто да замълчим и да преведем глава пред Джоко Росич", каза с насълзени очи заместник-министърът на културата Васил Василев, помолен за прощални думи към актьора.

„Човек има нужда от подкрепа и добри думи, докато е жив. А днес е ден да помълчим", каза бившият министър на културата Вежди Рашидов. "Джоко Росич е един обичан човек и затова днес сме тук да се простим с него, в поредния тъжен ден", допълни Рашидов.

"Споменът ми за него е гласът. След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже в България", категоричен беше председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, който допълни:  "Той не поучаваше, не размахваше пръст - само с едно "добър ден" те учеше на уважение, достойнство, чест".

"Хубаво бе, прекрасно бе, че го имаше - изключително топъл актьор, с глас, който гали. Мъжкар на екрана и в живота – нещо, което лично изпитах. Когато снимахме филма "Осмият", трябваше да ми удари шамар и едва не ми проби тъпанчето", спомни си с усмивка актьорът Никола Анастасов. "Сега го изпращам, но не се разделяме, защото той остава в нас", добави той.

Джоко Росич си отиде на 21 февруари в болница "Лозенец". Той се снима в повече от 110 филма, сред които "Осмият", "Езоп", "Демонът на империята", "Михаил Строгов", "На всеки километър", "Гоя", "Антихрист", "Баща ми бояджията", "Иван Кондарев", "Сватбите на Йоан Асен", "Войната на таралежите", "Камионът", "Хан Аспарух", "Време разделно", "Под игото", "Златният век", "Капитан Петко войвода", "Зарево над Драва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Джоко Росич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След смъртта на Джоко малко останаха истинските мъже у нас! Да като се има впредвид алкохолика Христо Мутафчиев
31
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен преди 10 години
Твоят глас ли да пуснат по рок радио?Като не ти харесва не го слушай.
30
1
 
8
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Бог да го прости! Когато го чух в клипа на Слави Трифонов-"Йовано , Йованке" се разревах като малко дете...
29
0
 
11
 
! Отговори
Справедливост преди 10 години
Поклон за Джоко, той искаше голяма любов и сигурно я е заслужавал, има любов и тя е от чистата душа, сега той вижда всичко ,вижда и нас и кой какво чувства
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма го Пако вече, няма го и Джоко. А *** Станишев, Болен и Доган-живи и здрави. На - господ няма.
27
1
 
14
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Отиде си един изключително достоен човек, знаещ що е то глад и война, но въпреки това не се е озлобил, без омраза в сърцето си, без патос, без гняв. Децата ми го запомниха от едно интервю, където той разказваше за детството си през втората световна, как майка му е ушила ризи за него и брат му да имат с какво да ходят на училище, уялите си ни днешни деца тогава бяха невероятно впечатлени. Почивай в мир, злобата на *** никога не би могла да докосне толкова достоен живот. Поклон.
26
39
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано сега му махнат досадния глас от рок радиото!
25
1
 
5
 
! Отговори
ми преди 10 години
Заглавието определено е тъпо, все едно са били двама и е останал един.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поклон за един наистина ГОЛЯМ БЪЛГАРИН! почивай в мир.
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да го прости! Той беше пример за истински човек и истински актьор. Плоклон!
22
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те и истинските жени в България останаха малко. Повечето отидоха по европейските и американски публични домове.
21
0
 
9
 
! Отговори
Ива преди 10 години
До Petar, NY :) Всеки сам избира ...чии цитати да чете и на кого да вярва....ще ти отгоря пак с думи на Д.Росич....""Светът главно е добър - и у нас, и навън, само дето ние неизменно се взираме в *то. Как тогава животът ни да не е смрадлив?"
20
1
 
0
 
! Отговори
Petar, NY преди 10 години
До 123Аз си тръгнах защото видях, че няма с кой да запряташ ръкави. "В България остана лошия човешки материал." - цитат от Бойко Борисов.
19
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 10 години
До Анонимен И аз да ти кажа един факт това са думи на Джоко Росич : Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат "Ще ходя в Германия или Швеция, питам "Що?. Отговарят "Щото там е хубаво. Чакайте, бе хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече: "Абе, дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво."
18
1
 
9
 
! Отговори
до asd преди 10 години
Стига омраза и политика.Да заминеш в друга страна на 19 ,да научиш езика,да завършиш колеж ,след това университет,без да те познава никой и без да купуваш изпити,да започнеш борба за работа с местните се иска сила и вяра.Когато те признаят и тамошните хора, и пишат добри отзиви за теб си щастлив,че си постигнал нещо наистина голямо.Хвала на тези българи.... Джоко Росич-ГОЛЯМ БЪЛГАРИН И ЧОВЕК.ПОКЛОН.
17
1
 
9
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Лека му пръст на човека!Не знам обаче дали ако беше жив щеше да му се нрави цялото тва подлезурско хвалебствие - най-най-най! Аман, да оставим мъртвите да почиват в мир и дано сме и ние живи и здрави да доживеем 82!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До tolupa ot bankqНаучи български и пиши на кирилица ***
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви кажа само един факт, който малко от вас знаят. Джоко Росич има снимани над 40 филма в унагарското кино и преди известно време е бил удостоен със заслуги кън унгарското кино. Самият той каза, че в Унгария е снимал най-много и най-добрите си филми. И аз се изненадах доста от този факт. Иначе поклон и да почива в мир!
14
4
 
14
 
! Отговори
asd преди 10 години
Едно много вярно нещо каза Джоко, че от България си тръгнаха страхливците. Тези които искат да отидат "на метеното". Тези които не искат да се борят, а да отидат и да живеят хубаво на готово. Така, че в България останаха много истински мъже, а това, че са бедни няма никакво значение. Да си истински мъж не означава да си богат, а да се бориш, това което милиони сънародници правят в Родината. А на онези другите, ще кажа само, че ни трябват сега, не когато оправим всичко да дойдат пак на готово.
13
35
 
3
 
! Отговори
скара преди 10 години
аз не можах да разбера с какво мъжко се е отличил джоко росич освен че има нормалните мъжки физически белези висок ръст и груб глас... с какво е показал че е мъжкар да не направил нещо мъжко че дава акъл ... това е просто един актьор нищо повече