Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
22
 
! Отговори
4 преди 10 години
Не го обвинявай - просто и ти си за лудницата! За мое голямо съжаление имаме същия случай с наши съседи - майката и сина са луди, барикадирали са се в апартамента, заплашват живущите в целия блок с убийство. Пускаме жалби постоянно - но полицията идва, пише протоколи за предупреждение и нищо друго не може да направи. Нещата стигнаха и с жалби до прокуратурата за заплахите за убийство - но прекрасната прокурорка прецени, че човека си е нормален и няма повод за притеснение и т.н.
14
7
 
15
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 10 години
ДО ДИМО!Хайде да не се обиждаме по тоя начин..Аз няма да отговоря като теб и да започна да плюя..Те хората от форума сами те видяха какъв си..Сега ще хвърчат шапки от МВР и умирате от страх.Нека българската полиция спре да служи на мафията и политиците и тогава ще си върнете доверието на хората.Стига ни бробутвахте номера за мисис България и така нататък и колко съвестно момче бил Емил..Накрая като ви запукат подред на номерата хората по улиците да не се чудите пак защо е станало така!?!
13
7
 
28
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Тази майка също е за психиатър, щом всичко това около поведението на сина й и се струва нормално! Мъж на 53 години!!! И тя "не може да живее без него"! Тези и двамата са за освидетелстване НЕЗАБАВНО! Дали тази акция на полицията е правилна или неправилна, дали е професионална или не, ще стане ясно, но по-ясното за мен е, че тези майка и син, отдавна са имали нужда от професионална медицинска помощ! Бог да прости полицая и дано поне другите трима се оправят! Ситуацията е:Да не дава Господ!
12
6
 
17
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен 13 като стреля през балкона по игрището, например. И не смятам за нормално да ходиш да заплашваш децата или съседите че ще ги гръмнеш. Полицаите са получили заповед, те са подневолни хора, но тоя, който им е дал заповед за цялата операция си е за обесване. Светът на тази жена се върти около синът й, за това той е живял с мама до 53-шна възраст, нищо чудно че е бил асоциален според съседите. Майка му за това не го е завела на лекар и вижте какво стана...
11
2
 
7
 
! Отговори
bla bla преди 10 години
На тази хич не ѝ личи, че е луда...
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей това става като живеят с майка си след 25 и не общуват с други хора.
9
6
 
36
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
С риск да бъда анатемосана, ще го кажа: майката е виновна за цялата трагедия... Вместо да си крие главата в пясъка и да твърди че синът й е нормален, като не е излизал от години и съседите са искали да го освидетелстват, и е имало адвокат, който е помагал на Петко да пише жалби неизбежно нещата щяха да излязат извън контрол и да избухне в един момент нещо сериозно... Ужасна трагедия, но в случая с психично болни вината често е върху близките, които не искат освидетелстване и лечение.
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би полицайте вместо да се катерят като крадци през прозорците е трябвало да позвънят на входната врата през деня.
7
17
 
15
 
! Отговори
Dimo преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯМай и теб трябва да те затворят някъде.... Даже да не е такъв, какъвто го описват, защо е открил огън по полицията? Защо не се е предал просто като е толкова невинен? Работил съм в това звено на МВР и за едно си права - там нормални няма, защото никой нормален няма да тръгне да рискува *** си заради такива *** като теб!
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Haide bre! Mnenieto na tazi stara veshtica za nas e ot "osobeno goliama vajnost"
5
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е, че се чува и другата гледна точка - защото не бива едностранно да се чака информация само от Родната полиция! Очевидно е, че грубо са подценили случая и сега искат да хвърлят всичката вина върху "психаря"...
4
31
 
28
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 10 години
За пореден път обстоятелствата са неясни и прикрити от полицията и правителството!!!Аз заставам зад този човек и майка му и смятам че са невинни и двамата.Защо са го нападнали човека в дома му?Всеки би се защитавал..Защо никой от журналистите не интервюира стрелеца..нека чуем и другата и страна а се насажда омраза към него чрез медийте..Какви са тези мутри на погребението на Шарков?Съжалявам че ще бъда толкова директен но на мен Емил ми прилича на болен мозък от снимките които видях а не стрелец
3
1
 
44
 
! Отговори
ко?не! преди 10 години
Съвсем случайно ТВ 7 бе на мястото на събитието във фаталния ден
2
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми майка му е ... какво да каже жената
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя. Да, да, то е напълно нормално да стоиш вкъщи години с пушки и да те е страх да излезеш :)

Спонсорирани публикации